Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Курбан за здраве от Сливенско
Измиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън.
От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица.
Огънят...
Огретен Здраве на фурна
Чушките се белят и се нарязват на ленти. Спанакът и копривата се попарват за 2-3 минути във вряща вода, след което се изчистват и нарязват на ситно.
В голяма купа се разбиват яйцата, добавя се натрошеното сирене (използвам...
Зелено здраве в чиния
Бъркаме зеленото здраве в чиния енергично около 5 минути.
Сервираме бърканите яйца със зеленчуци и се наслаждаваме....
Проантоцианидин - същност и ползи
Противопоказания за употребата на проантоцианидин
Има много изследвания за това дали проантоциадинът е безопасен за нашето здраве....
Арарут - същност и ползи
Тази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи.
Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
Йогалатес - същност и ползи
Ползите от йогалатес
Релаксация
Идвайки от концепцията за йога, практикуването на йогалатес е чудесен начин да се отпуснете и да намалите стреса, по този начин позволявате на тялото си да релаксира изцяло....
Куркумин - същност и ползи
Куркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума.
Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...
Олигоелементи - същност и ползи
Олигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
Пектин - същност и ползи
Пектинът е структурен полизахарид, или по-просто казано спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Има способността да образува високовискозни разтвори и свързва жлъчните киселини в червата. Използван е най-често...
Баене - същност и ползиБаенето спада към традиционната българска магия и лечебни обреди. Смятано от някои за суеверие и „бабини деветини”, баенето има огромна сила и до ден днешен е широко разпространено по нашите земи.
Баенето е едно от...
2
Водородна вода - същност, ползи
Можем да кажем, че тя е превенция срещу преждевременното стареене, пази от засилване на хроничните оплаквания, подпомага обмяната на веществата, грижи се за сърдечното здраве, защото водородът, с който е обогатена, взема...
Биофлавоноиди - същност и ползи
Те имат благоприятно действие върху здравето ни.
Въз основа на химичната си природа биофлавоноиди се разделят на няколко под класове....
Цитрусов коктейл Здраве и енергия
Цитрусите са безценни плодове за здравето ни, особено лимоните /разграждат оксалатните камъни в бъбреците/.
Богати на витамин С, цитрусовите плодове са подходящи и в сезона на вирусните инфекции....
Тиквено олио - същност и ползи
Продуктът има неизброими ползи за здравето и намира приложения в много аспекти.
Същност и получаване на тиквено масло
Тиквеното масло се получава в резултат на студено пресоване на самките на плода....
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползи
Намалява риска от рак на дебелото черво – благоприятства здравето на чревната флора чрез предотвратяване растежа на ракови клетки в дебелото черво.
4....
Цитрулин - същност, ползи и прием
Предимствата за здравето от цитрулин
1. Разширява кръвоносните съдове
Много проучвания доказват, че продължителният прием на L-цитрулин подобрява способността на артериите да се разширяват.
2....
Осъзнато хранене - същност, ползи, принципи
Какви са ползите от осъзнатото хранене?
Осъзнатото хранене е метод, който подобрява цялостното здраве....
Пшеничен зародиш - същност и ползи
Пшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините...
Псилиум - същност и здравословни ползи
Псилиум всъщност представлява разновидност на живовляк (индийски бял живовляк), който е познат в цяла Европа, Северна и Южна Америка, както и в Азия. Този бял живовляк е толкова популярен, защото съдържа голямо количество...
Органичните киселини - същност и ползи
Киселините, както и всички химични съединения, се класифицират като органични или неорганични. Органичните киселини са животински и растителни. В допълнение към водорода, органичните киселини винаги съдържат кислород, въглерод...
Кислородно лечение - същност и ползи
Кислородното лечение се провежда с кислородна вода. Смята се, че тя е универсално лечение за всички болести. Нейната простота и достъпност обаче карат фармацевти и лекари да крият истината за нея.
Главните функции на кислородната...
Холотропно дишане - същност и ползи
Чрез холотропното дишане можем да постигнем увереност, фокусиране на вниманието, реалистично възприемане на себе си, добро психическо, както и физическо здраве, самостоятелност, гъвкавост и премахване на негативни емоции...
Закуска за здраве по рецепта на професор Мермерски
Закуската за здраве по рецепта на професор Мермерски е много полезна....