Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Туршия в Бидон
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Тази рецепта за сборджийска туршия може да се консумира след 4-5 ден от приготвянето му.
Силно препоръчвам става превъзходна селска туршия....

Измиваме патладжаните и ги режем на филийки, поръсваме обилно със сос и оставяме за 12 часа да се отцеди горчилката....

Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее.
Избираме достатъчно голям буркан и сипваме...

Отрежете дръжките на чушките козирог и ги запечете леко от всички страни върху гореща ламарина или в съд на котлона.
Успоредно с това сварете...

9

12

Бурканите се напълват със зеленчуците слагат се и подправките и всичко това се залива със студена вода, след което се запечатва....

6

3

Към сместа от вода и оцет се прибавят захарта и солта. Течността се сварява и се оставя да изстине, след което с нея се залива туршията....

4

1
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: