С по едно уиски на ден тази баба доживя до 107 години

С по едно уиски на ден тази баба доживя до 107 години
Снимка: The Star

По едно малко уиски на ден е достатъчно, за да доживеете до преклонна възраст, твърди 107-годишната британка Кей Травис, която смята, че дължи дълголетието си на любимата алкохолна напитка.

През последни 15 години столетница редовно си сипвала уиски, докато хапва любимата си пица. Оттогава досега е изпила близо 5500 питиета и изобщо не мисли да спира.

Британката живее в Шефилд от 80 години, а в ежедневните задължения ѝ помагат доброволци от социални грижи. Вдовицата има артрит, който ѝ пречи да си сготви сама и да почисти дома си.

Но следи изкъсо помощниците, които приема, като често им дава указания за готвенето и чистенето.

Още като дете майка ми често приготвяше риба с пържени картофи, което се превърна в любимото ми ястие, но заедно с него обичам да хапвам и пица, споделя Кей Травис.

Въпреки че не може да се раздели с чашата уиски за деня, нейният син 77-годишният Джон Травис /виж галерията/ не смята, че е алкохоличка, и не вижда нищо лошо във факта, че си сипва по едни питие на ден.

На 14 август тази година Кей отпразнува своя 107-годишен рожден ден, като посрещнала близките си на чаено парти у дома, а след това това продължили празненството в близкия пъб.

На младини британката е обожавала танците и дори е бил инструктор. Занимавала се е също с градинарство, а казва, че и до ден днешен може да разчита на паметта си заради честите игри на бридж.

Въпреки че не е единствената столетница в рода си, тя е натрупала най-много години, като е успяла да изпревари своя баба, доживяла до 102 години.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати