Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Прогоних го навремето по детински, сега страдам

Прогоних го навремето по детински, сега страдам

Прогоних го навремето по детински, сега страдам
Здравейте, искам да споделя своята история. Не се нуждая от съвет, а просто искам да разкажа за това какво би било ако, и как живота ни подготвя за да го изживеем. В тази история няма големи драми, няма сълзи, няма, нищо няма. А именно:

Аз бях на 17 години, ученичка още. Той беше 4 години по-голям от мен. Аз бях опърничава, исках да опитам всичко забранено. Той вече беше минал този път, и искаше да създава семейство. Тъй като скоро навършвах пълнолетие аз му се струвах подходяща за титлата "майка на децата му".

Всъщност това едва ли е била единствената причина, но както и да е, в края на връзката ни остана само това. В началото не го обичах, обикнах го години след раздялата ни. Тогава когато разбрах какво съм прогонила.

Както вече казах аз исках да опитам от всичко, а в онези години имаше много за опитване. Той беше наркоман, но през времето на връзката си с мен не употребяваше наркотици. Виждах го всеки ден, и съм убедена в думите си.

След края на връзката ни аз тръгнах по същия този път, и го вървях в продължение на 10 години. За това знам какво говоря. През тези три месеца, в които бяхме заедно- той не употребяваше дрога. От там дойде и проблема. Аз не разбирах, че този човек е преустановил употребата на наркотици в името на нашата връзка.

Започнах да излизам с наркоманчетата в квартала, защото исках и аз да опитам. Няколко пъти когато той ме е търсил, аз съм била с тях. Не употребявах още, но имах точно тази цел. Той разбра на къде отиват нещата и един ден ми каза: "Аз заради теб, заради нас съм спрял наркотиците, а ти с наркоманите от квартала излизаш. Не разбираш какво си причиняваш, и на теб, и на нас.".

Моя естествен отговор (по детски) беше..., казах му че никога не съм го карала да прави каквото и да е за мен. Това доведе до очакван край на връзката ни. Какво да кажа, не мога да се оправдая дори пред себе си за собствената си глупост и безумие.

След време аз станах наркоманче, заприличах на нищо. Не бях човек, а още по-малко бях жена. Запознах се с едно друго момче, и заживяхме заедно. Той също беше наркоман. Пораснах малко, и все по-често мислех за онзи- предишния. Онзи, които правеше милион красиви неща за мен всеки ден. Онзи, които искаше да имаме детенце (от малка винаги за това съм мечтала- да бъда майка).

Сегашния ми приятел не искаше да имаме деца, искаше само да продължим да се друсаме. Така стана че след 7-8 години аз намерих сили и средства да се измъкна от тинята. Господ ми подаде ръка за помощ. Напуснах този мъж, преместих се в друг квартал, смених си телефона и станах порядъчен член на обществото.

Започнах работа, на отговорна длъжност. Работех с много пари, и не се изкушавах. Бях загърбила миналото. След около 4 месеца ме повишиха в длъжност, и после още няколко пъти ми вдигаха заплатата. Бях наистина нов човек. Често мислех за онзи. Онзи, когото прогоних по детски.

Понякога си мисля какво ли би било ако бях малко по-умна. Няма да разберем. Запознах се с нов човек. Приемах го като добър приятел. Всеки ден след работа минавах покрай него да се видим на по биричка. Той не приемал нещата така..., започна да идва да ме взема от работа, да ми носи цветя, плюшени играчки.

Водеше ме на театър, на ресторант, дори...на футболен мач. Там, на стадиона го видях. Онзи, онзи които милиони пъти караше сърцето ми да се замисли- "Ами ако?". И той ме видя, повика ме да тръгна с него на някакво парти след мача. Отказах. Обичах новия си приятел.

Този-новия беше също толкова мил, нежен и грижовен, както онзи. Не мога, а и нямам правото да ги сравнявам. Онзи ми беше неизживяна любов, обикнах го едва когато пораснах- години след раздялата ни. Този беше моят бъдещ съпруг, и баща на бебето което чакам в момента.

Не ме мислете за безсрамница. Не искам да изневерявам на съпруга си, нямам такива помисли. Обичам го от цялото си сърце, и съм изключително щастлива с него. Просто попаднах на една снимка във фейсбук. На тази снимка онзи държеше малко момиченце. Неговата дъщеричка.

Красива и нежна като ангелче. Точно такава каквато я описваше някога в нощите прекарани заедно. Руса, със светли очи. Замислих се отново, какво ли би било ако...? Вече знам. На тези години нямаше да останем дълго заедно. Може би аз щях да съм майката на това малко ангелче, но щях да пропусна много други възможности.

