Ezine.bg»Съвети»Как и колко време се вари агнешка главичка?

Как и колко време се вари агнешка главичка?

MarianeMariane
Джедай
143277319
Как и колко време се вари агнешка главичка?

Агнешките главички са изискан деликатес, които след сваряване могат да се запекат във фурната с малко масълце, да се обезкостят и месото от тях да се задуши в гювеч с гъби и топено сирене или да станат главен герой във вкусна агнешка супа.

Общото между всички изкусителни рецепти за агнешки главички е това, че се изисква предварителното им сваряване. Агнешкото месо, което е доста крехко и фино, не изисква кой знае колко време за варене, но за да се обезкости добре главичката, тя трябва да се свари, докато месото само почне да пада от кокалите.

Обикновено една агнешка главичка се вари около 50-60 минути в обикновена тенджера, като след завиране се премахва образувалата се пяна. Ако обаче разполагате с тенджера под налягане, може значително да съкратите времето за кулинарна обработка.

Времето за варене на агнешка главичка в тенджера под налягане е около 30 минути след завирането. След това месото се обезкостява, като от главата се вади всичко - очи, мозък, бузи, с изключение на тъканите на носа и около синусите.

С така сварените до омекване агнешки главички може да приготвите курбан чорба от агнешки главички, супа от агнешки главички със спанак или дори печени агнешки главички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати