Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
2
Паниран черен дробЧерният дроб се нарязва на парчета.
Поръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце.
Преди консумация се поръсва със сол....
1
Пикантен черен дроб
Лукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета.
Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
Пуешки черен дроб
Когато задушеният дроб е почти готов, добавете виното, оставете алкохола да се изпари и добавете подправките на вкус.
Пуешкият черен дроб е супер мезе за всяка вечеря....
Пържен черен дроб
Нарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час....
Печен черен дроб
Нарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио.
Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
2
Ягоди и майонеза за разкошна коса
Идеална за косата е маска от пет ягоди и една супена лъжица майонеза, разбити на пюре. След 20 минути престой върху косата маската се измива с шампоан....
Кавърма с черен дроб
Поднесете вашата кавърма с черен дроб, като по желание в чинията може да сипете малко ориз, върху него сложете от кавърмата и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Бон Апети!...
Задушен агнешки черен дроб
Измития добре дроб нарязваме на малки парченца и запържваме за 10 минути в останалото олио в отделен съд.
Към лука изсипваме дроба и разбъркваме, поръсваме с магданоз и сервираме ястието топло....
Предястие от черен дроб
Суровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер.
Всяко късче се завива в парче бекон....
Шишчета от черен дробШишчетата се пекат на скара, поръсват се със сол и черен пипер. Поднасят се с гарнитура от задушен ориз, пържен лук на филийки, пресен зелен лук, нарязан на дребно, домати и краставици....
1
Кавърма с черен дроб
Черният дроб се измива и се нарязва на парчета, които се овалват в брашното и се изпържват в мазнината....
Черен дроб с гъбиВ гореща мазнина изпържете нарязания черен дроб, а след него и сланината, нарязана също на филийки....
2
Черен дроб на фурна
Сипете дроба върху лука, подправете с малко черен пипер, чубрица и сложете да се пече в умерено загрята фурна за около 35 минути или до готовност....
Черен дроб в гювечДробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч.
Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете...
2
Черен дроб в панировка
После всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол.
В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца.
Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
Кървавица с черен дроб
Слагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
Черен дроб с оризПрибавете нарязания на хапки дроб и бъркайте, докато стане само с масло.
Прибавете ориза, разбъркайте, за да поеме мазнината и залейте с кипящия бульон.
Поръсете с черен пипер и добавете маслините....
2
Черен дроб с чушки
Когато течността изври, добавете нарязания на кубчета черен дроб, залейте с вода, колкото да покрие продуктите и варете 60-80 минути на умерен огън....
Ризото с черен дробОсолете със сол и черен пипер. Оставете да заври и добавете зеления грах, черния дроб и нарязаните гъби.
Оставете за около 20-25 минути да ври и когато бульона е изврял добре добавете и магданоза....
1
Пастет от черен дроб
Дробът се измива и нарязва на парчета. Прибавят се сланината, също нарязана на парчета, морков, целина и лук. Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври.
След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се...