Ezine.bg»Объркан живот

Объркан живот

Объркан живот
Здравейте. Искам и аз да споделя нещо, което ме мъчи и трябва да кажа на някого и някой да ми даде съвет.

Преди 5 г. имах гадже, което ме обичаше много, би дал живота си за мене, но аз не го исках, исках друг.

Но нашите ме караха да съм с него. Както и да е, аз го оставих и се омъжих за този, който исках.

Много го обичах или така си мислех. Оженихме се, той беше много добър с мене 2 год. Бяхме най-щастливите на земята. Аз бременях и родих.

На него не знам какво му стана, изведнъж се промени, почна с наркотици, ходеше, пари не ми даваше, въобще внимание не ми обръщаше, нито на детето.

Това продължи цяла година. Седнах пред компютъра един ден и видях бившето си гадже в един сайт и му писах.

Той ми отговори, така с писането аз го накарах да се видим. Мъжът ми си продължаваше със своите си работи. После ме остави мъжа ми.

А другият ме утешаваше, даваше ми сили, защото аз го обичах, мъжа си, но какво стана.

Излизахме с него 4,5 месеца. Той ми каза, че не ме обича. Върнах се при мъжа си. Той разбра грешката си, оправи се, не е такъв вече. Обича ни много, но аз вече не мога да бъда с него.

А и скоро научих, че другия се е оженил и много ми е гадно. Отавих мъжа си и сега съм много объркана, не знам какво да правя.

Моля ви, дай те ми един съвет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
Беатрис
Беатрис
23.02.2014 23:35
Първо беше доста трудно да ти се разбере изобщо какво си написала, но да оставим това. Ти след като толкова много си го обичала,че сте били най-щастливите на земята и т.н, защо си го оставила, ако толкова много си го обичала нямаше да използваш думи като "пари не ми даваше", щеше да бъде различно, щяла си да се опиташ да му помогнеш никой не оставя "сродната си душа" на произвола на съдбата. И какво е това видях бившия си в един сайт и почнах да излизам с него, а помисли ли за детето си за мъжа, който толкова си обичала, за това как да се опиташ да му помогнеш да преодолеете тази зависимост двамата нали сте семейство. Според мен ти самата си си разбила семейството, а не мъжа ти. Него го използваш като оправдание пред собствената си съвест. Не може ти да го обичаш толкова много и да тръгнеш с друг докато той се нуждае от помощ, за да излезе от (извинявам се за израза) "ла*ната"
3
0
Дени
Дени
11.02.2014 17:54
Моето мнение е, че след като бащата се е държал така веднъж, при следващата трудна ситуация пак ще го направи. Може да затънете много лошо. Пристрастяване не се лекува толкова лесно. Скоро пак ще почне да взима, ще му свършат парите, а тогава няма да го интересувате. Ще затъне в дългове и ще повлече и вас с детето. Може дори да ви посегне, защото хората, които са в такава ситуация са извън себеконтрола си. Внимавай. За другият мъж, след като е женен, не се занимавай с него, може да събудиш отдавна загърбени чувства, а това би могло да развали неговия брак. Не се забърквай много много с него, установи някаква дистанция, за да не му объркаш главата.
Моят съвет за теб самата е да се изнесеш и да подадеш документи за развод, не се оставяй да бъдеш повлечена надолу, ти и детето ти. Намери си квартира, работа, помоли мама и татко да ти помагат малко с детето, поне като за начало. Кажи им да ти влязат в положението и да не те критикуват, това няма да ти помогне изобщо. Важно е да помниш защо си напуснала този човек (бащата) и да не се поддаваш на манипулация от негова страна, защото почти със сигурност ще се върне при теб и ще се опита да оправи нещата, но когато се съберете отново, съссем скоро нещата ще потръгнат на зле. Стъпи си на краката с малко помощ от приятели и роднини, дай на детето си едно сигурно бъдеще. Не се притеснявай толкова от липсата на баща, предполагам, че в семейството ти има мъже (баща ти, братя...), които биха могли да "ударят едно рамо" в това отношение. Отгледай едно дете със силен характер, по пример на майка му.
3
1
вал
вал
26.12.2013 17:32
Боже ,боже.Нямам думи.
0
0
Незабравка
Незабравка
07.09.2013 10:32
Всъщност знаеш ли какво точно искаш ? И всъщност какво питаш ?
Искаш да оставиш детето си без баща, като самата ти не си наясно защо ?!
0
0
Льона
Льона
04.12.2010 09:42
Миличка, не мисли сега нито за единия, нито за другия. Млада си, животът продължава, а детето, което имаш е най-голямото щастие. Бъди сигурна, че един ден ще намериш щастието с мъж, който си заслужава. Само трябва да знаеш какво търсиш. Не се връщай при бившите, не струват.
5
0
Tabasko
Tabasko
02.12.2010 20:42
Мило момиче, не се ръководи 100 процента само от чувствата, а включи също и поне част от разума си. Вече си станала и майка и отговаряш и за дете, освен за себе си. Ако е възможно, опитай отново съвместен живот с бащата на детето, но само при условие, че работи постоянно и се грижи за семейстото си, не пие, не пуши и не взема наркотици и наистина се е променил. Това обаче е много трудно за един джанки и случая с наркотиците може би да се повтори. С един наркоман не може да се живее и да се гледа дете, така че ще се окаже, че от два стола си паднала на земята и известно време, докато се изяснят нещата вътре в тебе, ще трябва да останеш сама. Така е в живота, няма гаранция за нищо и с времето нещата се променят на 180 градуса.
3
0
Lora
Lora
02.12.2010 20:40
Не ми се сърди, но искам да ти напиша мнението си, което сигурно няма да ти хареса. Ти си била и си имала визможност да се омъжеш за бившото си гадже, но тогава ти не си го обичала. Избрала си за твоя любов бащата на детото си. До тук няма нищо лошо. При негова грешка, ти си се върнала при бившия. Няма лошо и в това, той те е успокоявал, подкрепял, а ти си имала нужда от това. Но не се мъчи да го задържиш и той има право на семество и дете. Пожелай му успех и толкова, а ти си остани при твоят съпруг, той е осъзнал грешката си. Отвори си сърцето пак за него, всеки може да сгреши. Иначе ще изглежда, че постъпваш егоистично, мислейки само за себе си.
1
1
Дени
Дени
11.02.2014 17:57
Според мен не е вярно да се каже "постъпваш егоистично, мислейки само за себе си". Има дете, за което също трябва да мисли, наркоманията не си отива просто така преди да е станало нещо особено радикално в живота на този човек, а това за момента не спада в графата радикално ...
1
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: