Тийнейджър изгради собствена къща в задния си двор! Вижте я и се изумете

Повечето тийнейджъри мислят за много неща. Малко от тях биха решили да си построят къща. Малкият Люк обаче има повече от добра идея.

Люк е от Дубук, Айова, и не прилича на никой тийнейджър на неговите години, който сте виждали преди. Това талантливо и енергично момче си построи малка къща – в задния двор на родителите си.

Уникалната къщичка е сътворена от двете талантливи ръце на 13-годишното момче. Проектът струва на Люк 1.500 долара и днес той вече живее в своят малък дом. Макар и скромна, отвътре къщичката изглежда дори още по-невероятно.

Люк не е като повечето от 13-годишните му връстници. Във времена на смарт телефони и всевъзможни приспособления, този млад мъж реши да се занимава с нещо по-старомодно. В канала си в YouTube той споделя, че идеята му да си построи къща се зародила последното лято, когато бил тотално отегчен.

Първата стъпка към реализиране на плана е доброто проучване. Люк придобива добра представа какво се изисква от него, прави си план и пристъпва към действие. Отнема му цяла година, за да се сдобие с парите и материалите, които са му необходими за построяване на къщата.

За целта младежът коси тревни площи, стартира онлайн поделяне на средства и изпълнява поръчки за всеки, който се нуждае от помощ в квартала, за да печели пари. Родителите му също са му помогнали, но държали той сам да събере по-голямата сума, за да научи ценен житейски урок.

За направата на къщата Люк използва 75% рециклиран материал, повечето от който е остатък от къщата на баба му. Предната врата пък е подарък от чичо му.

Днес малката обител на момчето се разполага на 89 квадранти метра и е с дължина 10 фута. В нея има електричество, но няма водопровод. Въпреки това мечтата на Люк е изпълнена – той има своя къща, без да се налага цял живот да плаща ипотека.

В много отношения къщата може да се нарече мечтата на тийнейджъра. В нея няма родители, но има микровълнова печка, телевизор и таванско помещение с легло. Барбекю и цветя в мини задния двор – също.

Люк обикновено прекарва в нея времето след училище, в което пише домашните си и спи. Планът му оттук нататък включва построяването на по-голяма къща, когато влезе в колеж. Младежът иска да покаже на всички, че мечтите се сбъдват, ако работиш упорито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
05.04.2018 20:49
89 кв.м.? Това е не повече от 5 квадрата...
0
0