Женен китаец разбра, че е жена. Бил в цикъл.

Китаец

Китаец се оплаквал от болки в корема и наличие на кръв в урината, а тези оплаквания имал от известно време. Мъжът посетил болница в Йонгканг, където установили, че той е в менструален цикъл, който пък бил причина за променения цвят на урината му.

При по-обстоен преглед се разбрало, че 44-годишният китаец няма адамова ябълка и характерното мъжко окосмяване по лицето. При прегледа забелязали и не добре развит полов член. Мъжът обаче бил категоричен, че за 10-годишния му брак не е има проблеми в това отношение.

С помощта на компютърна томография се доказало, че китаецът си има матка и яйчници, както при жените. Също лекарите открили доброкачествен тумор, намиращ се в областта на корема, от който са произхождали и болките в стомаха. Той бил отстранен, за да се облекчи болковият симптом.

Женен китаец разбра, че е жена. Бил в цикъл.

Изследователите предполагат диагнозата адреногенитален синдром, при който се засяга именно развитието на половите органи у човека. Но за съжаление лечението е закъсняло заради твърде късното диагностициране.

Иначе медицината предлага хормонозаместителна терапия, за да се регулира дисбалансът в организма, но в по-ранна възраст.

Оказва се, че случаят с този мъж не е единственият по рода си. През 2013 година при друг мъж от Китай е установено, че е жена, и то отново по повод болка в корема. При последващи процедури се доказало, че той страда от Синдром на Търнър – засягащ само момичета, при които липсва едната Х хромозома.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти