Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Проантоцианидин - същност и ползи
Това вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
Баене - същност и ползиБаенето спада към традиционната българска магия и лечебни обреди. Смятано от някои за суеверие и „бабини деветини”, баенето има огромна сила и до ден днешен е широко разпространено по нашите земи.
Баенето е едно от...
2
Олигоелементи - същност и ползи
Олигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
Пектин - същност и ползи
Пектинът е структурен полизахарид, или по-просто казано спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Има способността да образува високовискозни разтвори и свързва жлъчните киселини в червата. Използван е най-често...
Куркумин - същност и ползи
Куркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума.
Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...
Арарут - същност и ползи
Тази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи.
Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
Водородна вода - същност, ползи
Все по-популярна в световен мащаб става водородната вода. Научните изследвания показват, че тя е силен антиоксидант и намалява умората в мускулите. Нейната ефективност в хидратацията на клетките и естествената детоксикация...
Биофлавоноиди - същност и ползи
За да се насладите на всички ползи на биофлавоноиди, то наблягайте на храни, в които се съдържат. Това са на първо място цитрусовите плодове. Богати на флавони са портокалите, грейпфрутите и лимоните....
Тиквено олио - същност и ползи
Продуктът има неизброими ползи за здравето и намира приложения в много аспекти.
Същност и получаване на тиквено масло
Тиквеното масло се получава в резултат на студено пресоване на самките на плода....
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползи
Щом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
Пшеничен зародиш - същност и ползи
Пшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините...
Осъзнато хранене - същност, ползи, принципи
Какви са ползите от осъзнатото хранене?
Осъзнатото хранене е метод, който подобрява цялостното здраве....
Кислородно лечение - същност и ползи
Кислородното лечение се провежда с кислородна вода. Смята се, че тя е универсално лечение за всички болести. Нейната простота и достъпност обаче карат фармацевти и лекари да крият истината за нея.
Главните функции на кислородната...
Псилиум - същност и здравословни ползи
Псилиум всъщност представлява разновидност на живовляк (индийски бял живовляк), който е познат в цяла Европа, Северна и Южна Америка, както и в Азия. Този бял живовляк е толкова популярен, защото съдържа голямо количество...
Органичните киселини - същност и ползи
Киселините, както и всички химични съединения, се класифицират като органични или неорганични. Органичните киселини са животински и растителни. В допълнение към водорода, органичните киселини винаги съдържат кислород, въглерод...
Холотропно дишане - същност и ползи
От дълго време се знае, че можем да влияем на съзнанието си чрез много различни техники, някои от които включват и дишането. Трансперсоналната психология успява и да потвърди наблюденията на Вилхелм Райх относно това, че...
Цитрулин - същност, ползи и прием
Цитрулинът е аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото, а за първи път е открита в динята.
Тази аминокиселина играе важна роля в урейния цикъл, който помага на тялото ви да се освободи от вредните съединения...
Бял пелин - същност, ползи и приложение
Много добре е, че сте спрели погледа си върху подобно заглавие, но е важно да уточним, че следните редове касаят само билката пелин, а не ароматната алкохолна напитка бял пелин, която е вид вино. Да не стават грешки, както...
Същност и ползи на белия чайДруги ползи за здравето
Белият чай има много други предимства, които може да предложи само в една лъжичка като количество....
1
Лоло Росо - същност, ползи и приложение
Ползи от Лоло Росо
Като всички останали зелени салати, така и Лоло Росо е естествен антиоксидант....
Брашно от лимец - същност, ползи, приложение
Ползи от лимец
Консумацията на лимец има и още ползи, които играят немалка роля в ежедневния ни живот....
Коластра - същност, състав, ползи и прием
Едва ли обаче предполагаме колко много са ползите от коластрата.
Тя може да бъде полезна както за кърмачетата, така и за всички нас....
Ци гун - същност и ползи за здравето
Ци гун е форма на медитативно упражнение, което се фокусира върху правилното дишане, стойката и движението на тялото.
Ци гун произлиза от даоистиката, философията и традиционната китайска медицина.
Философията на...
Същност на психокинезата
Ползите от психокинезата
Психокинезата е възможност за възприемане на околната среда по различен начин от традиционния, дава един различен поглед над нещата....
Същност на иридологията
Иридологията е наука, която изучава връзката между патологичните промени в организма и промяната в ириса на окото.
Иридологията е не само наука, но и изкуство. Необходима е солидна подготовка и познания, за да може да...