Джордж Клуни заразен с малария в Судан

Джордж Клуни заразен с малария в Судан

Както вече е известно, актьорът Джордж Клуни по време на пътуване в Судан по-рано тази година, е бил заразен с малария. Новината разкри самият актьор, който гостува в програмата на Пиърс Морган (Pierce Morgan) по CNN.

Според неговия говорител, 49-годишният актьор преболедувал два пъти коварната болест, вече е извън опасност и е напуснал болницата.

В първата седмица на януари Клуни е пътувал до Судан, за да привлече вниманието на референдум в Судан за отцепване от севера. Toй бе в страната, в рамките на хуманитарния проект Enough, който се бори срещу военните престъпления и геноцида в развиващите се страни. Посещението бе съвмесно с Google и Организацията на обединените нации.

Носителят на Оскар бе ужилен от комар и заразен с коварната тропическа болест. "Първите десет дни бяха най – тежки", заяви неговият говорител, "но добрият екип в болницата и бързите медицински действия спомогнахи за бързото възстановяване от най-смъртоносната болест в Африка".

В петък 21 януари, холивудската звезда не пропусна за пореден път да демонстрира типичното си чувство за хумор като каза "Предполагам, че комарът в Джуба ме е видял и си е помислил, че съм бар" и допълни шегувайки се , "че комарът му е бил изпратен от президента на Судан Омар Ал-Башир", който е главния обвиняем от Международния съд за жестоки престъпления.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати