Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Харесвам колежката си, но как да я заговоря

Харесвам колежката си, но как да я заговоря

Харесвам колежката си, но как да я заговоря
Здравейте, моля за помощ. Работя в голяма фирма(направо завод) където са работи на 3 смени и има няколко отдела. Аз работя в склада и често идват хора от производството за спешни материали, които им трябват на мига и аз им ги давам.

Няколко пъти дойде една колежка, която много ми хареса и с времето за запознахме с помощта на колега(тя е с 2 години по–голяма от мене), но само до там. В началото повече се поздравявахме като са разменяхме из коридорите, даже няколко пъти ми са е усмихвала(има невероятно симпатична усмивка), но сега се поздравяваме само когато момичето идва в склада, а на стола или когато са разменим през коридорите съм забелязал, че се прави, че не ме вижда или накланя главата си надолу.

С нея пътуваме заедно в автобуса и се качваме от една и съща спирка, но тя е с приятелки и на мен не ми е удобно да й кажа каквото и да е(Просто съм срамежлив и с последната година станах по-малко контактен заради загуба на родител и все още ми е трудно ). Лошото е, че се засичаме 1 път в месеца защото тя е на 2 смени, а аз карам 3. Вече няколко месеца мисля само за нея моля ви за помощ. Как да постъпя ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
кари
кари
04.12.2015 13:21
Здрвей!
Ако можеш разбери дали си има приятел? Нали ви е запознал твой приятел? Ако си няма незнам защо си губиш времето и само чакаш - и аз незнам какво. Страх те е да не ти откаже, но няма нищо страшно. По-добре директно отколкото да чакаш само и накрая някой друг да я спечели. Поне пробвай, за да не съжаляваш по-късно. Намери я в социалните мрежи и й пиши там. Покани я на кафе или в някое заведение, което са отворили скоро (кажи й че си търсиш компания да изпробваш кухнята там). Сега наближават коледните празници и навсякъде има "Коледен базар" ..заведи я там. Сигурна съм че ще я накараш да се усмихне. Успех :) Покрай коледа стават чудеса ;)
2
15
Apolo
Apolo
13.12.2015 21:02
И аз така си мислех, но не съм разбрал до сега, дали има или няма приятел.Може би, ако бях сигурен, че си няма приятел щях да са пробвам...Намерил съм и профила във социалните мрежи, но предпочитам да действам лице в лице (макар че във социалните мрежи няма такова напрежение и може да имам по- голям успех).
1
0
Пламена M.
Пламена M.
03.12.2015 12:55
Не можеш да чакаш на съдбата да ви срещне с колежката извън офиса. От написаното ми изглеждаш неуверен и смея да те посъветвам - или действай, или се откажи, защото ако оставиш нещата във времето, всички ще изгуби смисъл.
0
3
miglena
miglena
30.11.2015 16:15
Виж, според мен тя също се чувства неудобно в твое присъствие. Просто наистина е некомфортно да поздравяваш непрестанно някой, който наистина не ти е никакъв. Ако искаш нещо, е редно или да действаш или да забравиш. Просто следващият път като дойде в склада кажи някоя шега, закачай се и тнт. Ако си по-смел, предложи и да пиете кафе, било то дори във фирмата. Ако откаже (първосигнална реакция на дамите), то предложи поне да си размените приятелство в социалните мрежи, Фейсбук ми се струва най-лесно и популярно. Оттам вече можеш да вземеш нещата в свои ръце...
6
1
Apolo
Apolo
03.12.2015 01:08
Благодаря за съвета. Интересното е , че тя започна първа да ме поздравява и след това просто спря.Много са надявам да имам възможност да я срещна извън фирмата(като си мисля, че така ще е по-лесно да я заговоря), но засега съм нямал този късмет.
2
2

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: