ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Постоянно си разсеян? Виж какво ще ти помогне

Постоянно си разсеян? Виж какво ще ти помогне

2 от 5 Снимки
Метод 2
Тренирайте вниманието си. Ще постигнете това, като си изберете една конкретна точка в обкръжението си. Следете я в продължение на две минути, без да позволявате нещо да откъсне погледа ви от нея, било то звънящият ви телефон, интересното предаване по телевизора или дори крясъците на съпруга/съпругата ви и т.н. Правете това упражнение всеки ден;

В днешното напрегнато ежедневие е все по-трудно на човек да съсредоточи мисълта си за дълго време върху едно конкретно нещо. Лекарите успокояват, че липсата на концентрация в 90 процента от случаите не се дължи на проблеми с мозъчната активност, а по-скоро на разсейване на вниманието с различни странични фактори.

Важно е да отбелеижим, че добрата работа на мозъка зависи от благоразположението на физическото ни състояние. С други думи, ако поддържате тялото си във форма и тренирате редовно, то и мозъкът ви ще сече като бръснач по-дълго време.

Факт е, че мозъкът е като мускул и за по-добра концентрация трябва да се тренира. Ето и пет лесни метода за по-добра концентрация /виж галерията/, които можете да прилагате навсякъде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати