Ezine.bg»Споделени Истории»Бременност»Как да разбера дали съм готова за бебе?

Как да разбера дали съм готова за бебе?

Как да разбера дали съм готова за бебе?
Здарвейте,
пиша за съвет от по-опитните хора. С партньора ми от извество време не използваме предпазни средства и смятаме, че вече ни е време да имаме дете. Но на моменти си мисля, дали наистина съм готова и дали го искам? Просто не знам?

Как разбира човек, че е готов? Какво си мисли, страхува ли се?
Може би никога няма да се почувствам напълно готова и ще го отлагам?

На 26 години съм, партньорът ми е на 28, заедно сме от 4 години, отношенията ни са хармонични.

Благодаря предварително.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
14.08.2018 13:41
Да гледаш дете не е лесно . Трябва най - вече да го искаш , винаги ще се чудиш как ще е , но ако искаш просто действаш . Аз родих на 26 . След това пак забременях , но не беше успешно , сега искам още едно дете .
0
0
Миме
Миме
19.07.2018 16:13
Добър ден на всички! Мисля, че това е много индивидуален въпрос. Например, когато за първи път бях бременна, дори и не подозирах и не очаквах това. Съответно и не бях готова. Вторият път, когато забременеех, благодарение на специалистите от клиниката BioTeхCom с помощта на инвитро с ДЯ, вече бях готова. Може би не толкова физически (защото специалистите ми предписаха допълнителни лекарства, които бяха включени в пакета на инвитро с 2 опити, които избрах), колко морално - наистина исках детенце. И целият екип там ме подкрепи в това. И не само мене, а ми всеки бъдещи родители. Следователно, основното е, че да имаш приятел (или приятели), на чието рамо можеш да се опреш и да получиш подкрепа.
0
1
Кристина Черникова
Според мен всеки човек се страхува малко или много преди такава сериозна крачка. Така че е нормално да си леко изплашена. А това дали си готова, или не - трябва ти са го усетиш. Вътрешният ти глас ще ти подскаже. Но във всеки случай не трябва да се бърза. Все още си млада. Също така смятам, че човек трябва да създава поколение, когато се почувства завършен и може да предаде опита и уроците си на друго малко човече. Готов е да пренебрегне собствените си нужди в името на някой друг и да му осигури спокойна и щастлива среда. Ако при теб е така, значи вероятно си готова за майка.:)
0
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: