Ето какво да ядем за здрави бели дробове

Ето какво да ядем за здрави бели дробове

Няколко са храните, които могат да помогнат за облекчаване и дори превенция на състояния като ХОББ. Вижте какво трябва да ядете, за да предпазите белите си дробове

1

Бели Дробове

Бели Дробове - последните заглавия, подбрани публикаци и съвети. Всичко за Бели Дробове от Ezine.bg. Списък на статиите за Бели Дробове. Online портал за здраве, красота, дом, семейство и деца и Бели Дробове.
Бели Дробове - Защо белите дробове на някои пушачи за по-здрави от на непушачите?

Защо белите дробове на някои пушачи за по-здрави от на непушачите?

05.07.201604758

Въпреки големите вреди, които носи тютюнопушенето, учените констатират много случаи, в които белите дробове на пушачите са дори по-здрави от тези на непушачите. Изследване в областта обясни на какво се дължи този феномен.

Бели Дробове - Азбестът уврежда фатално белите дробове

Азбестът уврежда фатално белите дробове

04.07.201601490

Азбестът е изключително опасен. Това канцерогенно вещество причинява редица животозастрашаващи заболявания. Въпреки това дори и днес то се използва от строителните компании като предпочитан строителен материал.

Бели Дробове - Да пречистим белите дробове от цигарите

Да пречистим белите дробове от цигарите

31.10.201507144

Пушенето оставя следи в белите дробове, където наред с другите токсини се натрупват и опасните катран и никотин. За щастие, има начини да се намали вредното влияние на цигарите с редица природни средства, плодове и зеленчуци.

Бели Дробове - Болки при дишане

Болки при дишане

20.07.201503449

Болките в гърдите са често срещан проблем особено при по-възрастните хора. Те могат да са както моментни и остри, така и постоянни, съпроводени с усещане за притискане.

Бели Дробове - Ароматите в електронните цигари водят до дихателни проблеми

Ароматите в електронните цигари водят до дихателни проблеми

22.04.20150327

След приемането на забраната за тютюнопушене на обществени места електронните цигари стават все по-популярни – купуват се и в Европа, и в САЩ. Учените обаче са категорични, че гражданите изобщо не си задават въпроса вредни ли са те и доколко?

Бели Дробове - Народни рецепти за прочистване на дихателните пътища

Народни рецепти за прочистване на дихателните пътища

13.04.201504910

Черната ряпа е добър избор за тази цел – трябват ви няколко от тях. Обелете и изчистете кората, след това ряпата се настъргва на ренде и се изцежда с ръка – необходим е само сокът.

Бели Дробове - Диета при туберкулоза

Диета при туберкулоза

08.03.20150788

Туберкулозата засяга основно белите дробове и често е причина за липсата на апетит у болните. В ежедневието трябва да се приемат продукти, богати на витамин А, който се съдържа в изобилие в черния дроб, яйцата.

Бели Дробове - Как да се борим със стреса

Как да се борим със стреса

16.04.201403606

Лечение при стрес - трябва да дишаме дълбоко. При стрес в тялото ни попада малко кислород, защото дишаме повърхностно и тормозим белите си дробове.

Бели Дробове - Изчистване на белите дробове от цигари

Изчистване на белите дробове от цигари

26.11.2013086650

Ракът на белия дроб е на първо място по смъртност сред злокачествените заболявания, като в 87 процента от случаите се дължи на тютюнопушене. Най-подходящи за пречистване на белите дробове са часовете между 3 и 5 сутринта.

Бели Дробове - Билки за облекчаване на дишането

Билки за облекчаване на дишането

22.10.201307605

Някои билки специално подпомагат и тонизират дихателните функции и процеси. Билките, използвани като белодробни тоници, работят директно върху белите дробове и гърдите и са особено ефективни за облекчаване на дишането.

Бели Дробове - Да пречистим белия дроб

Да пречистим белия дроб

18.08.2013068532

За разбиване на сгъстената слуз в белите дробове и отхрачването и, изключително силен е анасонът. Прилага се в следната рецепта:

Бели Дробове - Не можем да дишаме правилно

Не можем да дишаме правилно

08.09.201202534

Повечето хора дишат с гърдите си, което е неправилно. Бебетата използват дълбокия начин за дишане, който им осигурява повече кислород и укрепва диафрагмата. Той премахва умората.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни