Химиотерапията влияе на мозъка

Химиотерапията влияе на мозъка

0

Думата химиотерапия означава прием на медикаменти (като аспирин или пеницилин), които се използват за лечение на някакво заболяване.

1
Тумори - последните заглавия, избрани публикаци и препоръки. Информация за Тумори от Ezine.bg. Списък на статиите за Тумори. Online портал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и деца и Тумори.
Мозъчни тумориТумори - Мозъчни тумори

26.06.201503787

Мозъчните тумори са сериозно заболяване, което се развива в черепната кухина. Мозъчните тумори са абнормно, неконтролирано развитие на клетки от мозъка. Симптоми при мозъчните тумори. Лечение на мозъчните тумори.

Нова имунотерапия лекува рак на простататаТумори - Нова имунотерапия лекува рак на простатата

04.05.20150230

Прекалената консумация на мазни храни, наднормените килограми, липсата на плодове и зеленчуци в ежедневното меню, са определяни като рискови фактори за това заболяване.

За остеосаркоматаТумори - За остеосаркомата

12.01.20150930

Остеосаркомата е най-често срещаният първичен рак на костите, който засяга в повечето случаи тези на колената, рамената и тазобедрените стави.

Откриха растение, лекуващо рак за 2 седмициТумори - Откриха растение, лекуващо рак за 2 седмици

13.10.201404644

Рядко срещано растение, намиращо се в горите на щата Куинсланд в Австралия, можело да унищожи голяма част от злокачествените тумори в човешкия организъм за 2 седмици.

Ботоксът лекува рак на стомахаТумори - Ботоксът лекува рак на стомаха

22.08.20140174

Това въздействие на ботокса върху рака учените си обясняват с факта, че той пречи на производството на ацетилхолин, основен невротрансмитер, който благоприятства деленето на клетките.

Ракът на гърдата се влошава от изкуствено осветлениеТумори - Ракът на гърдата се влошава от изкуствено осветление

18.08.20140243

Проучването върху животните показало, че изкуствената светлина потиска нивата на мелатонина, за който се смята, че противодейства на туморните клетки.

Канабисът убива туморитеТумори - Канабисът убива туморите

22.07.20140843

Учени са установили, че тетрахидроканабинолът предизвиква отслабване и изсушаване на самите тумори. За провеждането на експеримента е бил вкаран рак на гърдата (при жената) в опитни мишки.

Куркумата в кърито помага при цирозаТумори - Куркумата в кърито помага при цироза

07.05.201401432

Съставка на подправката къри, куркума, може да предпазва черния дроб от цироза. Куркумата стимулира имунната система при болестта на Алцхаймер и подтиска туморите на рака.

Солариумите са виновни за половината тумори годишноТумори - Солариумите са виновни за половината тумори годишно

23.02.20141754

Според изследването на Калифорнийския университет на Сан Франциско и Университета в Кеймбридж солариумите са причината за появата на половината тумори в Европа, САЩ и Австралия.

Животът след химиотерапияТумори - Животът след химиотерапия

20.12.201301302

В зависимост от това как се чувствате, няма причина да спрете да правите това, което сте правили и преди. Можете да продължите да се виждате с приятели и да излизате.

Болки под мишницитеТумори - Болки под мишниците

12.11.2013327414

Обикновено мястото, където се появят подути лимфни възли, подсказва заболяването. Именно те са тези, които първи реагират на дразнения отвън. Реакцията се изразява в промяна на структурата на възела.

Любителите на бира са по-застрашени от ракТумори - Любителите на бира са по-застрашени от рак

11.07.201311945

Редовната употреба на алкохолни напитки и бира могат значително да покачат опасността от ракови заболявания. Проведено изследване напомня за вредата от системната консумация на алкохолни напитки

 • Google+
 • Pinterest

Популярно по Темата

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни

Какво другите търсят

 • Новини и Съвети

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

Тумори - практични материали и заръки от Ezine.bg. Всичко за Тумори, твоето здраве, мода и дома в сайта на модерния българин. Вижте най-актуалното на тема Тумори. Обадете ни се ако инфромацията на текущата подстраница не е за Тумори.