Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Знаменитостите, чиито родители са важни исторически личности

Знаменитостите, чиито родители са важни исторически личности

2 от 3 Снимки

Майката на Катрин Хепбърн – основателят на планираното майчинство


Катрин Хепбърн се смята за иконата на Холивуд. Малко известен факт обаче е, че нейната майка Маргарет Хетбърн има също толкова легендарна слава. Тя развивала дейността си през 20-те години на ХХ век, като категорично изпреварва времето си с иновативните си идеи за планирането на бременността си.

В годините, когато все още не се е разрешавало на жените да гласуват, тя създала собствена неправителствена организация, започнала да се бори за правата на жените да имат контрол над телата си и да правят секс без страх от забременяване и просветлявала населението що е то безопасен секс.

Организацията става толкова голяма, че Маргарет е избрана за председател на Националния комитет по федерално законодателство за контрол на раждаемостта. Хепбърн често се явява пред комисиите и законодателни органи, за да се съдейства за отмяната на закони, пречещи на семейното планиране, за чиято майка се смята тя.

Много са случаите, в които децата на най-големите знаменитости тръгват по стъпките на родителите си и стават като тях.

Има обаче такива звезди от шоу бизнеса, чиито родители са също постигнали успехи, но в съвсем различни области от развлекателната индустрия.

Те са записали за добро или лошо имената си в историята с постиженията, променили живота на мнозина. Ето и няколко примера за това, които сме подбрали за вас в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати