Ezine.bg»Избрани Колекции»Пиле с Кисело Зеле в Гювеч
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Включва се на 250 градуса и печенето на свинския джолан в гювеч с кисело зеле продължава 2 часа и половина....

Изключете фурната и оставете богатия гювеч вътре за половин час.
Гювечът с три вида месо и кисело зеле е готов....

Сложете върху тях част от ситно нарязаното кисело зеле, половината от задушения предварително ориз, по няколко парчета от всеки вид месо, половината...

В глинен гювеч или дълбока тава разстиламе част от зелето и поръсваме с червен пипер....

Покрийте с останалото зеле и печете във фурна, докато пилето със зеле остане на мазнина....

Намалете фурната на 150 градуса и печете гювеча още 150 минути.
Фасулът с кисело зеле в гювеч е готов....

Щом оризът набъбне, половината от зелето се прехвърля в глинен гювеч....

След това махаме фолиото и печем още 40 минути така приготвеното пълнено пиле с кисело зеле....

През това време си нарязваме киселото зеле на ситно.
В тенджерка поставяме маста, изчакваме да се разтопи и след това прибавяме зелето....
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: