В каква къща съм попаднала

В каква къща съм попаднала
Снимка: ezine.bg
Омъжена съм от 5 години. Смятам, че бракът ни е щастлив и успешен. Само, че като навсякъде, има нещо, което ми вгорчава живота. Милата ми свекърва е луда по селскостопанска работа. А аз горката хич не си падам по нея.

Щом пукне пролет, тя се захваща с любимата си градина. Всичко добре, но ме кара и мен да правя неща, които аз не умея и не ми допадат. Не мислете, че съм мързелива. Напротив, обичам да се трудя, но това с градината не го мога.

Опитвам се тактично да и кажа, че не зная как, но тя все упорства да ме научи. Как се учи нещо, което не ти харесва ?

Явно тя не може да ме разбере, нито пък аз нея. Не знам как да намеря баланс в отношенията ни. Може ли една градина да вгорчава живота на човек ?

Рейтинг

4.1
Общо 13 гласували
5 4
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (74)

Изпрати
Веселина
Веселина
08.01.2014 08:05
кажи и кратко и ясно че не ти доставя удоволствие тази работа,но ако някога решиш че искаш да си засадиш едно цвете и не знаеш как се прави питай нея не се срамувай да питаш
3
0
stzabv
stzabv
03.01.2014 05:19
говори с нея лице в лица за проблема
2
1
Ани
Ани
23.12.2013 23:12
Незнаеш какво ти готви бъдещето,учи се и знай, че в трудни времена уцеляват знаещите всичко.Вземи от нея всичките й знания.Ах да имах такава свекърва, щях да я изстискам като лимон.Щях да се науча на всичко, което знае тя, моята нищо не ми показваше и си криеше рецептите, а се учеше от мен.Както аз подредя къщата, тя всичко попиваше и си го подреждаше у тях.Искаше винаги да е с едни гърди пред мен за всичко.Синът й само в нея да гледа.Ревност бясна.Аз съм красива жена, но за това никога не даваше да се спомене.Добра съпруга съм, майка и мъжът ми много ме харесва, но тя все му говореше лоши неща за мен, насъкваше го.Тя е скорпион.Винаги да е първа.Побъркваше се.Гедаше ме втренчено.Тази, която ти показва, да знаеш приела те е за снаха.Не й се сърди.Опитай се поне мъничко да се промениш, направи нещо, нищо няма да ти коства.Може един ден да й багодариш.Учи се за себе си.Стреми се от много неща да разбираш, това не е лошо.
35
2
Петър
Петър
29.11.2013 14:05
Бъди хитра толкова е просто просто и кажи че за нея е градината а за теб е готвенето или прането или гладенето или пролетното почистване та толкова причини можеш да изтъкнеш че посто нямам думи днес измии прозорците утре избърши стените та на това ли трябва да те учим .
8
0
мариана ники
мариана ники
29.11.2013 13:06
Просто по този въпрос се разбери със съпруга си, а не с нея,
2
2
батман
батман
29.11.2013 12:15
П.С - аз също на харесвам селскостопанската работа , както много други хора. Ние не сме мързеливи. Проблема е психологически - подсъзнателно никой от нас не иска да бъде роб ;) затова никой не иска да се занимава, защото помагайки на някой друг надъхан чуваш само 'не така, дай това , занеси онова, пренеси това' и ти си помощното муле, а удоволствието, истинското удоволствие от този тип дейност отива при този, който командва. Съмнявам се жената да е мързелива и съм убеден, че след години сама ще й се занимава със отглеждане на растения, но тогава ще го прави по свой си начин и да греши , няма да има кой да й мрънка и ще й доставя удоволствие.
Благодаря за вниманието
9
3
батман
батман
29.11.2013 12:10
Вие жените не сте по лесните неща :Д Моя съвет е да седнеш и да преизчислиш решенията на Айнщайн и после преразгледай теорията на относителността за този проблем.
Другия вариант е ужасно труден - просто да й кажеш какво мислиш
2
1