Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се успокоя преди изпит?
Има ли начини да се успокоим преди изпит?
Когато става въпрос за ученически изпити, то говорим за входящи и изходящи нива, или пък матури....
Как да се успокоим преди сън
За щастие, има методи, които помагат най-сетне да стигнем до дълбоката почивка, която бленуваме, и да се успокоим преди сън. Важно е мозъкът ви да свързва съня с конкретен ритуал, който е отпускащ....
С какво да се храним преди полет?
Водата предотвратява прилошаването по време на полет. Въздухът в самолета е много сух и е важно да бъдете хидратирани. За това пийте вода преди и по време на полета;/page
page2....
Как да се успокоя, за да забременея
Това може да изнерви и него и тогава ще се чудите кой кого ще трябва да успокоява;
- Колкото и да е силно желанието Ви да забременеете, не го превръщайте във фикс идея....
Как да се успокоя?
По-нервните хора и онези, които приемат нещата прекалено лично, трябва да овладеят няколко техники, с които да се успокоят и то само в рамките на няколко минути....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Печени картофи във фолио, полети с гъбен сос
Измийте картофите, завийте ги плътно с фолио и ги печете 60 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Запържете в олиото за 2-3 мин. нарязаните на филийки лук и гъби, добавете бульона, маслото и сметаната и подправете...
Телешки пържоли, полети с крем от топено сирене
Изпържете в олиото наръсените с брашното телешки пържоли по 4-5 мин. от всяка страна и ги извадете.
В същата мазнина сипете ½ ч.ч. вода, надробеното топено сирене, ситно нарязаната целина, жълтъка, сметаната, смления черен...
Как да се успокоим без лекарства
Студената вода добре тонизира кожата и успокоява нервните рецептори. Като алтернатива можете да използвате спрей с розова вода, за да ви помогне да се освежите....
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашна юфка
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....