ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Майка на 13 деца е бременна с четиризнаци на 65 г

Майка на 13 деца е бременна с четиризнаци на 65 г

Бременност

Германката Анегрет Раунигк е на път да се превърне в най-възрастната жена в света, родила четири близнаци. Шестдесет и четиригодишната учителка по руски и английски език е бременна с четири еднояйчни близнаци. Достолепната дама досега е родила тринадесет деца, баба е на пет внуци.

Новината предизвика истински фурор в Германия. Жителката на Берлин в момента е пред пенсия. Обожава децата, а когато ѝ остане време покрай грижите за многобройната си челяд, обича да спортува и да ходи в планината.

Анегрет е забременяла ин витро. Били ѝ необходими няколко опита, за да се сдобие с дете. Желанието да стане отново майка било продиктувано от мечтата на най-малката ѝ дъщеря – на 9 г., да си има братче или сестриче.

За целта бъдещата майка се е подложила на 18-месечни тежки процедури за лечение на безплодието. Били са ѝ инжектирани няколко вида хормони и е приемала различи медикаменти.

Госпожа Раунигк споделя, че не се притеснява за предстоящото си 14 раждане. Чувствам се добре.Аз не мисля, че ще има някакви проблеми, добавя още тя.

Тя е в 21-вата седмица на бременността. За оплождането ѝ са ползвани дарени сперматозоиди и яйцеклетки. Самоличността на бащата на бебетата е неизвестна.

Говорейки за момента, в който е научила, че носи четиризнаци, тя казва: Разбира се, това беше шок за мен. След като лекарят установи, че има четири бебета в мен, чак тогава започнах да се замислям, какво ми предстои.

Гинекологът на госпожа Раунигк е споменал възможността за аборт, но тя категорично е отказала тази опция. Медиите в Германия припомнят, че не за първи път учителката в началното училище в Берлин привлича тяхното внимание.

Анегрет Раунигк бе по първите страници на тамошните вестници преди девет години, когато роди на възраст 55 години най-младата си дъщеря Лейла.

Новината, че ще роди четиризнаци, е повече от това, което някога е мечтала, споделя тя пред репортери.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати