Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топло и студено при главоболиеТопло и студено при главоболие
Сред познатите методи за справяне с главоболието е прилагането на топло и студено....
Студена или топла кола маска?Студена или топла кола маска?
Установено е, че студена кола маска, като метод, е по-малко болезнена, но за най-добри резултати трябва лентичките с восък да се използват понякога многократно....
Топло или студено се слага при възпален нерв?Топло или студено се слага при възпален нерв?
Горещо или студено помага при неврит? Въпреки че и двете температури могат да успокоят болката, те го правят по различни начини....
Топло виноТопло вино
Сервирайте виното топло в компанията на джинджилени или канелени сладки....
Пица Сърце за Свети ВалентинПица Сърце за Свети Валентин
Надявам се Пица Сърце за Свети Валентин да зарадва половинката ви!...
Пилешки сърца в маслоПилешки сърца в масло
Пилешките сърца в масло са готови....
Кренвирши Сърца с яйцеКренвирши Сърца с яйце
Поднасяме готовите кренвирши Сърца с яйце, докато са още топли....
Пилешки сърца с яйцаПилешки сърца с яйца
Сложете измитите и нарязани на парчета пилешки сърца в тенджера, залейте ги с прясното мляко и водата, посолете ги и след като кипнат, ги варете 15 мин....
Медени сърца с канелаМедени сърца с канела
В купа смесваме всички продукти. Получава се меко тесто, което разточваме. Изрязваме меденки със сърцевидна форма и ги изпичаме, до готовност, в предварително загрята на 150-180 градуса фурна. Получават се хрупкави...
Пилешки сърца в гювечеПилешки сърца в гювече
3
Почистете пилешките сърца и ги сложете да се задушат за 10 минути в зехтина. Може да ги разпределите направо 2 гювечета без да ги задушавате и да ги печете 45 минути. Ако ги задушите, печенето се намалява....
Пилешки сърца в маслоПилешки сърца в масло
3
Загрейте вода на котлона и сложете пилешките сърца да се сварят до готовност с дафиновия лист, след което ги отцедете. Загрейте маслото в тиган (при нужда добавете още 1 с.л.) и изсипете пилешките сърца....
Топло-студен шоколадов пудингТопло-студен шоколадов пудинг
С този крем се покрива шоколадовото тесто и десертът се сервира веднага, докато единият крем е все още студен....
Пилешки сърца в доматен сосПилешки сърца в доматен сос
Добавяме захар и малко топла вода и варим още 30 минути под похлупак. Поръсваме с риган или магданоз и поднасяме....
Студени крайнициСтудени крайници
На първо място в студените дни трябва да се носят топли обувки и ръкавици, за да не се получи измръзване на пръстите....
Топло козе сирене с босилекТопло козе сирене с босилек
Вкусно топло козе сирене с босилек!...
Пилешки сърца в масло с чесънПилешки сърца в масло с чесън
Пилешките сърца в масло са чудно мезе, опитайте ги!...
Бутер сърца с крем и ябълкиБутер сърца с крем и ябълки
Бутер сърца с крем и ябълки - как да ум устоиш!...
Пилешки сърца с гъби и виноПилешки сърца с гъби и вино
Загрейте намасления сач и сложете в него почистените пилешки сърчица. Добавете нарязания на колелца лук и ивичките гъби. Гответе до готовност на продуктите, овкусете със сол, пипер и кимион. Налейте виното и капнете...
Салата от пилешки сърца и патладжаниСалата от пилешки сърца и патладжани
Виното се смесва с майонезата. Сърцата се заливат с тази смес и се оставят да престоят 3 часа в хладилника. Патладжаните се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят за 30 минути. Изстискват се леко и се изпържват...
Пилешки сърца с гъби и сметанаПилешки сърца с гъби и сметана
Нарязвате лука на дребно и го задушавате в масло. Добавяте към него надребнените гъби, а след това и нарязаните на едро сърчица. Всичко това се поръсва с подправки и се оставя да се позапържи в маслото. След това се наливат...
Свински джолан със сърца в гювечСвински джолан със сърца в гювеч
2
Джоланът сложете в малко мазнина да се запържи, добавете почистените пилешки сърца, долейте чаша червено вино и оставете да се задушат до полуготовност. Накрая добавете подправките....
Пилешки сърца с карамелизирани моркови и лукПилешки сърца с карамелизирани моркови и лук
Пилешки сърца с карамелизирани моркови и лук се поръсва със соев сос и черен пипер....
Магданозен сос за студени месаМагданозен сос за студени меса
Използваме я за гарниране на плата със студени меса и варен телешки език....
Пица СърцеПица Сърце
Разточва се лист и от него се изрязва пица сърце. Намазва се с доматено пюре. Отгоре се разпределят останалите продукти, като от тях, които позволяват, могат да се оформят във вид на сърце....
Торта СърцеТорта Сърце
Когато блатът е готов, се изважда от формата и след като изстине, се отрязват краищата му от трите страни, кат че да добие форма на сърце....