Ezine.bg»Избрани Колекции»Обща Туршия в Бидон
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Люти чушки в бидонПодрежете дръжчиците на почистените чушлета и ги сипете в малък бидон.
Пригответе саламура от оцета, водата, солта и захарт....
2
Английска туршияБурканите се слагат на тъмно и хладно място, а английската туршия се консумира след 15-20 дена....
3
Сливенска туршия
Течността се сварява и се оставя да изстине, след което с нея се залива туршията....
Пъстра туршия
Всички зеленчуци предварително се почистват и нарязват на парчета, колелца. Карфиолът се раздробява на розички.
За един компотен буркан пропорцията...
Гъби ТуршияПресните гъби, се изчистват, измиват и се отрязват пънчетата на един сантиметър от шапката на гъбата, и се варят около 10 мин. , след което се нареждат...
4
Трайна туршияВарим около половин час марината, приготвена от водата, оцетът, солта, дафиновият лист, черният пипер, бахарът, олиото и медът.
Добре измитите...
1
Чесън туршияПодбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата.
Изчистеният чесън се пуска за 2 - 3 мин...
4
Смесена туршия
Изчистеният и измит зеленчук се нарежда на редове в бидон, ката между всеки ред се слагат лозови листа, предварително попарени в саламурата и целина...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 6
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: