Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лорд Минчев: Денди не е никаква звездаЛорд Минчев: Денди не е никаква звезда
Светският лъв Евгени Минчев се изказа доста грубо за родните звезди. Най-засегнат бе Денди, когото Минчев нарече пияна губерка....
ВитошкиВитошки
1
Поставяте ги на топло да втасат. Затопляте отново маслото до търпима на пръста температура и намазвате обилно баничките с масло. Печете на 200 градуса на средна скара за 30 минути в предварително затоплена фурна....
Мусака ВитошаМусака Витоша
След като запечем нашата Мусака Витоша, заливаме с класически сос Бешамел и отново запичаме. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до зачервяване тази вкусна вегетарианска мусака....
Ретро пасти ВитошкиРетро пасти Витошки
И наистина да ви е сладко с моите Витошки....
Бисквитена торта ВитошаБисквитена торта Витоша
Върху крема в средата на третия ред от бисквитите се слага сладкото. След това се хваща хартията и се повдига от всички страни, като се притиска с ръка към тортата и се оформя като пирамида....
Пресен лук с яйца на фурнаПресен лук с яйца на фурна
Слагаме ги в преварително загрята фурна на 180 градуса. Печем ги 8-10 минутки и малко преди да станат готови настъргваме кашкавал отгоре....
Зелен лук с домати на фурнаЗелен лук с домати на фурна
Прибавяме смлян черен пипер на вкус, индийско орехче на вкус и посоляваме. В тава, намазана с олио, изсипваме задушения лук и заливаме с обелените и смлени домати. Поръсваме с галета и поливаме струйка олио....
Зелен лук с лапад и свинско на фурнаЗелен лук с лапад и свинско на фурна
Пече се свинско с ориз на загрята на 180-200°C фурна до готовност на ориза, при необходимост, добавяме още от бульона, или ако не е оставал вода, до пълната готовност на ориза....
Зелен лук с яйца и сирене на фурнаЗелен лук с яйца и сирене на фурна
Зелен лук се нарязва на парчета с дължина около 1 см и се и се задушава с щипка сол в маслото, докато омекне. Прибавя се ориз, а след 4 – 5 мин. – доматите (доматеното пюре). Сместа се пържи още няколко минути....
Лук с орехиЛук с орехи
Към ореховата смес се добавя нарязаната на ситно люта чушка, 2 супени лъжици сок от нар, ситно нарязаният босилек и всичко се смесва....
Празнична капама ЛуксПразнична капама Лукс
1
Печете капамата на 180 градуса около 3 часа. Празничната капама Лукс е готова....
Лук с доматиЛук с домати
1
Оставят се да покъкрят на тих огън около 30 мин., или като се разбърква от време на време. Ястието се сервира горещо....
Лук с гъбиЛук с гъби
Запържете в сгорещена мазнина почистените лукчета. След като се запържат, извадете ги и ги сложете в по-дълбок съд, в който сте сипали виното, което сме подсладили с пудра захар. Захлупете и дръжте така 15 минути. В маслото...
Зелен лук с яйцаЗелен лук с яйца
2
Разбъркайте леко с дървена шпатула, като внимавате да запазите до известна степен жълтъците на яйцата неразбъркани. Поръсете с подправки и сложете яйцата с лук да се задушат до готовност....
Лук с портокалов конфитюрЛук с портокалов конфитюр
Лукът се покрива със студена вода. Зехтинът се загрява, добавя се захарта и се бърка до пълното ѝ разтваряне около 5 мин. Добавя се портокаловият сок. Лукът се изцежда и се запържва в тигана с портокаловия сок и се...
Пълнен лук с каймаПълнен лук с кайма
Смесете вътрешността на лука с яйцето, настъргания на едро ренде кашкавал, каймата, подправките, филето и натрошения хляб. Напълнете главите лук с плънката и ги задушете в съд с леко подсолена вода....
Запечен лук с плънкаЗапечен лук с плънка
Изчистваме лука от люспите и издълбаваме внимателно, като средата на лука наситняваме и смесваме с натрошения хляб, яйцето и настъргания кашкавал, каймата, подправките и филенцата....
Пълнен лук с моцарелаПълнен лук с моцарела
Моцарелата нарежете на ленти, широки колкото лука. Вземате първото колело, а вътре в него слагате третото. Между тях уплътнете с лентите кашкавал....
Печен лук с беконПечен лук с бекон
4
Слагаме го в йенска тенджера и го посипваме с нарязания на ситно бекон. Поливаме със зехтина и сипваме малко вода. Печем във фурна на 220 градуса, докато лукът покафенее....
Пълнен лук с месоПълнен лук с месо
Отрежете горната част на главите лук и внимателно махнете част от вътрешността им. Задушете лука в малко подсолена вода, отцедете и оставете настрана. Нарежете на ситно издълбания лук с олио....
Пълнен лук с каймаПълнен лук с кайма
Посолете вътрешността на лука. От вътрешността на лука, които не може да се пълни, нарежете на ситно, ще го използвате в каймата. В купа сложете каймата, ситно нарязания лук....
Пикантен лук с доматиПикантен лук с домати
Режат се на едро. Червената и лютата чушка се запържват около 10 мин. Добавят се доматите и лукът. Осолява се и се държи на огъня около 35-40 мин. Сервират се изстинали и поръсени с майораната....
Пълнен лук с пармезанПълнен лук с пармезан
Запича се в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Пълнен лук с оризПълнен лук с ориз
Средата нарязваме на ситно и задушаваме заедно с измития ориз, нарязаните домати и подправките. С тази смес пълним издълбаните глави, нареждаме ги плътно в тенджера, заливаме с маслото и малко топла вода....
Зелен лук с яйцаЗелен лук с яйца
2
Разбъркайте леко с дървена шпатула, като внимавате да запазите до известна степен жълтъците на яйцата неразбъркани. Поръсете с подправки и сложете яйцата с лук да се задушат до готовност....