Кои са половите хормони и как влияят върху тялото?

Кои са половите хормони и как влияят върху тялото?

Половите хормони са активни вещества, които се произвеждат най-вече от жлезите с вътрешна секреция. Естрогенът е най-известният женски полов хормон, който се произвежда в яйчниците.

1

Полови хормони

Полови хормони - актуални статии, подбрани публикаци и съвети. Информация на тема Полови хормони от Ezine.bg. Преглед на статиите за Полови хормони. Онлайн журнал за здраве, фитнес, дом, семейство и Полови хормони.
Полови хормони - Връзката между желанието за шоколад и цикъла

Връзката между желанието за шоколад и цикъла

23.10.201501135

Изследвания показват, че 97 процента от жените и 68 процента от мъжете обичат да похапват шоколадови десерти. Съединението фенетиламин в шоколада подпомага освобождаването на ендорфини, които, от своя страна, предизвикват чувства на страст и любов.

Полови хормони - Непознатото лице на фитоестрогените

Непознатото лице на фитоестрогените

06.10.201501380

Фитоестрогените са нещо, с което всеки, който иска да е здрав, трябва да е запознат. Често именно незнанието е причина за появата на редица заболявания. Учените смятат, че е добре мъжете да внимават с приема на фитоестрогени

Полови хормони - Вреди от ниския тестостерон при жени

Вреди от ниския тестостерон при жени

07.08.201502624

Ниският тестостерон сериозно може не само да разболее представителите на двата пола, но и да застраши живота им, показват резултатите от изследване, проведено от специалисти от Торонто.

Полови хормони - Билки за регулиране на хормоните

Билки за регулиране на хормоните

29.07.2015025458

Хормоналният дисбаланс е състояние, което предизвиква проблеми с цикъла, кръвоизливи, силен предменструален синдром, трудно забременяване. Той се отразява пряко на психиката на жената, намалява работоспособността ѝ, пречи на съня

Полови хормони - Ставаме секс тигрици, когато сме на диета

Ставаме секс тигрици, когато сме на диета

04.06.201501099

Добре хранещите се жени, които обичат да ядат висококалорични храни по-рядко изпитват желание да бъдат интимни с партньора си, показват резултати от проучването.

Полови хормони - Как да повишим тестостерона

Как да повишим тестостерона

23.06.201405029

Ниските нива на тестостерон може да предизвикат смущения в настроението, повишена телесна мазнина, загуба на мускулен тонус, неадекватни ерекция и бедна сексуалната активност, остеопороза и др.

Полови хормони - Недостигът на витамини намалява либидото

Недостигът на витамини намалява либидото

26.03.201401336

Сега е времето, през което можем да се възползваме от всички зеленчуци, плодове и др. пресни продукти, които излизат на пазара и да си набавим нужните витамини.

Полови хормони - Хладкото кафе засилва сексуалния апетит

Хладкото кафе засилва сексуалния апетит

20.11.20130917

Кафето е продукт, който човечеството употребява от няколко столетия. Студеното кафе е мощен стимулант за производство на полови хормони, както за мъжете, така и за жените.

Полови хормони - Закусвайте обилно, ако искате да забременеете

Закусвайте обилно, ако искате да забременеете

07.10.201301977

Ако искате да забременеете, трябва да си похапвате по-обилно сутрин за закуска, отколкото вечер. Това се отнася с пълна сила особено за дами, които имат поликистозни яйчници

Полови хормони - За женския фертилитет

За женския фертилитет

02.10.201309977

Основният критерий за оценка на фертилитета при жената е броят на фоликулите в яйчниците ѝ, от които се отделя и развива годна за оплождане яйцеклетка. Количеството яйцеклетки, което всяка жена притежава, е заложено още при раждането ѝ.

Полови хормони - Оргазмите могат да ни спасят живота

Оргазмите могат да ни спасят живота

30.08.201303157

Оргазмът при мъжете намалява с 50 процента риска от рак на простата при положение, че го изживяват поне два пъти седмично.

Полови хормони - Бръсненето на интимни части води до състаряване

Бръсненето на интимни части води до състаряване

24.05.2013055283

Според учени от Харвард, обезкосмяването на интимните части състарява жените. Кристофър Нойман, който е ръководител на научния екип, обяснява, че след бръсненето се премахват не само космите, но и горният слой на епидермиса.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни