Ezine.bg»Споделени Истории»Ревност»Много го обичам, а може да го загубя

Много го обичам, а може да го загубя

Много го обичам, а може да го загубя
Здравейте. На 25 години съм и от две години имам сериозна връзка с мъж, който е три години по-голям от мен. Разбираме се добре. Смятам, че ще създадем добро семейство, ако аз не проваля всичко.

Измъчва ме страхотна ревност. Знам, че не съм права да го правя, но не мога да се владея. Измъчвам се много и се страхувам да не го загубя. Ставам подозрителна за всичко.

Правя скандал само, ако погледне на страни. Да не говорим, че искам да бъде само и само с мен. Ревнувам го дори от колежките му.

Моля ви, кажете ми как да се отърва от тази моя ревност. Тя може да бъде пагубна за мен.Искам да не провалям връзката си.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
Samanta
Samanta
04.10.2015 14:19
Много е вероятно въпросният мъж въобще да няма сериозни намерения към теб. Когато една връзка е хармонична, единият партньор не живее в постоянен страх, че може да бъде оставен, а се чувства сигурен. Възможно е да ревнуваш, защото този мъж не ти дава достатъчна сигурност. Не си мисли, че и той си мечтае за семейство. Може да е на етап още не съм видял най-доброто от живота, нека да се наживея. Може и вече да търси с кого да те смени.
Твойта позиция обаче трябва да е друга. Абсолятно изключено е да го обвиняваш. И да го разпитваш също. Опитвай се да прикриваш страха си и да не демонстрираш, че го ревнуваш.
Аз също съм имала ревнив приятел. Много е потискащо. Не му изневерявах, след време и това почнах да правя, но в крайна сметка се разделихме, защото аз се чувствах все едно идва вкъщи само за секса. Мисля, че съм била прекалено неуверена. С мнителността ми сама съм и развлила връзката. Така че помисли и върху това.
Общи взето, информацията е много малка, за да може да се правят изводи за теб и него и да се дават съвети.
0
0
Мария
Мария
04.10.2015 14:11
В основата на ревността ти е ниското ти самочувствие и неувереност. Възможно е и той да дава поводи и шестото ти чувство да проговаря, но при всички положения, ако му държиш сметка, няма да го спечелиш.
Дори да не ти изневерява, подобно поведение с времето ще доведе до това той да те остави, защото вече не си му интересна. Ти демонстрираш страх, неувереност, и несигурност в себе си. Държиш се все едно си му в кърпа вързана. Трябва да му покажеш, че си на ниво, че и без него не свършва светът и че знаеш достойнствата си. Ако и това не помогне, си потърси друг приятел без да му даваш обяснения.
0
0
perfect
perfect
24.09.2013 00:31
След като си наясно с всичко това нищо не ти пречи да се самоконтролираш.
0
0
арабелка
арабелка
09.02.2011 05:09
Това е болестно състояние на душатата ти. Липсва ти вяра и то вяра в самата теб. Бих казала, че щом изпитваш чувството на ревност, значи се съмняваш в собствените си постъпки и за това си мнителна и ревнива спрямо партньора си. Щом е с теб означава, че ти си жената с главно Ж в живота му. Опитай се да цениш това, което имаш, а не да пилееш сили в ревност. Научи се да живееш за мига с този човек и да го обичш малко повече, а не да го ревнуваш.
3
0
margarita
margarita
03.02.2011 00:04
Когато аз изпитам неоснована ревност, се спирам от вдигане на скандал като си казвам, че подобна моя постъпка показва липса на самочувствие и на достойнство. Щом той е избрал мен значи е решил, че съм по-добра от другите.
Разсъждавай в този ред на мисли. Може да помогне.
2
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: