Болката в кръста сигнализира за тези болести

Болката в кръста сигнализира за тези болести

Дори заседяването за продължителни периоди от време понякога причинява болка в кръста. Това се дължи главно на лошата стойка на седене или на стол, който не поддържа гърба по подходящ начин.

1

Дискова херния

Дискова херния - най-новите заглавия, подбрани публикаци и идеи. Практична информация за Дискова херния от Ezine.bg. Списък на статиите за Дискова херния. Български сайт за здравословен живот, диети, дом и градина, родители и деца и Дискова херния.
Дискова херния - Методите за лечение на дискова херния

Методите за лечение на дискова херния

15.05.201508934

Веднъж появила се, дисковата херния дори и след преминаване на болките може пак да се появи. Необходимо е да не забравяте този факт. Редовните упражнения, препоръчани от специалист, които се правят в домашни условия, не трябва да спират.

Дискова херния - Дискова херния

Дискова херния

14.05.2015013237

Дисковата херния или още дископатия е болестно състояние, засягащо гръбначния стълб. При дискова херния се разкъсва външния фиброзен пръстен на междупрешленните дискове. Лечение на дискова херния.

Дискова херния - Да се спасим от дисковата херния

Да се спасим от дисковата херния

15.04.201507283

Дисковата херния е крайно неприятно заболяване, което на практика човек трудно може да избегне. Среща се както при хората, водещи прекалено заседнал начин на живот, така и при хората, извършващи тежък физически труд

Дискова херния - Народна медицина при прищипан нерв

Народна медицина при прищипан нерв

12.01.2015055028

Усещането при прищипан нерв е много болезнено за човека, като често то не позволява и извършване на ежедневните дейности. Причини за прищипан нерв могат да бъдат наличието на дискова херния, артрит или костни шипове.

Дискова херния - Възможни причини за болка в гърба

Възможни причини за болка в гърба

01.05.201403852

Непрестанните болки в гърба могат да са причинени от неправилна стойка, ревматоиден артрит, сколиоза, наднормено тегло, инфекция и др.

Дискова херния - Как да облекчим болката при дископатия

Как да облекчим болката при дископатия

28.10.2013017637

Дископатията или по-точно - дисковата херния, е състояние, засягащо гръбначния стълб. Въпреки че на моменти състоянието е изключително болезнено, повечето от пациентите с дискова херния не се нуждаят от операция.

Дискова херния - Увреждания на междупрешленни дискове

Увреждания на междупрешленни дискове

26.10.2012014212

Междупрешленните дискове могат лесно да се увредят, особено при по-възрастните хора. Това е така, тъй като те губят постепенно еластичността си с напредването на годините.

Дискова херния - Дисковата херния е болест до края на живота

Дисковата херния е болест до края на живота

27.08.201209907

Най-честата причина за поясно-кръстовия радикулит е дискова херния. Официалната медицина предлага два метода за лечение на дисковата херния, но болестта рецидивира и се възобновява.

Дискова херния - Болката в кръста е симптом за много болести

Болката в кръста е симптом за много болести

18.10.20110110208

Болката в кръста може да възникне по различни причини - миозит, бъбречна атака, радикулит, жлътна атака, дискова херния. Как да облекчите болката при всяка една от изброените причини.

Дискова херния - За какво сигнализират болките в гърба

За какво сигнализират болките в гърба

05.08.201005750

Причините за болките в гърба могат да бъдат много. Болките в гърба най-често се дължат на миозит, лубмаго, радикулит, дископатия или дискова херния.