Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Туршия в Бидон
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусна туршия в бидон
Саламурата се охлажда хубаво преди да я залеете в бидона. Претака се 2-3 пъти по нататък, след което се съхранява на сухо и хладно място....
Сборджийска туршия
Тази рецепта за сборджийска туршия може да се консумира след 4-5 ден от приготвянето му.
Силно препоръчвам става превъзходна селска туршия....
Дипломатическа туршия
Потопете измитите, почистени и нарязани зеленчуци във врящата марината, която е приготвена от захарта, солта, оцета и олиото.
Дръжте ги няколко...
Пикантна туршия
На следващия ден напълнете туршията в буркани. Съхранявайте я на хладно и тъмно място....
Къпана туршия
Измийте чушките и ги изпечете в чушокопека. Излейте оцета в подходяща купичка. Докато печете 1 чушка в чушкопека, вече опечената потапяйте в купичката...
Деликатесна туршия
Тази туршия се претака 2-3 пъти през 1-2 дни, докато процесът на ферментация приключи....
Козирог туршия
Отрежете дръжките на чушките козирог и ги запечете леко от всички страни върху гореща ламарина или в съд на котлона.
Успоредно с това сварете...
Сурова туршияВодата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....
9
Шарена туршияЗаливат се с олиото и оцета.
Разбърква се много добре и се оставя да престои 2 часа.
Пълни се в буркани и се стерилизира 15 минути....
3
Бамя - туршия
Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее.
Избираме достатъчно голям буркан и сипваме...
Парена туршияЧушките се измиват и дръжките им се отрязват.
Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото....
2
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: