В каква къща съм попаднала

В каква къща съм попаднала
Снимка: ezine.bg
Омъжена съм от 5 години. Смятам, че бракът ни е щастлив и успешен. Само, че като навсякъде, има нещо, което ми вгорчава живота. Милата ми свекърва е луда по селскостопанска работа. А аз горката хич не си падам по нея.

Щом пукне пролет, тя се захваща с любимата си градина. Всичко добре, но ме кара и мен да правя неща, които аз не умея и не ми допадат. Не мислете, че съм мързелива. Напротив, обичам да се трудя, но това с градината не го мога.

Опитвам се тактично да и кажа, че не зная как, но тя все упорства да ме научи. Как се учи нещо, което не ти харесва ?

Явно тя не може да ме разбере, нито пък аз нея. Не знам как да намеря баланс в отношенията ни. Може ли една градина да вгорчава живота на човек ?

Рейтинг

4.1
Общо 13 гласували
5 4
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (74)

Изпрати
Съвет
Съвет
11.03.2015 15:31
Аз смятам че най удачния вариант е да си разделите работата. Обясни и спокойно че на теб градинската работа не ти доставя удоволствие. Затова тя да се занимава с градината, а ти примерно ще чистиш в къщи. Не виждам голям проблем, простопоговорете. Може и жената така да търси контакт с теб, но смятам че като двама възрасни може да се разберете.
6
1
diferent
diferent
14.02.2015 16:08
Извинявам се да не обидя някого, но като че ли всички отговори са от селяни,защо трябва да копае момичето не мога да ви разбера на магазина продават всичко който няма село да не би да е умрял,ние ходим на село но не копаем и не садим има само градинки и дръвчета и басеин и е много хубаво.
5
5
аз
аз
22.08.2015 19:51
За градинките,басейна и дръвчетата,съгласна съм с теб,но да ти кажа-вкуса на всичко от градината е друг.
0
0
vazmutena
vazmutena
16.06.2015 23:28
Ami kopuvai ci boklucite i otrovite ot magazina no ne karai i drugi da go pravqt. ili na dumi ot magazina a pak tarcite na pazara lelki koito ca donecli ot celo 4e e po ekologi4no.Ama ina4e golemi gragdani. Ctoi ci na baceina i na cqnka i qg ximiq
1
0
Христина
Христина
15.06.2015 08:48
Разбирам,че не всеки умее всичко,но може поне да помогне с приготвянето на зимнината.Може да дойде ден,когато ще иска свекървата и да гледа детето например,с какви очи ще помоли за услуга?Тогава свекърва и би трябвало да отвърне по същия начин-който има деца да си ги гледа.Нанди ли си к,ва си,хвърчиш много на високо.Дано съдбата не ти изиграе лоша шега,да останеш без средства,без мъж,без подкрепа...,тогава пък ще търсиш съвет от форуми как се оцелява.Вие младите нямате елементарно уважение към по-възрастните.Мислите,че с пари се купува всичко.Дано един ден отворят магазин за любов,друг за щастие,друг за здраве...Дано не възпитаваш и детето си да не се труди.Отговорностите не свършват само с едно чистене и едно готвене.А пък може да изкарваш достатъчно,че да ходиш на ресторант да се храниш-няма лошо.Незнам.Може и аз да бъркам някъде.К,во съм тръгнала да ти давам тон в живота.Прави каквото си искаш!Живота си е твой.
3
0
Христина
Христина
31.01.2015 20:38
То и на мен не ми харесва сама да отглеждам детето си,ама какво да правя-няма да го хвърля я,защото ми е трудно и никой не ми помага.Благодари се поне,че имаш свекърва,която сигурно помага с произведеното от градината.Ти май не оценяш нищо,глезла такава.Ако няма с какво да храниш детето си ще копаш не ами и хоро ще играеш.Недай си боже тази жена да легне болна сигурно и вода няма да и дадеш.Май много ти е широко около врата.Пръдла.
10
24
Люси
Люси
29.01.2015 13:26
Не се превземайте с този "проблем".С времето нещата ще ви харесат.Да не би и готвенето да не е за вас ?
7
9
коко
коко
20.01.2015 17:40
За всеки влак си има пътници.След 5 години се разделих с приятелката ми. Аз се занимавам със земеделиа,а тя не иска и да чуе. Аз не приех това и я загубих. Ако обичаш мъжа ти и си щаслива с него му кажи и намерете вения път заедно. Не като мене
4
4
мими
мими
19.01.2015 14:21
Зеленчуците от градината сигурно харесваш нали?Няма по хубаво нещо от това да влезеш в градината и да си набереш пресни и без нитрати зеленчуци, ама трябва и да се потрудиш. Затова не мрънкай.
9
6
Мариела
Мариела
07.08.2014 21:26
Аз досега не съм срещала някой, на който копането да му е присърце. Кой тогава да върши тази работа?
7
6