Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Туршия в Бидон
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сборджийска туршия
Тази рецепта за сборджийска туршия може да се консумира след 4-5 ден от приготвянето му.
Силно препоръчвам става превъзходна селска туршия....
Бамя - туршия
Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее.
Избираме достатъчно голям буркан и сипваме...
Шарена туршияЗаливат се с олиото и оцета.
Разбърква се много добре и се оставя да престои 2 часа.
Пълни се в буркани и се стерилизира 15 минути....
3
Сурова туршияВодата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....
9
Парена туршияЧушките се измиват и дръжките им се отрязват.
Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото....
4
Козирог туршия
Отрежете дръжките на чушките козирог и ги запечете леко от всички страни върху гореща ламарина или в съд на котлона.
Успоредно с това сварете...
Бърза туршияНарязваме зеленчука и го поръсваме със солта, олиото и захарта. Пускаме подправките.
Оставяме сместа да почива 1 нощ и я пълним плътно в буркани...
12
Тиквички туршияДобре измитите тиквички се нарязват на тънки кръгчета, посоляват си е се оставят поне 2-3 часа за да се отцеди излишната течност....
1
Пикантна туршия
На следващия ден напълнете туршията в буркани. Съхранявайте я на хладно и тъмно място....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: