Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Кое не е наред, че приятелството ми се разпада?!

Кое не е наред, че приятелството ми се разпада?!

Кое не е наред, че приятелството ми се разпада?!
Здравейте,

Пиша ви за да споделя нещо, което ме тормози от много време и не знам как точно да действам.
Приятелката ми Катя, с която сме заедно от много години в последните 2 започна да се държи по-странно от обикновено. По-принцип е труден характер, но съм успявала да го преодолея и може би съм една от малкото, които успяват.

Откакто имам сериозна връзка и живота ми започна да върви нагоре тя започна да се държи по-странно. Винаги намира за какво да се заяде, може да говори с часове безмислици и да ме обвинява в неща, за които нямам вина.

Често казано ми омръзна да се обяснявам като на олигофрен защо съм стъпила на криво или защо съм казала нещо, което преди не и е правило впечатление.

Комуникацията ни се превърна в тънък лед, с времето охляднях към нея заради забележките й по простата причина, че започнах да се държа с нея както тя иска и забравих да бъда себе си пред нея.

Сега новия проблем е защо не съм себе си, иска ми се да и обясня защо, но ми е омръзнало от това. От всички тези дълги безсмилени разговори, в които от решенията тя намира само проблеми. От това, че винаги извърта нещата така, че аз да съм лошата. Най-вече от това, че се хваща за всичко, независимо какво правя.

Иска ми се да знам какъв и е проблема? Защо твърди, че съм най-близкия и човек, а в същото време когато има нужда гледа да изсмуче всеки мой позитив и да го обърне в нещо грозно.

Решението е взето от моя страна, с това че за мен този човек никога няма да бъде това, което беше, но просто ми е интересно защо започна да прави всичко това?

Проблемите са от сорта на защо не и правя комплименти, защо трябва да се съобразява с мен къде да се срещаме, защо тя не ми е приоритет номер 1 в живота и подобни. . .

Не беше такъв човек. . Преди прекарвахме чудесно, винаги съм и помагала с каквото мога, понякога дори с каквото не мога, а сега от комуникацията с нея само си късам нервите и обмислям в главата си отговори на въпроси, които се задават явно с друга цел.

Някой може ли да ми каже защо? Дори и да е човек като нея просто да ми сподели какво не е наред?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (1)

Изпрати
miglena
miglena
11.07.2016 16:04
Реални тя сама не знае какво става. Иначе - животът ти върви, нейния не чак до там и завижда. Това е едно на ръка. От дуга страна, когато хората порасват, с времето техните приоритети се променят. Мнението ви за живота и маниера на общуване вече са различни. Ти обаче си добра и продължаваш да търпиш, а тя изпива енергията ти. Ограничи контактите си с този енергиен вампир, като ѝ обясниш точните причини. Ако се промени - добре, ако ли не, повее никога не я търси.
2
0
Katya
Katya
11.07.2016 20:00
Първо искам да благодаря за откровения отговор. Въпроса е там, че ми е омръзнало да и се обяснявам с часове, да обмислям защо поведението и е такова и да се чувствам виновна от нищото. Интересна ми е просто причината това да се случва чисто психологически. Най-интересно ми е как когато един човек винаги е бил до теб, винаги се е старал да ти помага, винаги те е изслушвал, прощавал и подобни ти можеш да се обърнеш на 180 градуса и да започнеш да го нападаш безпричинно когато ти скимне?
0
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: