Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Антибиотичната резистентност – новата заплаха за човечеството
Резистентността към антибиотици нараства с толкова обезпокоителна скорост, че те рискуват да загубят ефективността си изцяло....
Разработиха молекула, която преборва антибиотична резистентност
Откритието, обръщащо антибиотичната резистентност, може да позволи да се използват лекарства, които в момента са безполезни....
Защо антибиотичната резистентност е проблем на безопасността на храните?
Употребата на антибиотици може да доведе до резистентност при хранителните патогени, които разболяват хората....
МедовинаЛимоните се нарязват на четвъртинки и се отстраняват семките, а стафидите се промиват внимателно с вода.
В дълбок съд се изсипват лимоните, стафидите и меда. Отделно водата и се оставя да кипне, оставя се настрана леко...
3
Бяла медовина
Изчакайте медовината да отлежи и ферментира 15-20 дни, след което я сипете в бутилки, които запушете добре.
Сложете бутилките на студено и ги засипете с пясък.
Медовината е готова за консумация след 3 месеца....
Шведска питипана
Цвеклото се обвива във фолио и се пече на 220 градуса около час и половина. Охлажда се, обелва се и се реже на тънки филийки. Слага се в купа, поръсва се със сол и се налива оцетът. Разбърква се и се оставя на топло за 40...
Руска манастирска медовина
Медът се залива с 2 литра топла вода и се загрява на котлона. Щом кипне, котлонът се намалява и сместа се вари на минимален огън 3 часа. Добавя се хмелът, канелата, кардамонът и белият пипер. Вари се още 1 час.
Ако течността...
Руска светла медовина
В емайлиран съд се излива медът, залива се с горещата вода и се оставя за 24 часа на топло.
След това се загрява за 1 час на слаб огън. Добавя се хмелът и се кипва, сваля се от котлона и се кипва отново.
След това...
Руска малинова медовина
Разбърква се и след 15 минути се добавя в медовината.
Добавя се малиновият сок. След това се оставя за 6 часа, прецежда се и се излива в голям буркан, който се затваря добре. Оставя се на студено за 14 дни....
Шведска бадемова торта
След това може да се насладите на тази страхотна шведска бадемова торта, подходяща за всеки празник.
Рецептата е адаптирана от Вкусно с Йоли....
Шведска сметанова торта
Разместват се брашното с маслото, а след това се прибавят солта, 2-те лъжички захар и вода, достатъчно за да се размрази добре.
Полученото тесто се разточва на кора с диаметър 28 см и се поставя в тавичка. Пече се във...
Шведска сладка баница
Корите за баница се слагат в суха тава и се сушат на слаба фурна, докато изсъхнат напълно. Натрошават се на дребни парчета и се разделят на две части.
Половината се разпределят на дъното на намазана с олио тава. Маслото...
Шведска ябълкова торта
Разбиваме маслото със захарта на пяна, добавяме едно по едно яйцата като продължаваме да разбъркваме. Постепенно добавяме брашното, солта и рома. Разделяме сместа на две.
Изпичаме всяка част в намазана с масло и поръсена...
Шведска диета
Шведската диета е предимно със съдържание на елда, но не изключва месото – в нея има и телешко, и пилешко, и риба....
Шведска салата с картофи
За майонезата се смесват жълтъкът, 1 с.л. от олиото и от оцета с водата. Бърка се непрекъснато, като се добавя по 1 с.л. от олиото и оцет с вода. Продължава се по тази последователност до изчерпване на съставките.
Не...
Шведска кремсупа с бираЯйцето се разбива с останалата част от млякото и брашното и се влива на тънка струя в шведската супа.
Супата с бира ври 5 минути.
Шведска кремсупа с бира - бърза и интересна рецепта от шведската кухня....
1
Медовина - еликсирът на боговете
Тази билкова медовина се наричала метеглин, получена от уелската дума за медицина.
Сладката медовина е оригиналът на афродизиака....
Инсулинова резистентност
Хранене при инсулинова резистентност
Начинът на хранене играе много важна роля при инсулиновата резистентност....
Горещ коктейл медовина с ром
Медът се смесва с лимоновия сок и се разбърква до пълното разтваряне на меда. Добавя се портокаловият сок.
Добавя се ромът и всичко се разбърква отново. Слага се в съд, добавя се канелата и сушените сини сливи.
Сместа...
Френска медовина с розово масло
Водата се загрява, без да кипва. Медът се залива с топлата вода и се разбърква, докато се разтвори. Вари се на бавен огън 1 час, като периодично се маха пяната. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади напълно.
Боровинките...
Резистентност към инсулин
В повечето случаи инсулиновата резистентност води до заболяването диабет тип 2....
Шведска салата с цвекло и риба
Смесете предварително съставките за дресинга - пресовайте почистения чесън и го разбъркайте добре със сметаната, лимоновия сок, меда, сол и черен пипер на вкус. Оставете соса в хладилника.
Обелете цвеклото и картофите...