Колегите могат да бъдат най-добрите ви приятели

Колеги

Установено е, че във всяка работа, която започне човек, той намира близки приятели. Има няколко причини, които обясняват този феномен.

Първото условие някой изобщо да ви стане по-близък е да взаимно да се харесвате. Ако това липсва няма как да се сприятелите с някого. Това няма как да се получи с всички колеги, а не е и нужно.

Възможността да намерим близки приятели на работното място обаче е изключително голяма. Ето какви са причините за това:

Навици. От къде си купувате кафе, каква салата обичате, кое ви изнервя – вашите колеги знаят много за вашите навици, както и вие за техните. Искате или не, вие се опознавате все повече и повече с всеки изминал ден. Подобна близост неминуемо прераства в по-приятелски отношения.

Общ език. Тъй като работите в една и съща сфера, е нормално да използвате едни и същи фрази. В реалния свят надали някой би разбрал за какво му говорите, колкото и време да отделите за обяснения. Просто има неща, които колегите ви винаги ще разбират по-добре от други.

Работа в екип

Добри и лоши страни. Реално колегите са хората, с които прекарвате най-много време в ежедневието си. Поради това именно те са тези, които с времето имат възможността да опознаят всички ваши черти и то доста по-бързо. Когато знаете добрите и лошите черти на един човек, е по-лесно да определите своето отношението си към него. Обратното също важи.

Общи идеи. Идеята, че ако двама влюбени гледат в една и също посока, те останат завинаги заедно, е напълно вярна. С колегите си гледате в една посока по задължение, но това ви прави много по-близки от всички останали.

Конкуренция. Колективът дава възможност за здравословна конкуренция, която мотивира и води до усъвършенстване. Подкрепата, а дори и състезанията с колегите, действат изключително вдъхновяващо по отношение на работата. И създават страхотни приятелства.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати