Ezine.bg»Въпрос към мъжете

Въпрос към мъжете

Въпрос към мъжете
Искам , да задам един въпрос на мъжете. Провокирана от истории тук и останах с извода че нямало свестни жени. Въпросът ми е следния. Свестните жени и свестните хора, кой ги цени? Била съм, по чужбина и мога да сравня манталитета на едно средностатистическо българско семейство с едно семейство да речем от Румъния (там имам семейни приятели).

Останах с впечатление че българската жена вече не жена , а българския мъж , вече не е мъж. Или , българската жена не прави разлика между еманципация и това да бъдеш жена. Една средно статистическа българска жена , която е омъжена , какво е нейното ежедневие?

Готви, чисти, пере на работа ходи , забира децата от училище, после идват домашни и пр. . . . . Мъжът , какво прави? Прибере се от работа, и първото нещо което ще направи е да си го извади през крачола и да каже -дай да ям! Ама , една англичанка , ако ходи на работа мъжът и ще вземе детегледачка! А, англичанина вечерта ще помага за децата наравно с жената , ако тя е била на работа. Какво, прави българската жена?

Принудена е наред с всичко останало да търпи безбройните изневери, защото на него му е станало скучно от семейния живот и капризите на маминка, която си мисли , че само, защото си с п**та която е отгледала има право да прави , каквото си иска.

После нямало свестни жени! Всички жени били к*ви! За жени не се плачело и се пишат истории за неблагодарната жена! Изводът ми е , че българската система е много объркана. Сега , всеки в България се чуди кога тая държава ще се оправи. Нали, на държавата и трябва здрава мъжка ръка! Аз , питам! Останаха ли мъже , като КРУМ, Аспарух и Левски! Не. . . ! ! ! ! !
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (13)

Изпрати
Игор
Игор
21.07.2016 18:36
Защо да има разлика между нивото на мъжете и жените, след като всички живеем в едно общество? Мъжете били такива, били онакива. Да, има истина в писаното, но не се отнася до всички. Хайде сега да погледнем жените. Често след брака и особено след раждане, забравят, че са омъжени. Оправдават се в домакинската работа, но тя не е причина, а средство. Занемаряват се, започват да носят дрехи с които би било немислимо да се явят дори за миг преди сватбата. Правят каквото им скимне и редовно гостуват на майките си. Посрещат роднините си като царици, а приятели и роднини на съпруга, като слуги. Натякват, мърморят (по надолу The Fate го е описал)и т.н. Много жени НЕ ЗНАЯТ, че природата им е вменила те да се грижат за климата в семейството. Да не говорим за секса, който обикновено жените опорочават след брака и обичайно упрекват съпруга.
1
2
И
И
10.05.2016 07:50
Вескоооо , жените рaботят нaрaвно с мъжете!!! Той бил уморен , aми тя? Щом сa семейство трябвa зaедно дa се грижaт зa децaтa и къщaтa.Зaщо мъжa след рaботa ще сядa нa рaкия и сaлaтa , a женaтa съответно също след рaботa не сядa с него, aми му готви и сервирa?После той пред Тв, a тя - чистене,прaне , децa.....Aко женaтa НЕ рaботи - дa,нормaлно,но. щом рaботи нaрaвно с него....тя дa не е робиня?
2
1
дарина
дарина
21.01.2015 16:40
ха,ами позволяват си детегледачки защото чужденците работят истински и се трепят от 18 годишни,а не чакат мама и татко да им донесе на готово.не разбирам защо се обиждате като е истина че българския мъж е плазмодии.
7
1
Веско
Веско
20.01.2015 02:28
Чакайте и аз да се обадя, че гледам само жени тук пишат и мъжко мнение няма! Първо не ви познавам, не знам що за човек сте. Искам само да кажа, че на вас жените не може да ви се угоди. Не мога да ви разбера, само се оплаквате. Кое му е лошото да сте домакиня?!? А и нещо друго, в България едва ли едно семейство може да си позволи детегледачка. Мъжа ви бачка някъде носи пари от вас се иска само да е сготвено и изчистено. Взимате децата от училище - а стига бе това трудно ли е? Ето ви повод да излезете на вън да се разтъпчете да се видите с останалите кокошки от кокошкарника. Не ви ли е хрумвало, че тоя човек цял ден на работа се занимава с глупави хора и като се прибере физически и психически уморен иска да хапне да удари един душ и да си легне да почива, че утре го чака същото. Но не вие ще кажете не ми обръща внимание, не ме обича и ще почнете да се ебете с други. Както майка ми. Баща ми човека в чужбина си скъсва задника от работа за да има пари за семейството, майка ми се ебе с тоя и ония и си го слага на путката, щото "той не я обичал, той я ревнувал". Извинявам се ако има правописни грешки, се ми е тая. Искам с едно изречение да кажа, да спреде да го играете все жертви. Като нещете така да живеете не се женете не правете деца и си мрете стари моми!
6
7
Христина
Христина
13.02.2015 09:23
Аз съм съгласна с Веско,защото познавам такива жени.Те не оценят мъжа до себе си,идва им нанагорно от задължения и нямат време да си я "чешат".Такива жени е добре да са си сами,за да могат да си развяват байряка,само,че тогава идва въпросът-"Ами откъде пари?".Жените хем не искат отговорности,хем и някой да им плаща сметките.
2
2
aliveDevila
aliveDevila
22.01.2015 15:00
Веско, ти си идиот.
5
4
Любен
Любен
12.01.2015 01:26
Каквито мъжете, такива и жените. Тия мъже от луната ли падат, нали вие ги раждате. Ааа забравих, че повечето тук сте 20 годишни принцеси с големи изисквания и прането на дрехи за вас е слугинаж.
3
5
TheFate
TheFate
09.01.2015 10:45
ОТГОВОР:
Ако я целунеш - простак си!
Ако не я целунеш - не си мъж.
Правиш комплимент - отрича.
Не правиш - цупи се.
Съгласяваш се - безхарактерен си.
Не се съгласяваш - не я разбираш.
Търсиш я - омръзваш.
Не я търсиш - не ти пука за нея.
Ревнуваш я - лош характер.
Не я ревнуваш - не я обичаш.
Закъснееш с минутка - Армагедон!
Няма я час - какво лошо има?
Виждаш се с приятели - пренебрегваш я.
Тя се вижда със своите - нямаш място с нас.
Загледаш друга - дере ти очите.
Заглеждат Нея - това е комплимент. За теб!
Когато говори - да я слушаш.
Когато слушаш - защо не ми говориш?
Обръщаш й внимание - досаждаш.
Не й обръщаш - как смееш!
Нежен си - иска силен мъж.
Силен си - иска нежност.
Успокояваш я, когато плаче - остави ме!
Оставяш я - безсърдечна свиня си.
Грижиш се за нея - господстваш.
Не се грижиш - не я обичаш.
Помагаш в кухнята - пречиш.
Не помагаш - мързеливец си.
Отричаш, че роклята я прави дебела - лъжеш.
Не лъжеш - нараняваш нарочно.
Хвалиш майка й - подлизурко.
Не я хвалиш - типична мъжка свиня.
Разсмиваш я - несериозен клоун си.
Не я разсмиваш - скучен си.
Говориш си с други - игнорираш я.
Говориш с нея - обсебваш я.
Романтика - 'айде, че съм на работа утре.
Даваш направо - шовинистка свиня си.
Питаш я кой ресторант - какъв мъж си?
Не я питаш - не зачиташ желанията й.
Разказваш й деня си - уф, досаден си!
Не разказваш - за нищо не си говорим вече.
Питаш за нейния ден - подозрителен си.
Не питаш - нищо около мен не те интересува.
Нека тя реши обяда - имай мнение поне веднъж!
Пожелаваш си нещо - това да не ти е кръчма?!
Изядеш си всичко - прасе си.
Оставиш малко - о, да, нали не готвя като майка ти...
Помагаш в чистенето - пречиш.
Не помагаш - да, нека се мъчи робинята...
Гушкаш я - дишаш ми в ухото.
Не я гушкаш - безчувствено говедо.
Много работиш - нищо не правиш вкъщи.
По-малко работиш - нищо не внасяш вкъщи.
Грижиш се за колата - обичаш я повече от мен.
Не се грижиш - и мен така занемари!..................
А бе..................................
8
4
Оли
Оли
28.11.2014 01:11
Аз пък си мисля съвсем друго... жените сме станали по-глупави за последните 100тина години.

Спомням си много ясно моята баба, тя примерно отива на пазар, купува си бонбони, или някакви други лични неща, и праща мъжа си на пазар - за брашно, за картофи и прочие... Репликата и беше "ако е донесъл ще сготвя"

Сегашните жени какво правят за да върви всичко в семейството, се нагърбват с буквално всичко, карат децата до училище, тичат на работа, прибират се: пране, чистене, готвене... еми кой е глупавия, мъжа който консумира, или жената която се размазва буквално от работа за нищо.

Остави хладилника празен, чиниите мръсни, прането неизпрано, и нищо за ядене в къщи... максимум месец, и плазмодия наричащ се мъж ще се хване в ръце... Това е истината.

Прибираш се, хвърляш се на дивана, ама нямало вечеря, еми няма мило уморена съм, ако искаш направи нещо... ама децата нямали закуска... еми нямат, те не са само мои, ако искаш да ядат дай им пари да си купят, ако нямаш пари им направи... ама нямало чисти чорапи, ами няма, изпери си ги или си купи нови...

Аз тези жени честно казано не ги уважавам, други примери съм гледала. И знаете ли скъпи дами, баба ми и дядо ми, направиха 60 години брак, преди единя от тях, после и другия да се споминат, живееха си хората в любов и разбирателство. Дядо ми почти всяка сутрин носеше букетче с набрани цветя на баба... въпреки че имаха разпределение на домакинските работи: тя готвеше, той пазаруваше, тя шиеше, той миеше съдовете и прочие...

Силно се съмнявам, че на някоя от тези изброени жени-слугини, мъжлето-плазмодии което отвъждат им носи почти всяка сутрин цветя :) Хората не ценят нещата които имат за даденост. В слугинажа няма нищо достойно, и нищо задължително, въпрос на избор е.

Така че не се оплаквайте... или си слугувайте безропотно, или се вземете в ръце, и кажете и аз съм човек.
16
2
Христина
Христина
01.03.2015 09:18
Напълно подкрепям Оли,а към worwick,ако те бие,за да му слугуваш,значи на него не му трябва партньор в живота,а чистачка.Има изход от ситуацията-пътя,чантата и дим да те няма.
1
1
Потребител#151460
ами,ако плазмодия те пребие?по последни изледвания всяка 3 българска жена е подложена на домашно насилие.
0
2
нестастника
нестастника
17.10.2014 14:59
Любопитно ми е зашто не е написала "мажете" ?
0
4
Ивелина
Ивелина
22.12.2014 13:12
А на мен ми е любопитно " зашто " си толкова тъп
9
0
goran.peev@abv.bg
goran.peev@abv.bg
15.10.2014 11:09
затова много е важно вие новото поколение жени да ги създадете , наистина има много проблеми много клишета наложени с поколения , наистина българин а е свикнал на много придобивки или е научен по скоро на това коевто е гледал в собственото си семейство , спорен мен тррябва много смирение и много психология това е решението живота е и труден на всичкото отгоре а понякога този които изкарва повечето пари го използва и като извинение за пасивността си , но преди всичко трябва да говорим по малко и да се държим правилно а също така внимаваите да не повторите грешките на родителите си защото уютността на нормите пречи на промяната , тези единици българи които могат да надрастнат средата и и битовизмите са малко бъдете от тях не търсете треската в окото на съседа а гредата в вашето , човек може да промени само себе си никои друг но променяйки себе си променяш и хората които те заобикалят или ги сменяш , според мен вместо да се оплаквате тук помислете как може самите вие като единици да създадете средата която искате защото е факт че потъваме и за да се оттласнем трябва да направим голямо усилие
1
0
maq
maq
13.10.2014 19:27
Няма мъже в БГ.напълно съм съгласна със коментари до тук.
0
4
Веско
Веско
20.01.2015 02:18
То има ама Вие всичките сте едни такива никакви и нищо не става от вас, само се оплаквате! Каквото и да правим вие сте недоволни!
2
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: