Ezine.bg»Съвети»Колко дни избиват пъпките при варицела?

Колко дни избиват пъпките при варицела?

EvgeniaEvgenia
Новак
242294
Колко дни избиват пъпките при варицела?

Варицелата е вирусна инфекция, която се разпространява лесно от човек на човек.

Инкубационният период е от 10 до 23 дни. Първите признаци на варицела са подобни на тези на грипа.

Преди да се появи обрив, може да има леки грипоподобни симптоми. Тези първи признаци обикновено се появяват от 1 до 2 дни, преди да се развие пълния обрив на варицелата.

Първите признаци на варицела включват:

- Мускулни болки

- Висока температура (треска)

- Умора или сънливост (умора)

- Гадене

- Раздразнителност

- Загуба на апетит

- Главоболие

Варицелата се характеризира с червен обрив със сърбящи червени петна, които се появяват единично или в групи. След 12 до 24 часа папулите се превръщат във воднисти мехури, които са изключително сърбящи.

Препоръчително е да не се пукат, защото течността вътре в блистера е силно заразна, така че пукането на мехурите, може да доведе до разпространение на вируса. При някои хора избиват само няколко петна тук-там, но други могат да развият обрив по цялото тяло. Обривът на варицелата обикновено се появява на гърдите и лицето, и след това се разпространява по останалата част на тялото.

В продължение на 3 до 5 дни, след развитието на първоначалния обрив, често се появяват нови петна по цялото тяло. В течение на 5 до 10 дни след появата на обрива, всички червени петна обикновено изсъхват и хващат коричка, която след това пада от само себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати