Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Туршия в Бидон
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Измиваме патладжаните и ги режем на филийки, поръсваме обилно със сос и оставяме за 12 часа да се отцеди горчилката....

Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее.
Избираме достатъчно голям буркан и сипваме...

9

1

На следващия ден напълнете туршията в буркани. Съхранявайте я на хладно и тъмно място....

Измийте чушките и ги изпечете в чушокопека. Излейте оцета в подходяща купичка. Докато печете 1 чушка в чушкопека, вече опечената потапяйте в купичката...

Тази туршия се претака 2-3 пъти през 1-2 дни, докато процесът на ферментация приключи....

Потопете измитите, почистени и нарязани зеленчуци във врящата марината, която е приготвена от захарта, солта, оцета и олиото.
Дръжте ги няколко...

3

12

Тази рецепта за сборджийска туршия може да се консумира след 4-5 ден от приготвянето му.
Силно препоръчвам става превъзходна селска туршия....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: