Какъв чай се препоръчва да се пие при кашлица?

Какъв чай се препоръчва да се пие при кашлица?

В сезона на настинките кашлиците са често явление. Те могат да бъдат както сухи и дразнещи, които не ни оставят да си поемем дъх и да спим пълноценно нощем, така и дълбоки и отхрачващи, които да ни помогнат да очистим дробовете си лепкавата слуз.

Наред с хапчетата и сиропите, които можем да купим от аптеката, за лечението на кашлицата са особено полезни билковите чайове.

Важно е да знаете какъв чай се препоръчва при кашлица.

Още при първите прояви на кашлица си сварете наситен липов чай от цветове и листа. Той бързо ще се справи с дразнещата кащлица и ще облекчи дишането ви.

При кашлица препоръчваме също комбиниран чай от маточина, бъз и шипка, както и разбира се лайка - колкото повече, толкова по-добре.

На много места от нас се предлага чай от листа от ягода и листа от мента в равни съотношения, които се варят и поднасят задължително с мед или небетшекер, за да подсилят здравословния ефект.

Много ефикасен срещу суха и дразнеща кашлица е чаят от планински очеболец, който може да се съчатае също със салвия, подбел и цветове от лайка.

Опитайте да прогоните досадната кашлица с отвара от листа и плодове от боровинки, плодове от резене и лимонови кори.

Едно от най-ефикасните средтва за борба с кашлицата от медицинска ружа. Сухата кашлица, предизвикана от възпаление на трахеята или ларингит, се лекува със запарка от листа от подбел и цветове и листа от слез. Действието на този чай може да се подсили и с 1 с.л. исландски лишей.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати