Симптоми на хламидия

Симптоми на хламидия

Хламидията е едно от най-често срещаните гинекологични бактериални заболявания. Милиони хора по света по страдат всяка година от нея. Тя може да е изключително сериозна, но за разлика от херпеса може да бъде излекувана лесно

1

Антибиотици

Антибиотици - най-новите теми, авторски публикаци и препоръки. Всичко за Антибиотици от Ezine.bg. Обзор на статиите за Антибиотици. Български сайт за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, родители и деца и Антибиотици.
Антибиотици - Комбинацията от витамин С и антибиотици може да убие раковите клетки

Комбинацията от витамин С и антибиотици може да убие раковите клетки

21.08.20170483

Ракът е водещата причина за смъртността в света, убивайки близо 9 милиона души всяка година. Комбинацията от витамин С и антибиотици може да е сто пъти по-ефективна от повечето използвани в момента лекарства срещу рак

Антибиотици - Разработиха молекула, която преборва антибиотична резистентност

Разработиха молекула, която преборва антибиотична резистентност

25.01.20170274

Учени направиха значителен пробив в борбата срещу супер вирусите. Това са онези микроогранизми, които са развили резистентност срещу антибиотиците. Вече е създадена специална молекула, която успешно обръща наведнъж антибиотичната резистентност

Антибиотици - Защо антибиотичната резистентност е проблем на безопасността на храните?

Защо антибиотичната резистентност е проблем на безопасността на храните?

14.01.20170144

За да разберем какво се има предвид, когато анбиотичната резистентност се нарича проблем на безопасността на храните, трябва да си отговорим на въпроса какво е безопасност на храните.

Антибиотици - Мрем от антибиотици! Искат квоти за приема им

Мрем от антибиотици! Искат квоти за приема им

23.08.20160315

Световно известни лекари призоваха за въвеждането на квоти за прием на антибиотици по време на специален форум, организиран в Мелбърн от Световната здравна организация (СЗО).

Антибиотици - Антибиотичната резистентност – новата заплаха за човечеството

Антибиотичната резистентност – новата заплаха за човечеството

24.05.20160427

Необходими са спешни действия за налагане на контрол върху употребата на антибиотици, алармира ново научно изследване. Това трябва да стане преди лекарствата да спрат да работят и да оставят множество болести нелечими – нещо, което ще причини огромни щети

Антибиотици - Пригответе си тази лечебна супа вместо антибиотик!

Пригответе си тази лечебна супа вместо антибиотик!

29.03.201601405

Зимата си отива, но с промяната на времето отново ни нападат вируси и микроби. Вместо за пореден път да попаднете в капана на затворения кръг на приема на медикаменти и болестите, то заложете на вкусна супа, която може да замести всеки антибиотик.

Антибиотици - Шведска медовина в битка с антибиотичната резистентност

Шведска медовина в битка с антибиотичната резистентност

17.06.20150544

Медовина, произведена от шведски учени, може да помогне в битката на човечеството с антибиотичната резистентнсот. Алкохолната напитка, която специалистите създали, всъщност е базирана на изпитани стари рецепти.

Антибиотици - Съвети при приема на антибиотици

Съвети при приема на антибиотици

18.03.201502673

За да се извлече максимална полза за организма и да се сведе до минимум вредата от антибиотиците, могат да се направят следните няколко неща по време на приема им.

Антибиотици - Милиарди отиват в борбата срещу резистентността към антибиотици

Милиарди отиват в борбата срещу резистентността към антибиотици

09.02.20150308

Резистентността към антибиотици ограничава способността за лечение от бактериални инфекции, както и профилактиката след редица медицински процедури, каквато е трансплантацията на органи.

Антибиотици - Не лекувайте грипа с антибиотици

Не лекувайте грипа с антибиотици

03.12.201401048

Антибиотикът безспорно може да се окаже необходим за лечението на евентуалните усложнения от грипа, но не и на самия грип. Всички лекари носят отговорност и не бива да изписват антибиотично лечение във всякакви случаи.

Антибиотици - Прекомерното пиене на антибиотици води до резистентност

Прекомерното пиене на антибиотици води до резистентност

05.11.20140742

Резистентността към антибиотиците започва да се превръща в заплаха за човешкото здраве според специалисти. Проучване в САЩ установява, че на близо 50 от хоспитализираните пациенти в болниците са били давани антибиотици. . .

Антибиотици - Деца под 2 г на антибиотици затлъстяват

Деца под 2 г на антибиотици затлъстяват

03.10.20140410

Приемането на антибиотици отдавна се коментира като възможна причина за предизвикване на затлъстяването. Специалистите съветват всички родители да не лекуват самостоятелно и най-вече да не си позволяваме да изписваме лечение на децата си, без да сме се ко