Искам бебе

Искам бебе
Здравейте. Не знам от къде да започна, така, че ще карам направо. Направих спонтанен аборт преди три месеца в 8 мата седмица, ако така може да се нарече.

Всъщност детето беше умряло в мен и трябваше да го извадят. Не знам как стана така, всичко си вървеше много добре. Ходих редовно на прегледи, плода беше добре.

Един ден се почувствах нещо дисконфортно и се обадих на моята генеколожка да си запиша час и да видя дали е наред всичко с бебето.

Имах някакво вътрешно чувство, като че ли нещо не е наред. Като отидох при нея, това, от което най - много се страхувах се случи. Не намериха пулс на бебето ми. Знаете след това вече какво се случи.

Опитвам се и премислям постоянно как стана така, аз ли с нещо съм го предизвикала.

Докторката ми казва, че може да е било с порок на сърцето или да е имало някакъв друг здравословен проблем, за това да е станало така.

Каза ми, че грешката не е в мен. Че така е по добре, по - рано отколкото след време, когато се роди да е със слабо сърце и да се случи най - лошото.

Дори не знам дали това е най - лошото. Вече имам един аборт преди години, от бившият ми приятел. Тогава и за двамата беше твърде рано да имаме деца, затова решихме да го махна.

Но след случката нещата между нас вече не бяха същите и не след дълго се разделихме окончателно.

Дълго време не намерих човек, с който да се обвържа сериозно, допреди година, когато срещнах настоящия си приятел.

С него всичко е невероятно, разбираме се прекрасно, споделяме едни и същи мечти и желания, допълваме се в всяко едно отношение.

Но хората явно са прави като казват, че пълно щастие няма.

Сега когато и двамата искаме дете, когато толкова се обичаме и искаме да създаден нов живот, който да ни засили още повече връзката се случи това.

Не знам какво да мисля. Дали Господ не ме наказва за дето махнах първото.

Страх ме е да забременея, да не се случи пак. Дори не съм сигурна дали ще мога. Ходих при няколко лекари след случката и всичките ми казват, че няма здравословен проблем, който да ми попречи, но не знам. Страх ме е. Просто няма да мога да го преживея още веднъж.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Приеми го, че това бебе не е било готово да се появи на този свят сега , но когато е готово ще се появи със същата душа, но в друго тяло.

Не се обвинявай, така е трябвало да се случи (макар самата аз да мразя да чувам това)
0
0
Темида
Темида
17.10.2013 14:16
Не искам да бъда носителка на неприятни новини, но този аборт може и да не е случаен. Има даден набор изследвания които е добре да си направиш, за да си сигурна, че си наистина здрава! Има две основни групи: генетични и имунологични изследвания. Добре е да си видиш и хормоните на щитовидната жлеза. Прочети в интернет за тях, напиши 'Аборт в 8-ма седмица причини' и ще получиш достатъчно инфо. Ако не ти е ясно, пиши ми и ще ти дам подробна информация за всичко. НЕ се оставяй лекарите да те баламосват с думи от сорта: "Е, случва се" и пр. Тук роля играе и резус фактора на кръвната ти група....сложно е. Консултирай се със специалист, а не с редови гинеколог. Причините в тялото ти могат да бъдат стотици, за отхвърлянето на плода /умъртвяването му.
Направи каквото трябва и после ако всичко е ок, давай отново! Успех!
0
22
Ели
Ели
02.10.2013 13:57
Важното е да останеш спокойна! Това е единственото, което ти е нужно, за да забременееш отново. Ако се тормозиш и обвиняваш, това влияе само на психиката ти и ще направиш нещата много по- трудни. Не мисли за това, че искаш бебе постоянно. Бъди с приятеля ти, радвай му се, и ще видиш, че ще се получи! :)
0
0
Виви
Виви
19.03.2011 11:32
Не се притесняай. Ще имаш бебе. Аз преживях същото, но не изпаднах в паника и депресия и сега се радвам на прекрасна дъщеричка. Успех ти желая и помни, че това е гаранция, че все пак можеш да имаш деца. Помисли колко хора живеят години в правене на опити за бебе без да могат да заченат ?
0
0
Нинчето
Нинчето
11.12.2010 18:37
5 от 6 ембриона не оцеляват след 8-та седмица. Вината не е в теб. Не се претиснявай, щом много желаеш да си имаш дете, ще си имаш, пробвай. Опитвай и ще се получи.
0
0
bibi_miro
bibi_miro
14.10.2010 04:25
В осмата седмица не е било бебе, а е било още ембрионче. Не се притеснявайте, случва се на много жени. Нали на прегледите лекарите са Ви казали, че не виждат здравословен проблем. Тогава не виждам причина да си нямате детенце. Просто чакайте подходящия момент, Господ си знае работата. Щом с предишното се е случило това може да е за добро, вероятно е било болно или уродливо, така казват старите баби. Не е нужно да търсите причината в себе си. Природата си знае работата. Пожелавам ви щастие.
0
0
mish4ica
mish4ica
08.10.2010 17:42
Аз миналата година направих аборт, приятелят ми не искаше бебето. Плаках, не исках да го махна. Надявах се да размисли.
0
0

Рейтинг

2.5
Общо гласували: 2
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: