Червеното цвекло е богат на витамини и минерали зеленчук, който обаче често е пренебрегван заради специфичния си вкус. Сокът от цвекло е изключително полезен и дори приятен на за небцето, ако се смеси с подходящите плодове и зеленчуци.
Цвеклото при бременност е един вълшебен еликсир за бременната жена, понеже съдържа в себе си всички необходими витамини и минерали. То е богато на фолиева киселина, калций, желязо, калий, мед, магнезий и цинк.
Приемът на сок от цвекло при бременност улеснява дефекацията, повишава желязото в кръвта и понижава кръвното налягане. Всички тези състояния са характерни за бременните жени, които често имат честа констипация, ниско желязо и високо кръвно.
Анемията при бременност е обичайно състояние за почти всяка жена, която очаква дете. Допълнителни дози желязо лесно могат да се набавят със сок от червено цвекло. И за да омекотите вкуса му е достатъчно да да го смесите със сок от ябълка и морков.
Получава се страхотен и полезен коктейл, който е достатъчно да приемате 2-3 пъти в седмицата, за да поддържате тонуса на организма си.