Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Къде сбърках, че семейството ми се разпадна

Къде сбърках, че семейството ми се разпадна

Къде сбърках, че семейството ми се разпадна
Здравейте ще ви разкажа накратко моята история! ! Съдбата реши да изгубя родителите си. Бях на 19 години, харесвано момиче. Имах приятел с който ходехме от около 2 години (той е 8 години по-голям от мен). Мина бала ми, и решихме да си направим дете, чуствах се готова, но на другите казахме че е станало погрешка! ! И така август месец след бала забременях, а февруари вдигнахме сватба! !

Той имаше свой бизнес, пари и всичко беше идеално! ! Всяка вечер ресторанти, маркови дрехи, парфюми, глезеше ме като принцеса! (дори ме назначи фиктивно на работа към фирмата му и взимах 600 майчинство ) Преместихме се да сме отделно в хубава квартира, а не в дома на родителите ми където живее и баба.

После той започна да ме ревнува, да ми звъни през 5 мин, отношенията ни се промениха. . . нещата станаха по-зле когато бизнеса му тръгна на долу а в последствие фалира! ! ! Започна да си въобразява че не го обичам, че имам друг, удряше ме, пиеше. Но заради дъщеричката ми търпях, не исках семейството ми да се разпадне. многократно се разделяхме и събирахме отново, но накрая го напуснах след 3 години брак! ! !

В началото той ме причакваше, правеже скандали, вече не е виждал дъщеря си от почти 4 месеца и не е дал 1 лев! ! Нямам достатъчно пари да се разведа, работя като касиерка от известно време и живея при баба, която ми помага (тя пък непрекъснато ми говори че стаята ми била разхвърляна, че вместо да давам пари за цигари да съм купела нещо на детето, все едно не купувам)! ! !

Той е имал и др. брак от който има момче, и да вметна че неговите родители не ме считаха за човек, виждала съм ги само няколко пъти )Сега той е с др момиче - постояно ми пишат разни обиди в фейсбук и качват свой снимки! !

Наскоро се запознах с едно момче от работата, мн. мил излизаме заедно, той се държи мн добре с дъщеря ми знае какво съм преживяла! ! ! та въпроса ми е: КЪДЕ СБЪРКАХ ЧЕ СЕМЕЙСТВОТО МИ СЕ РАЗПАДНА! ! ! И ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ ВРЪЗКАТА СИ С НОВОТО МОМЧЕ? ? ? ? все пак ако не беше брака ми нямаше да имам това малко съкровище до мен! ! благодаря за вниманието Чакам отговори възможно най-бързо.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (9)

Изпрати
Кака
Кака
19.12.2013 18:45
Миличка,сбъркала си единствено с избора на мъж....но си била много млада,често се случва. Не се обвинявай за нищо,и най-вече не позволявай на никого да ти насажда чувство за вина. Ще се справиш сама. Казвам ти го от опит,аз също съм сама с две деца,и не съм спряла да си купувам цигари,и не съм се отказала от личния си живот/имам си приятел,който се държи чудесно с децата/.Прочетох безумните коментари дотук,и нямам думи....Това че мъжа ти е слабохарактерен и като е останал без пари се е пропил,си е лично негов проблем. Просто се махни от него окончателно и ако се чувстваш добре с новото момче давай напред.И запомни едно-никога не се чувствай виновна,заради разпаднатия брак,не се чувствай"жена втора ръка" защото си с дете.Всеки който мисли така е задръстен селянин,не позволявай да влияят на самооценката ти.Ти си силна,факта че се грижиш сама за дете е достоен за уважение.Късмет!
5
1
рррррррр
рррррррр
07.10.2013 20:31
Сбъркала си във всичко
1
7
мими
мими
07.10.2013 10:34
Мило момиче,питаш къде сбърках -много малка си взела решение да имаш дете.Детето е голяма отговорност,изисква грижи,средства безсънни нощи,самоотдаване на 100процента.А като гледам ти мислиш само за себе си ......друг мъж, цигари........МОЛЯ ТЕ СТЕГНИ СЕ И ПОСТАВИ НА ПЪРВО МЯСТО ДЕТЕНЦЕТО СИ КОЕТО НАИСТИНА Е СЪКРОВИЩЕТО ТИ
5
2
Анили
Анили
07.10.2013 05:19
Аз не съм съгласна с упреците, които прочетох... Аз също създадох семейство веднага след като завърших средно образование... Живота с родителите ми не беше цвете, на съпруга ми също... Така създадохме наш и се стараем да го направим какъвто бихме искали да бъде, а не какъвто някой ни е казал! Наскоро празнувахме 20 години брак, имаме прекрасен син на 19 (не бях бременна когато се оженихме) и се радваме на собствен бизнес.
Без взаимно уважение няма стабилен брак! Ако човека до теб си е позволил да посяга, значи липсва уважението... Ако искаш дъщеря ти да бъде щастлива и да расте безгрижна първо ти трябва да си щастлива. Повярвай ми, няма дете което да вижда родителите си да страдат и да бъде безгрижно! Дъщеря със или без бившия съпруг можеш да имаш и нямаше да бъде по-малко обичана! Щом с новия човек до теб се разбирате и се грижи да вас дай му шанс! Успех!
7
0
Ж
Ж
05.10.2013 13:27
Мъж, който посяга на жена, независимо под какъв предлог не е стока! Той просто си е бил такъв, късно си е показал рогата... Ти нямаш никаква вина. Радвай се на детето си и ако мислиш, че във връзката ти с новото момче има бъдеще - не е лошо да опиташ! И за дъщеря ти ще е добре да има татко някой ден - до колкото разбирам ти си съзнателен човек и внимателно ще избереш човека до себе си, така че не се притеснявай и как детето ще приеме нов човек. Опитай, само може да спечелиш :)
9
0
Byfi
Byfi
04.10.2013 18:30
Ох, ама как всички само критикуват то момичето иска съвет не критики. Вярно меркантилно е постъпила, ама то сега всяка която може го прави. След като семейството ви се е разделило имали нужда да знаеш защо? По- добре мисли как да си помогнеш започни да учиш някъде се развиваш. Мисли за бъдещето на детето ти. А ако другото момче те подкрепя и ти помага бъдете заедно и мъжът ти си има друга нали?
3
1
Але
Але
04.10.2013 14:01
Аз съм жена и в случая няма да има никаква солидарност. Аз съм на 28 и съм бременна, реших се на тази стъпка чак когато завърших висше, намерих работа, имам стабилен дом, стабилен мъж до себе си и двете ни семейства, които ни подкрепят с каквото могат винаги на 1000% и въпреки това пак се чудя дали ще се справим. А ти едва завършила училище дете а ще гледа дете.. вече не е като преди, никой не се хвърля на дълбокото ей така лесно, всеки иска да постигне колкото може повече за да има какво да предложи на това семейство. За мен за да ви се развали брака трябват двама, а това че човека на момента е бил финансово добре не означава нищо, днес имаш а утре не и винаги трябва да се мисли за напред. А ти си мислила за момента и това ти е изиграло лоша шега. Не сте могли да разговаряте и да споделяте като семейство когато той е започнал да има проблеми с работата, или може би не ти е идвало на ум да помогнеш пък било то и с топла вечеря прегръдка и нежни думи... но все пак си много малка и някой неща с години може да не ти дойдат на акъла. Както и да е според мен дали да продължиш с този човек или не няма особено важно значение освен ако не търсиш къщата му за да не си при баба си. Успех с намирането на правилните решения за живота ти.
2
8
МК
МК
04.10.2013 12:39
Я да видим... Първо, омъжила си се по сметка. Второ, родила си дете прекалено рано, без да си готова за последствията и отговорностите (след като дори не можеш да спреш да пушиш, а нямаш пари, смятай). Трето, постоянно разчиташ на околните - след като сте били добре финансово, защо не се записа да следваш, вместо "ресторанти, маркови дрехи и парфюми" всяка вечер. Четвърто, не търсиш вина в себе си, а само в околните и обстоятелствата, като по този начин несъзнателно заявяваш, че ти не си способна да промениш живота си. Пето, липсват ти приоритети в живота - вместо да мислиш как да подобриш квалификацията си, да си намериш по-хубава работа и да осигуриш по-добър стандарт на живот на детето си, дилемата ти е дали да се занимаваш с някакъв колега.
Тези грешки стигат ли или да продължавам?
2
0
 mariq
mariq
04.10.2013 10:57
" Той имаше свой бизнес, пари и всичко беше идеално!! Всяка вечер ресторанти, маркови дрехи, парфюми, глезеше ме като принцеса!" - а после фалира и ти си би шута!

"тя пък непрекъснато ми говори че стаята ми била разхвърляна, че вместо да давам пари за цигари да съм купела нещо на детето, все едно не купувам)" - майка за пример и подражание, нямам думи, звучиш ми като тийнейджърка.

И все някой друг е крив, някой друг е виновен. Вие все сте най - хубави и праведни. Иведнага заваляха коментари от типа "мила, това-онова".. Да живее женската солидарност! :/
1
0

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 6
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: