Ezine.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Гюзлеми
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

Пресейте брашното и оформете кладенче. Сипете вътре яйцето, оцета, олиото и солта. Сипвайте постепенно водата и замесете гладко еластично тесто....

Загрейте малко олио в тиган и запържете гюзлемите до хубав златист цвят.
Гюзлемите с чедър и кашкавал са много вкусни!...

Изпечете гюзлемите на скара или тиган - изборът е ваш.
Лесните гюзлеми за закуска са много вкусни!...

В тиган се загрява лъжица олио и печем всички гюзлеми от двете страни на умерен огън до готовност. Изваждат се, намазват се с масло....

По същият начин пригответе и останалите кори.
Изпечете гюзлемите в нагорещен и намазнен тиган от двете страни.
Сервирайте още топли....

2

Слагайте в него мас и когато мазнината започне да цвърчи, сложете да печете гюзлемите до по покафеняване и от двете страни....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 10
52
46
31
21
10
Дай твоята оценка: