Натурални продукти за спиране на кръв от носа

Натурални продукти за спиране на кръв от носа

Има много начини за спиране на кръвта, течаща от носа, но е разпространено мнението, че най-ефикасни и щадящи носната лигавица са натуралните продукти. Ето и някои от най-ефикасните от тях.

1

Кръвоносни съдове

Кръвоносни съдове - актуални статии, избрани публикаци и идеи. Практична информация за Кръвоносни съдове от Ezine.bg. Списък на статиите за Кръвоносни съдове. Онлайн журнал за здраве, красота, дом, семейство и Кръвоносни съдове.
Кръвоносни съдове - Ефективни методи за укрепване на кръвоносните съдове

Ефективни методи за укрепване на кръвоносните съдове

25.02.201703238

В забързаното ежедневие малцина от нас се замислят за своите здравословни проблеми или как да се предпазят от такива, а понякога това не е никак трудно.

Кръвоносни съдове - Синдром на Чърдж-Щраус

Синдром на Чърдж-Щраус

10.07.201501938

Синдромът на Чърдж-Щраус представлява заболяване, свързано с възпаление на кръвоносните съдове. Синдромът на Чърдж-Щраус е рядко срещана болест. Симптоми и лечение при синдром на Чърдж-Щраус.

Кръвоносни съдове - Съвети при нарушено кръвообращение

Съвети при нарушено кръвообращение

23.06.201502655

На аптечния пазар съществуват множество от лекарства, създадени, за да противодействат на симптомите на лошо кръвообращение. Истината е, че те носят след себе си и множество странични ефекти, а някои от тях могат да бъдат противопоказни за пациента.

Кръвоносни съдове - Кои медикаменти са съдоразширяващи

Кои медикаменти са съдоразширяващи

04.06.2015010527

Има няколко класификации на съдоразширяващи лекарства. Тук спадат артериалните дилататори, които засягат предимно артериите, венозните дилататори - повлияващи вените, и смесени дилататори, които имат ефект върху артериите и вените.

Кръвоносни съдове - Синдром на аортната дъга

Синдром на аортната дъга

30.04.201502754

Синдромът на аортната дъга се отнася до група от признаци и [симптоми], свързани със структурни изменения в артериите, разклоняващи се в аортна дъга.

Кръвоносни съдове - Какво е ангиография?

Какво е ангиография?

13.04.201504955

Ангиографията се провежда, когато пациентът има заболяване, което засяга кръвоносните съдове. Прави се при заболявания, които засягат коронарните артерии, при аневризми, атеросклероза, увреждане на съдовете на ретината на окото, съдови малформации и др.

Кръвоносни съдове - Причини за кървене от носа

Причини за кървене от носа

08.03.201504002

Препоръчва се консултация със специалист, ако кървенето от носа е продължило повече от 15 минути, ако то се случва често или е налице някакво нараняване

Кръвоносни съдове - Портокаловият сок предпазва от диабет

Портокаловият сок предпазва от диабет

15.03.201401601

Антиоксидантите в портокаловия сок имат благоприятен ефект върху кръвоносните съдове, подобрявайки чувствителността към инсулина. Това предотвратява появата на диабет тип 2.

Кръвоносни съдове - Народна медицина при лечение на васкулит

Народна медицина при лечение на васкулит

20.12.201303058

Когато е налице васкулит, много полезни при лечението са растенията, укрепващи съдовите стени. Това са най-вече червеното грозде, черната боровинка, касисът, шипките, червеният пипер, ягодите, малините, вишните и зелените ябълки.

Кръвоносни съдове - Внимавайте с кръвното в горещините

Внимавайте с кръвното в горещините

01.08.201305300

Дори да имате нормално кръвно, в жегите ще се чувствате не особено комфортно. Хората, които имат проблеми с кръвното, се чувстват още по-зле в горещините.

Кръвоносни съдове - Рязко вдигане и сваляне на кръвното

Рязко вдигане и сваляне на кръвното

09.07.2013030806

Проблемите с кръвното налягане са познати на много хора на различна възраст. Тези проблеми стават по-неприятни, когато кръвното започне да скача или да намалява прекалено рязко.

Кръвоносни съдове - Рициново масло при хемороиди

Рициново масло при хемороиди

03.07.2013016893

В народната медицина и официалната, рициновото масло се използва и за решението на редица други проблеми. Най-известната му функция е слабителната.