Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Задушен черен дробЗадушен черен дроб
2
В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
Паниран черен дробПаниран черен дроб
1
Черният дроб се нарязва на парчета. Поръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце. Преди консумация се поръсва със сол....
Пикантен черен дробПикантен черен дроб
Лукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета. Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
Пуешки черен дробПуешки черен дроб
Когато задушеният дроб е почти готов, добавете виното, оставете алкохола да се изпари и добавете подправките на вкус. Пуешкият черен дроб е супер мезе за всяка вечеря....
Пържен черен дробПържен черен дроб
Нарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час....
Печен черен дробПечен черен дроб
Нарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио. Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
Задушен черен дробЗадушен черен дроб
2
В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
Ягоди и майонеза за разкошна косаЯгоди и майонеза за разкошна коса
Идеална за косата е маска от пет ягоди и една супена лъжица майонеза, разбити на пюре. След 20 минути престой върху косата маската се измива с шампоан....
Кавърма с черен дробКавърма с черен дроб
Поднесете вашата кавърма с черен дроб, като по желание в чинията може да сипете малко ориз, върху него сложете от кавърмата и поръсете със ситно нарязан магданоз. Бон Апети!...
Задушен агнешки черен дробЗадушен агнешки черен дроб
Измития добре дроб нарязваме на малки парченца и запържваме за 10 минути в останалото олио в отделен съд. Към лука изсипваме дроба и разбъркваме, поръсваме с магданоз и сервираме ястието топло....
Черен дроб по албанскиЧерен дроб по албански
Силно препоръчвам този албански черен дроб....
Предястие от черен дробПредястие от черен дроб
Суровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер. Всяко късче се завива в парче бекон....
Пържен свински черен дробПържен свински черен дроб
Пърженият свински черен дроб е готов....
Шишчета от черен дробШишчета от черен дроб
1
Шишчетата се пекат на скара, поръсват се със сол и черен пипер. Поднасят се с гарнитура от задушен ориз, пържен лук на филийки, пресен зелен лук, нарязан на дребно, домати и краставици....
Кавърма с черен дробКавърма с черен дроб
Черният дроб се измива и се нарязва на парчета, които се овалват в брашното и се изпържват в мазнината....
Черен дроб с гъбиЧерен дроб с гъби
2
В гореща мазнина изпържете нарязания черен дроб, а след него и сланината, нарязана също на филийки....
Черен дроб на фурнаЧерен дроб на фурна
Сипете дроба върху лука, подправете с малко черен пипер, чубрица и сложете да се пече в умерено загрята фурна за около 35 минути или до готовност....
Черен дроб в гювечЧерен дроб в гювеч
2
Дробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч. Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете...
Черен дроб в панировкаЧерен дроб в панировка
После всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол. В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца. Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
Кървавица с черен дробКървавица с черен дроб
Слагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
Черен дроб с оризЧерен дроб с ориз
2
Прибавете нарязания на хапки дроб и бъркайте, докато стане само с масло. Прибавете ориза, разбъркайте, за да поеме мазнината и залейте с кипящия бульон. Поръсете с черен пипер и добавете маслините....
Черен дроб с чушкиЧерен дроб с чушки
Когато течността изври, добавете нарязания на кубчета черен дроб, залейте с вода, колкото да покрие продуктите и варете 60-80 минути на умерен огън....
Ризото с черен дробРизото с черен дроб
1
Осолете със сол и черен пипер. Оставете да заври и добавете зеления грах, черния дроб и нарязаните гъби. Оставете за около 20-25 минути да ври и когато бульона е изврял добре добавете и магданоза....
Пастет от черен дробПастет от черен дроб
Дробът се измива и нарязва на парчета. Прибавят се сланината, също нарязана на парчета, морков, целина и лук. Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври. След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се...
Черен дроб по касапскиЧерен дроб по касапски
1
Рецептата за Черен дроб по касапски е изпълнена!...