Какво помага при главоболие?

Какво помага при главоболие?

Главоболието е често срещано оплакване, чиито причинители могат да са доста. За да се справите с него, можете да си послужите с болкоуспокояващи медикаменти или просто да приложите някой от методите, подходящи за лечение в домашни условия.

Опитайте да се отървете от досадното главоболие с помощта на билков чай. Залейте 1 с.л. розмарин с 200 мл вряла вода. Филтрирайте и приемете на глътки. Ако нямате розмарин, същия ефект можете да постигнете още с лечебна дилянка, маточина, джинджифил и мента.

Облекчете главоболието и с помощта на масаж. Започнете да разтривате главата си с пръсти в областта на местата, където усещате дискомфорт, използвайки кръгови движения. Пробвайте и още нещо: Затворете очи и насочете ръцете към лицето си. С палците /само с възглавничките на пръстите/ на двете ръце натиснете лекичко пространството между основата на носа и веждите. Това ще ви ободри и ще отнеме от напрежението.

Казват, че в борбата с болката силен съюзник е ледът. Сложете няколко кубчета в торбичка и наложете челото си. Оставете да действа 2-3 минути. Вариант също така е да намокрите 2 тампона за премахване на грим с вода и да ги сложите в хладилника за 15-20 минути. Извадете ги и ги позиционирайте върху клепачите си, като стоите със затворени очи. Оставете да действат известно време.

Идея е също така просто да легнете по гръб със затворени очи за 10-15 минути. Пуснете си релаксираща музика, която ще ви отвлече вниманието от болката и ще ви зареди с положителна енергия.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати