Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Раздяла»Банална история, но как да премина през поредната раздяла

Банална история, но как да премина през поредната раздяла

Банална история, но как да премина през поредната раздяла
След доста време, през което нямах връзка, в началото на тази година срещнах мъж, който до голяма степен покриваше това, което търсех и исках от партньора си. С него можех да говоря и спокойно да споделям всичко, което ме вълнува. В негово лице лесно виждах човека, с който искам да споделям повече от мимолетни емоции. Нещата се развиха мълниеносно, по-бързо, отколкото някога съм очаквала.

Все пак се опитвам да опиша взаимоотношения, които се носеха безоблачно, имаха си дозата закачка, дозата еротика, дозата тръпка. . . до днес. След няколко дни, в които рязко престанаха телефонните обаждания, sms-ите с усмихнати личица - просто попитах какво се случва. Радвам се, че беше искрен и не ме залъгва - каза, че е срещнал друга жена и иска да даде шанс на връзка с нея.

Не бих го спряла, вързала, не бих направила сцена, просто му пожелах късмет и да се пази.
Вече съм имала връзки, които ме "научиха" да се доверявам по-трудно, по-внимателно да допускам хората по-близо до мен. . . и ето че с тази връзка уроците сякаш бяха забравени.

Сега се чудя дали има рецепта да се чувствам по-добре. Дали има някакъв шанс въобще да открия някой, с който да не ми се налага да градя стени или трябва да се примиря и да се науча да бъда самотна.

Извинявам се за заглавието на тази история. Разбирам, че това се случва често на много хора, за това се чудя как другите хора минават през това, как се справят с емоциите и зачервените очи?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Razlichna
Razlichna
25.06.2014 01:53
Хм, ами аз и този въпрос мислех да го вметна в коментара си, но реших, че ще стане много дълго и излишно:) Ами да, според мен можеш да усещаш хората и връзките си (да не кажа, че даже с подсъзнанието си ги предизвикваш), ако слушаш вътрешния си глас. А най-важни са първите няколко минути, всъщност в тях е истината, а не с времето да си изграждаш очаквания, това си е замазване на истината и като мине време ти става все по-трудно да я приемеш и започваш да се надяваш. Може и да ти е нашепвало нещо, че този не е човекът, но понеже си била много влюбена, или пък отчаяно си искала връзка, не си го послушала. Аз веднъж допуснах тази грешка и то не защото не усещах дълбоко в себе си, че не е той, а защото бях отчаяна и си мислех, че не ми е писано в този живот да имам по-добър от него. Той ме накара да вярвам в това безумие със своите номера. Трябва да обръщаш по-голямо внимание на интуицията си и най-вече ти самата да знаеш в момента на какъв етап си и какво искаш от една връзка. А това да нямаш очаквания наистина е добър вариант, но все пак те нещата си личат още в началото, така че не губи много време от живота си с някой, ако го чувстваш, че не е той правилният и не отговаря на важни за теб изисквания.
0
1
Вяра
Вяра
24.06.2014 15:29
Хей! Не се извинявай за нищо! Аз дори те поздравявам, че си приела нещата и искаш да продължиш напред. Знаеш ли, най-хубавото в случая, че човекът е бил коректен с теб и е казал истината. Не трябва да се учиш да бъдеш самотна. Наскоро разбрах, че няма да се налага да градиш стени, ако ти самата не смяташ, че са нужни. Бъди освободена във взаимоотношенията си. Не очаквай от хората нищо насреща. Никой не е длъжен на никого за нищо. Много хора, да не кажа, повечето страдат, защото им се искат нещата да се получат, да няма раздели, искат гаранции, но това е ненужно. Всеки е свободен сам да избира. Ето защо подари тази свобода както на себе си, така и на другите. Убедена съм, че ще стрещнеш човека за теб. Всеки го среща, стига да е готов за него. Радвай се, че е свършило, защото "твоят" човек е там и те чака. Просто не си слагай бариери, докато го срещнеш, защото така може да го пропуснеш, не на всеки мъж му се занимава да се изкачва по кулите, които ние жените си изграждаме. Плачи, ако това ще ти помогне, но приеми раздялата като възможност, възможност да намериш нещо по-добро за себе си. Заслужаваш го! Успех!
3
0
Вяра666
Вяра666
25.06.2014 10:11
Усмивки първо от мен! Ако трябва да съм честна, в момента се опитвам да го правя и то с човека, когото единствено съм обичала досега. Невинаги се получава, но има прогрес. И каквото и да се случи, аз искам да направя всичко, което зависи от мен, за да не съсипа тази връзка още в самото начало, а именно съм дала свобода на човека, вярвам му вече напълно и не очаквам нищо от него. Когато не очакваш, установих, че много по-често позволяваш на човека до теб да те изненада в добрия смисъл на думата. Може това да ти помогне в мотивацията да не очакваш от никого нищо. Още нещо...твоята сродна душа би оценила това, че нямаш очаквания, защото мнозинството има. Има хора, например аз самата, които се чувстват притиснати, когато човек има очаквания спрямо тях, защото така не мога да чуя собствените си желания и ставам неуверена...ето защо е хубаво човек да няма очаквания спрямо мен. Това ме прави по-сигурна в моите усещания. Това не значи, че искам да нараня човека до мен и не изпитвам никаква отговорност към него. Напротив, помага ми по-лесно да осъзная отговорностите си и да оправдая гласуваното ми доверие, защото, когато си във връзка имаш отговорности, но това трябва всеки сам да го съзнава. Дано съм била полезна по някакъв начин. Успех и усмивки!
2
0
петолиние
петолиние
24.06.2014 18:53
Благодаря, Вяра! Наистина се надявах той да се окаже новата възможност, но все пак някъде там може и да дебне истинската такава :) А ти можеш ли да не очакваш нищо от хората насреща? Ако го можеш, как го правиш? Наистина при първоначално запознанство едва ли някой има конкретни очаквания, но с времето и опознаването на човека срещу теб, очакванията ти някак си се изграждат... Поне при мен е така.
0
1
Razlichna
Razlichna
24.06.2014 14:01
Човек се справя с болката когато осъзнае по-ясно ситуацията. А твоята е следната: Щом този мъж е срещнал друга жена и е предпочел нея, значи той не е бил твоята истинска половинка, която е отредена за теб в този живот и няма за какво да съжаляваш. При две наистина сродни души това не би се случило. А може би те тревожи нещо по-дълбоко, например, че от доста време чакаш, а все още не си срещнала твоята сродна душа? Но ако е така, за това също си има причина и трябва да я откриеш. Може подсъзнателно да не си готова още за срещата с мъжа на живота ти. Много са факторите, които трябва да се вземат под внимание- например на колко си години и респективно, колко опит имаш зад гърба си, колко връзки или разочарования, колко самота, с две думи, дали си си платила бъдещото трайно щастие (защото нищо не е трайно, ако не се плати) и не на последно място, факторът странична енергийна намеса, или по бабешки казано, магия или уроки, но тези неща също са поправими, ако попаднеш на подходящия специалист за тях, който ги разваля. Но преди да прибегнеш към търсенето на такъв човек, първо трябва да си отговориш на горния въпрос- Дали си заслужила вече срещата с истинския. Друго нещо, което ми направи впечатление в историята ти. Казваш, че всичко е протекло много бързо. Обикновено това показва, че имате кармична връзка от минал живот. Но това не означава, че този човек е твоята сродна душа. Означава само, че сте имали недонаучени уроци и недоизяснени взаимоотношения и след научаване на урока връзката приключва и всеки тръгва по пътя си. А много пъти целта е именно тази- ако в предишния живот двойката е имала тежка и болезнена раздяла, то задължително тези хора се срещат и в следващия, за да имат връзка и този път да се разделят с добро, като приятели. А не да остават заедно, щом не са си сродни души. Както казах, не познавам живота ти, но мога само да ти кажа нещо, което си е общовалидно- всеки човек преминава през определени житейски изпитания в различен план, като най-често срещаните са в любовен и професионален план, от тях не може да избяга почти никой. А онези хора, при които сякаш всичко се нарежда с лекота, веднага започват работа по специалността си или от раз срещат истинската любов, значи в миналия си живот са страдали много и вече са платили и са се родили с късмета си. Така че винаги си има и равновесие и справедливост, но ние не винаги ги виждаме. Когато изясниш собствената си ситуация и уроци, болката ще изчезне от самосебе си.
6
1
петолиние
петолиние
24.06.2014 18:55
Благодаря, Различна!
0
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: