Ezine.bg»Съвети»Как се приема английска сол?

Как се приема английска сол?

EvgeniaEvgenia
Новак
241287
Как се приема английска сол?

Английската сол е различна от традиционните соли, защото всъщност е минерално съединение от магнезий и сулфат. Тази сол съдържа магнезий, минерал, който е от решаващо значение за функционирането на човешкото тяло.

Някои от ключовите роли на магнезия включват поддържане на нормално кръвно налягане, стабилен сърдечен ритъм и силни кости. Другата основна съставка, сулфатът, е основен минерален ключ към много биологични процеси. Той помага за промиване на токсините, прочистване на черния дроб и др.

Препоръчва се да се взима топла вана с английска сол, след тежък ден. Топлата вана е чудесен начин за облекчаване на стреса. Ако целта е да се намали стреса, добре е да се добавят чаша или две английска сол към водата във ваната. Магнезият не само помага да се отпуснат мускулите, но също така може да помогне на човек, да се отпусне и психически.

Английската сол е одобрено от FDA (Агенцията по храните и лекарствата) и често се използва за естествено облекчаване на запек. Когато се приема вътрешно, тя действа като естествено слабително.

Разтваря се една чаена лъжичка английската сол в чаша топла вода и се пие.

Трябва да се има предвид, че това лекарство не трябва да се използва повече от веднъж на ден. Ако симптомите на запек продължат повече от няколко дни, винаги се препоръчва консултация с лекар.

Вътрешната употреба на магнезиев сулфат, може да доведе до временно облекчение от запек, но като всяко слабително, английската сол не е предназначена да бъде дългосрочно решение или заместител на здравословна диета с високо съдържание на фибри.

Внимание! Не приемайте английска сол без консултация със специалист.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати