Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Диетата при увеличен черен дробДиетата при увеличен черен дроб
Увеличеният черен дроб си има медицинско наименование и то е хепамегалия. За увеличен черен дроб се говори тогава, когато черният дроб на човек е по-голям, отколкото неговата анатомия позволява....
Как да лекуваме увеличен черен дробКак да лекуваме увеличен черен дроб
Увеличеният черен дроб като заболяване се нарича още хепатомегалия. За увеличение на черния дроб се говори, когато черният дроб е с много по-големи размери от тези, които анатомията на човек определя....
Пуешки черен дробПуешки черен дроб
Пуешкият черен дроб е супер мезе за всяка вечеря....
Пикантен черен дробПикантен черен дроб
Лукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета. Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
Паниран черен дробПаниран черен дроб
1
Поръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце. Преди консумация се поръсва със сол....
Задушен черен дробЗадушен черен дроб
2
В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
Пържен черен дробПържен черен дроб
Нарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час. Извадете го от млякото, оваляйте всяко едно парче в брашно и го изпържете в сгорещено олио до зачервяване и от двете...
Печен черен дробПечен черен дроб
Нарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио. Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
Задушен черен дробЗадушен черен дроб
2
В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
Пържен свински черен дробПържен свински черен дроб
Пърженият свински черен дроб е готов....
Черен Дроб на СкараЧерен Дроб на Скара
3
Измиваме добре свинския дроб и го нарязваме на филийки, около 1 см дебели. В купа поставяме всички продукти и добавяме черния пипер, разбъркваме и покриваме с капак. Оставяме така за около 4 часа. Отцеждаме като...
Кавърма с черен дробКавърма с черен дроб
Добавете зърна черен пипер и зърна бахар към ориза. Преди да е напълно готов, поръсете с куркума, ако е необходимо - още малко сол, и разбъркайте добре....
Черен дроб по албанскиЧерен дроб по албански
Силно препоръчвам този албански черен дроб....
Задушен телешки черен дробЗадушен телешки черен дроб
Сервирайте задушения телешки черен дроб, докато е топъл. Да ви е вкусно!...
Черен дроб по касапскиЧерен дроб по касапски
1
Рецептата за Черен дроб по касапски е изпълнена!...
Предястие от черен дробПредястие от черен дроб
Суровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер. Всяко късче се завива в парче бекон....
Черен дроб с чушкиЧерен дроб с чушки
Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете ястието поръсено с прясно нарязан магданоз....
Черен дроб с гъбиЧерен дроб с гъби
2
В гореща мазнина изпържете нарязания черен дроб, а след него и сланината, нарязана също на филийки....
Пастет от черен дробПастет от черен дроб
Дробът се измива и нарязва на парчета. Прибавят се сланината, също нарязана на парчета, морков, целина и лук. Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври. След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се...
Черен дроб с картофиЧерен дроб с картофи
Добре измития и подсушен дроб се нарязва на кубчета - не много малки. Слагаме го в тава и овалваме в царевично брашно, сол и червен пипер (като панировка). Загряваме олиото и пържим дроба на по-малки порции, за да не...
Супа от Черен ДробСупа от Черен Дроб
След това се вари 30 минути във вода заедно с няколко зърна черен пипер и дафинов лист. Изважда се и се нарязва на парчета....
Черен дроб по селскиЧерен дроб по селски
Лукът и гъбите се нарязват на полумесеци, морковът - на колелца, чушките - на едро. Първо запържете лука и морковите. После добавете свинския дроб (предварително накиснат в малко прясно мляко и отцеден), нарязан на парчета...
Черен дроб по бургундскиЧерен дроб по бургундски
Овалваме парчетата черен дроб в брашното и го изпържваме в 4 лъжици масло от двете страни. След като се изпържи, го посоляваме и подправяме с черен пипер. Поставяме го в слабо загрята фурна да стои топъл....
Черен дроб в гювечЧерен дроб в гювеч
2
Дробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч. Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете...
Задушен агнешки черен дробЗадушен агнешки черен дроб
В 2 с.л. олио задушаваме нарязания на едро лук. Прибавяме солта и черния пипер и оставяме под капак на умерен огън. След като омекне лукът, махаме капака засилваме огъня и оставяме да изври водата от лука. Измития...