Ezine.bg»Споделени Истории»Бременност»Направих аборт и не знам дали да му призная за грешката!

Направих аборт и не знам дали да му призная за грешката!

Направих аборт и не знам дали да му призная за грешката!
Здравейте и от мен. Допитах се до няколко добри приятелки по моя проблем, но всички ми дадоха различни съвети и направо не знам как да постъпя. Затова реших да споделя историята си и да чуя още съвети и то от хора, които могат да погледнат по-обективно на нещата.

С приятеля ми сме заедно от по-малко от година, а преди това бяхме много добри приятели. Споделяме си, той се грижи много за мен, абе въобще идеалната връзка. Но така се случи, че колкото и да се пазехме, аз забременях. Бях объркана, шокирана, изплашена.

Само на 19 години съм, нямам работа, двамата не живеем заедно, а и той има дете от предишен брак. Много мислих какво да правя, как да му кажа, беше ме страх той как ще реагира. Вътрешно усещах, че не съм готова да бъда майка и някак си, въпреки че една малка част от мен искаше бебето, без много да му мисля направих аборт. Мога да ви кажа, че сега ми е милион пъти по-трудно.

Постоянно мисля за бебенцето - какво щеше да е, дали щеше да прилича на мен или на приятеля ми. . като видя по телевизията реклама с бебенца или пък някой филм сълзите сами текват от очите ми. А всеки път когато погледна приятеля ми виждам едва ли не бебенцето - мисля си, че щеше да е момиченце, да прилича на него - същите очички, същата усмивчица.

Той така и не знае, че съм била бременна, а още повече, че съм направила аборт.

Постоянно се чудя дали е трябвало да му кажа и заедно да решим какво да правим, въпреки че и сега ме е страх да му го кажа когато вече всичко е свършило и няма какво да се направи. Искам да му кажа, за да ми падне този товар от раменете, но. . . имам чувството, че ще се разсърди, ще се развика и повече няма да иска да ме погледне. Направо не знам какво да правя.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (19)

Изпрати
Cvetomira
Cvetomira
29.03.2014 19:46
Страшно елементарни и ограничени хора има по света, а като че ли в България са се събрали най- много. Никога никой не се поставя на мястото на другия, а всеки много обича да осъжда другите. Наистина, както каза едно момиче по- надолу всеки сам си носи кръста и авторката е искала съвет, а не грозни обиди и нападки! Мили ограничени хора, никой не е толкова зле информиран, че да не знае, че в 21и век има достатъчно контрацептивни средства. Но понякога се случват грешки, дори и при най- предпазливите! Това разберете, а не че момичето е било сглупило, според вас. И какво означава, че била „дрисла, дето освен да се ебе друго не може да прави“? Ти или си страшна моралистка, която не вярва в предбрачния секс или никога не си била докосвана. И в двата случая изказването ти е жалко! Както и да е, олигофрени винаги и навсякъде ще има! Мило момиче, недей да се тормозиш. И правилни съвети ти бяха дадени, и наистина това е било правилното решение за онзи момент. Ако решиш, че наистина трябва да му споделиш, направи го, дори и с риск да те зареже, поне ще разбереш, че не е бил правилният човек. Но ако решиш, че можеш да живееш с тази тайна, и това направи, защото така или иначе вече всичко е свършило и за съжаление не можем да върнем времето назад. Пожелавам ти да се съвземеш скоро, болката ще намалее, повярвай ми, няма да забравиш, но поне няма да те боли толкова. А когато гушнеш твоето бебенце, когато му дойде времето, тогава ще бъдеш щастлива и спокойна. Пожелавам ти много любов и успех!
6
0
Razlichna
Razlichna
19.01.2014 21:39
Още си много малка за дете и не се знае дали този твой приятел е истинската ти половинка в живота. Но щом си го срещнала в тази ранна възраст, едвали е той, макар че понякога има и изключения. Но щом е и разведен, с дете, надали. Затова най-добре му кажи, така по реакцията му ще прецениш. И ако те остави, тъкмо ще те освободи и ще имаш време да трупаш опит и с други, както казах, още си много млада, освен ако не си започнала с гаджетата още от 14-годишна, както е модерно сега и не си понатрупала опит. Аз на 19 все още нямах приятел и самата аз се чувствах дете. А може и той да е човекът за теб, но да имате дете на по-късен етап, когато и двамата сте по-стабилни финансово. А колкото до това дали си убила детето си, не, не си го убила, а само си отложила идването на душата му на Земята. След време, когато си готова, е възможно същата душа да се появи в ново тяло пак при теб. Все едно, и друга душа да дойде и тази няма да остане без родители, все ще се приюти някъде, когато си реши:)
1
3
дрисла
дрисла
21.12.2013 13:03
Писна ми от разни дрисли, дето освен да се ебат друго не могот да правят...а и да абортират...
5
10
тъпинка си
тъпинка си
21.12.2013 12:59
Споко момиче, нито ще си първата, нито последната - такива курвета като теб колко ги има...
4
11
Деница
Деница
19.01.2014 19:59
Ку**ета?Момичето си има приятел,сериозен при това.
2
1
ДАНИ
ДАНИ
19.11.2013 12:43
абе спрете да съдите другите.. никой от нищо не е застрахован в този живот и никой не знае какво ще му дойде на главата. то от страни много лесно... щом не си била сигурна правилно си постъпила. СПОРЕД МЕН НЕ МУ КАЗВАЙ И ТОВА Е. ти си на 19 години живей си живота и продължавай.имам една приятелка която живееше с приятеля си на семейни начила 7 години .голяма любов голямо нещо един без друг не можеха . на 27 години беше приятелката ми когато забременя тя беше много щастлива от този факт (той на 34)когато му съобщила тази новина той много се уплашил и на следващия ден и казал че я напуска и че не иска това дете. и тя направи аборт защото живееха по квартири тя нямаше сигурен доход. майка и и баща и бяха в друг град и ми каза, че и да го остави да го роди нищо не може да му осигури.направи аборта той така и повече не и се обади и не я потърси.после тя си намери доходна работа и постоянна намери си съпруг сега е щастливо омъжена с бебе на 3 месеца и всичко е перфектно. животът поднася много неща. ВСИЧКИ СМЕ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА .НО ВИНАГИ МНОГО ОБИЧАМЕ ДА СЪДИМ ДРУГИТЕ ВСЕКИ САМ СИ НОСИ КРЪСТА....
4
2
Мартина
Мартина
19.11.2013 10:08
Щом си взела решението за аборта самостоятелно, без да се допиташ до мнението му, не виждам причина да му казваш сега при свършен факт. Казваш, че сега те боли заради това, което си направила, а него дали няма да го заболи повече, че си взела това решение без неговото знание и мнение. Товарът от раменете ти няма да падне, само ще натовариш и неговите. Не си сигурна в чувствата му и затова не си му казала, а той как да е сигурен в твоите, след като за нещо толкова важно не си му поискала мнението. Човек се учи от грешките си. Още си млада и животът е пред теб. Горе главата и гледай само напред. Миналото не може да се върне, нито да се поправи, така че няма смисъл да продължаваш да се терзаеш и да си мислиш "Какво щеше да бъде ако..." всеки човек е минал през това, но мислите за това са загуба на време. Всъщност, мисля, че щом интуициятата те е накарала да вземеш това решение самостоятелно, значи е имало основателна причина да го направиш. Все пак, въпреки мненията на хората, ти си тази, която в крайна сметка ще реши какво да направи. Не виждам смисъл да питаш за чуждото мнение. Всеки преценя според собствената си гледна точка, затова прецени сама кое е най-правилно за теб и за връзката ви с този човек.
1
0
потресена
потресена
17.11.2013 10:41
Не мога едно да разбера - хора давате ли си сметка че сме в 21 век и има достатъчно методи за предпазване от нежелана бременност?!? След като това момиче е толкова безотговорно че да не помисли предварително за това след като е забременяла е трябвало а сподели с приятеля си. И от коментара и който прочетох, в който казва че не знае дали би я подкрепил какво тогава търси с човек на който не може да разчита в трудните моменти?
0
1
Толи
Толи
16.11.2013 00:20
Аз съм на принципа "Истината боли ,но и лъжата не лекува".Затова според мене намери подходящ момент и му сподели всичко.Ако наистина те обича ще приеме твоето решение.Така ще разбереш и колко са сериозни чувстата му към теб/може пък и да му падне товар от раменене/,все пак половин година не е кой знае колко голям период от време.А ако връзката ви продължи щастливо и се обичата,живот и здраве и друго детенце ще си направите в по подходящ момент от живота ви.
0
0
Анна
Анна
13.11.2013 21:16
До "друго мнение"
Много грозно съдите е да съдите хората - дали е грях, дали е голям грях или малък грях, за тая работа си има Господ, има и покаяние и прошка.

Какво да направи момичето е на 19, трябва да мисли за университет, работа, а не да прави бебета които не може да издържа.

Миленкаа, според мен си взела правилното решение. Завърши си, започни си работа, и тогава мисли за бебета.

Вярно е, че човек влиза в разни депресии, но се замисли, няма ли да ти е доста по депресиращо да родиш едно дете, и да нямаш пари за памперси.. или да ти се наложи да го оставиш в дом....
Като започнеш да мислиш, и да ти е тъжно за постъпката си, се замисли, ами ако не си го направила какво е щяло да се случи.

Горе главата, усмивка на лицето, и по конструктивни мисли, имаш време за бебета.
0
0
Алиса
Алиса
13.11.2013 17:18
За съжаление живеем в такава трагична обстановка,която ни подтиква към най-лошото.Не разбирам какво съдите момичето,от описаното е ясно,че на този етап няма възможност да се грижи за дете.Тя е още толкова млада,не е намерила своя път и се чуди накъде да продължи,в известен смисъл може да се каже,че тя самата е още дете.Миличка,трябва повече да си говорите с този твой приятел.Може да го попиташ защо се е разделил с майката на детето си,да започнеш да го подготвяш и да му кажеш,че си направила аборт,за да се освободиш и да спреш да се измъчваш.Наистина,трябвало е да му кажеш и двамата да вземете решение,но станалото станало.Той има право да знае,а и по реакцията му ще си прецениш дали си струват усилията от твоя страна.Поговорете и на тема деца-дали той би искал и т.н. Не се измъчвай,има една теория,според която нероденото ти детенце рано или късно ще се върне при теб,когато забременееш отново.
0
0

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: