Много съм самотна

Много съм самотна
Суетата около празниците никак не ми харесва. Всички са забързани и вглъбени в себе си. Всеки крои някакви планове, събират се различни компании.

На мен ми е тъжно, защото се чувствам много самотна. Може би защото не съм особено контактна почти нямам приятели. Сигурно вината е в мен, не знам.

Но особено зле се чувствам на празници. Всички се веселят, а аз съм с разплакано сърце. Защо ли става така ? И аз бих искала да имам добра компания, но уви нямам такава.

Какво ли трябва да направя, за да променя тази ситуация ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
stzabv
stzabv
03.01.2014 05:35
и аз съм така но аз съм сама на празниците а ти сама ли си ? ако си сама разбирам но ако не си сама не те разбирам не си като мен явно
0
0
Петър
Петър
13.11.2013 12:07
Самотата убива човека а отчаянието още повече бъди оптимистка сайтове много има и електронни библиотеки и безброй занимания наистина нищо не може да замени човека но не се депресирай а вдигни глава и тръгни по пътя и ще видиш че светът е прекрасен.
0
0
Orm
Orm
01.11.2013 16:44
Какво пък е толкова лошо да си сама? Всичко може да се промени, ако си промениш и нагласата. А за приятели... все си мисля, че след 20-тата година е почти невъзможно да се намерят такива, ако преди това не си ги имала.
0
1
Лора
Лора
03.01.2011 18:33
Намерете си компания. Търсете връзки и контакти. Запишете се на екскурзия. Ходете по мероприятия, сбирки и т.н. Започнете да се занимавате с някаква духовна практика - йога, медитация, рисувайте, пуснете си хубава музика. Ако можете да пеете - запишете се в някой хор. Поканете някой колега или колежка на гости. Идете до близкия манастир, или хижа. Не оставайте сама. Търсете контакт. Не казвате на каква възраст сте.С напредването на годините, все по-трудно се доверяваме, но не се затваряйте в себе си. Просто променете живота си сама. Търсете и ще намерите.
2
0
Kiki
Kiki
31.12.2010 22:58
Щом имате интернет, влезте в някой чат за малко и си початете с някого, пуснете си телевизора и гледайте нещо интересно, прочете някоя хубава книга или си вземете да шиете каре, или гоблен или започнете да плетете нещо. Плетенето много помага. Също така през деня се разхождайте на чист въздух, правете физически упражнения, спортувайте, бягайте за здраве. Нищо не помага така добре против депресиите, както спорта сред природата. Оскар Уайлд има една мисъл, че когато човек е сам всъщност е с човека, който най-много обича и уважава. Дано през Новата година да намерите някоя сродна душа и да ви е приятно да си прекарвате времето с този човек, но си мисля, че не всички хора могат да намерят подходяща сродна душа, а и в днешните трудни времена постепенно всичко в човешните отношения се изражда само в пари и интереси. Много хора просто лъжат нахално и нагло, че обичат някого, само заради своите лични интереси и защото искат секс. Нима предпочитате да имате един такъв лъжец и лицемер до себе си, само и само да не сте сама ?
0
0
Amstardam bg
Amstardam bg
23.11.2015 20:47
Браво точно така сие лицемерие интереси за пари лъжа и измама ей такивиса всички гадове бог даги наказва такива лицемерци
0
0

Рейтинг

3.3
Общо гласували: 3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка: