Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лорд Минчев: Денди не е никаква звезда
Светският лъв Евгени Минчев се изказа доста грубо за родните звезди. Най-засегнат бе Денди, когото Минчев нарече пияна губерка....
ВитошкиПоставяте ги на топло да втасат. Затопляте отново маслото до търпима на пръста температура и намазвате обилно баничките с масло.
Печете на 200 градуса на средна скара за 30 минути в предварително затоплена фурна....
1
Мусака Витоша
След като запечем нашата Мусака Витоша, заливаме с класически сос Бешамел и отново запичаме.
Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до зачервяване тази вкусна вегетарианска мусака....
Бисквитена торта Витоша
Върху крема в средата на третия ред от бисквитите се слага сладкото.
След това се хваща хартията и се повдига от всички страни, като се притиска с ръка към тортата и се оформя като пирамида....
Пресен лук с яйца на фурна
Слагаме ги в преварително загрята фурна на 180 градуса.
Печем ги 8-10 минутки и малко преди да станат готови настъргваме кашкавал отгоре....
Зелен лук с домати на фурна
Прибавяме смлян черен пипер на вкус, индийско орехче на вкус и посоляваме.
В тава, намазана с олио, изсипваме задушения лук и заливаме с обелените и смлени домати.
Поръсваме с галета и поливаме струйка олио....
Зелен лук с лапад и свинско на фурна
Пече се свинско с ориз на загрята на 180-200°C фурна до готовност на ориза, при необходимост, добавяме още от бульона, или ако не е оставал вода, до пълната готовност на ориза....
Зелен лук с яйца и сирене на фурна
Зелен лук се нарязва на парчета с дължина около 1 см и се и се задушава с щипка сол в маслото, докато омекне.
Прибавя се ориз, а след 4 – 5 мин. – доматите (доматеното пюре). Сместа се пържи още няколко минути....
Лук с орехи
Към ореховата смес се добавя нарязаната на ситно люта чушка, 2 супени лъжици сок от нар, ситно нарязаният босилек и всичко се смесва....
Празнична капама ЛуксПечете капамата на 180 градуса около 3 часа.
Празничната капама Лукс е готова....
1
Лук с доматиОставят се да покъкрят на тих огън около 30 мин., или като се разбърква от време на време. Ястието се сервира горещо....
1
Лук с гъби
Запържете в сгорещена мазнина почистените лукчета. След като се запържат, извадете ги и ги сложете в по-дълбок съд, в който сте сипали виното, което сме подсладили с пудра захар. Захлупете и дръжте така 15 минути.
В маслото...
Зелен лук с яйцаРазбъркайте леко с дървена шпатула, като внимавате да запазите до известна степен жълтъците на яйцата неразбъркани.
Поръсете с подправки и сложете яйцата с лук да се задушат до готовност....
2
Лук с портокалов конфитюр
Лукът се покрива със студена вода.
Зехтинът се загрява, добавя се захарта и се бърка до пълното ѝ разтваряне около 5 мин. Добавя се портокаловият сок.
Лукът се изцежда и се запържва в тигана с портокаловия сок и се...
Пълнен лук с кайма
Смесете вътрешността на лука с яйцето, настъргания на едро ренде кашкавал, каймата, подправките, филето и натрошения хляб.
Напълнете главите лук с плънката и ги задушете в съд с леко подсолена вода....
Запечен лук с плънка
Изчистваме лука от люспите и издълбаваме внимателно, като средата на лука наситняваме и смесваме с натрошения хляб, яйцето и настъргания кашкавал, каймата, подправките и филенцата....
Пълнен лук с моцарела
Моцарелата нарежете на ленти, широки колкото лука.
Вземате първото колело, а вътре в него слагате третото. Между тях уплътнете с лентите кашкавал....
Печен лук с беконСлагаме го в йенска тенджера и го посипваме с нарязания на ситно бекон.
Поливаме със зехтина и сипваме малко вода.
Печем във фурна на 220 градуса, докато лукът покафенее....
4
Пълнен лук с месо
Отрежете горната част на главите лук и внимателно махнете част от вътрешността им. Задушете лука в малко подсолена вода, отцедете и оставете настрана.
Нарежете на ситно издълбания лук с олио....
Пълнен лук с кайма
Посолете вътрешността на лука.
От вътрешността на лука, които не може да се пълни, нарежете на ситно, ще го използвате в каймата.
В купа сложете каймата, ситно нарязания лук....
Пикантен лук с домати
Режат се на едро.
Червената и лютата чушка се запържват около 10 мин.
Добавят се доматите и лукът.
Осолява се и се държи на огъня около 35-40 мин.
Сервират се изстинали и поръсени с майораната....
Пълнен лук с ориз
Средата нарязваме на ситно и задушаваме заедно с измития ориз, нарязаните домати и подправките.
С тази смес пълним издълбаните глави, нареждаме ги плътно в тенджера, заливаме с маслото и малко топла вода....
Зелен лук с яйцаРазбъркайте леко с дървена шпатула, като внимавате да запазите до известна степен жълтъците на яйцата неразбъркани.
Поръсете с подправки и сложете яйцата с лук да се задушат до готовност....
2