Ако тогава бях малко по-умна, ако бях се отдръпнала от лошата компания и бях се отдала само на него щях да изживея тази си любов, но щях да пропусна всичко онова което имам днес. Щях да бъда друг човек, нямаше да бъда толкова щастлива. Нямаше да имам този горчив опит от живота, вероятно щях да ценя парите повече от щастието (на последното се научих от опита с наркотиците), нямаше да бъда себе си.

Щях да поживея с онзи, обгрижвана и засипвана с всичко което пожелая, и нямаше да се науча да се боря за щастието си. Радвам се много за онзи, той има това за което мечтаеше.

Аз също имам своите осъществени мечти, и нови за които да бленувам. Обичам живота си, с всичките грешки в него. Обичам съпруга си, и не бих го наранила по никакъв начин. Обичам и рожбата която чакам с нетърпение. Просто исках да споделя.

Живота ме преметна през безброй затруднения, и някой от тях аз усложних допълнително. Но ако не бях имала миналото си- сега нямаше да целувам настоящето с трепет. Пожелавам на всички да се поучат от трудностите, и да се насладят на настоящето. Не мислете какво би било, намерете щастието в днешния ден.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (20)

Изпрати
Нина
Нина
29.06.2015 16:00
Рина, с приятеля ми сме вече 4 месеца заедно и още от втория си говорим за нашите три деца :) Не виждам нещо странно в това. Понякога любовта те връхлита, а понякога се ражда в търпението.

Колкото до образованието и отговорната длъжност, не всички мениджъри в магазини, бензиностанции и ресторанти имат висше образование, то не им е и нужно, но работата им е доста отговорна и стресова. Като чуете отговорна длъжност директор, банкер, счетоводител или друг финансист ли непремонно си представяте, не бъдете ограничени :)

До авторката: Много се радвам за теб и щастието ти. Ти си пораснала и изградена личност, щом си способна да се радваш и на щастието на "онзи", без да се изкушиш. Дано си и много щастлива със едно здраво и будно дете, желая ти го от сърце :)
2
0
Рина
Рина
10.12.2014 13:13
Като си измисляте истории, поне ги пишете малко по-реалистични.
За три месеца връзка чак пък толкова незабравими спомени и красиви изживявания-хайде! Ако бяха 3 години по-съм съгласна, ама за три месечна връзка да ми разправяте врели-некипели-няма нужда. Дори и така да е, кой бяга от хубавото, за да се навре в калта и това да му е било цел в живота- не го проумявам, честно! Имало нещо сбъркано в ценностната Ви система и възпитанието.
Прекалено нереална ми се струва тази история, но това си е лично мое мнение.
Ако пък си мислите, че правописът ви е на ниво, мога да Ви кажа, че ужасно се заблуждавате, мило момиче. При толкова много и елементарни грешки, да имате самочувствието, че владеете правописа в родната реч, е меко казано смешно. Все пак живейте си живота както смятате за добре, той си е ваш. Това, че сега сте доволна от постигнатото е радващо и дано успеете да възпитате добре детето си, за да не повтаря Вашите грешки и да трупа опит само от трудности и неволи.
0
5
Елица Ботева
Елица Ботева
21.09.2013 12:58
Може би не образованието е всичко. Някои работодатели ценят качествата у хората, повече от платените дипломи. Това че като дете съм се подвела и съм била безотговорна дълго време, съвсем не значи че не бих могла да се променя. Различен човек съм, научих много от живота. Не съм идеална, и имам още много да уча. Съдбата винаги ни предлага нови и нови възможности за успех, просто не всеки от нас улучва момента. Това което съм написала си е самата истина, предадена от моята гледан точка. Историята е описана с моите чувства и емоции. Много от праволинейните хора и до сега се възмущават на късмета в живота ми, но най-близките ми се радват и ме подкрепят. Да, повечето преминали през моя път не биха се справили. Но в крайна сметка това е падна на мен, именно защото мога да се справя, и защото знам как да извлека ползите от всяко препятствие по пътя си. И още нещо относно коментарите за липса на образование- както се вижда, за разлика от повечето висшисти в България, аз по не съм неграмотна. Владея и още няколко езика (освен правопис и правоговор в родната реч). Всяка жлъч е излишна- не съжалявам нито за миг от миналото си. Нося последствията от действията си, и трупам опит. В този свят на зависимости смятам, че личния ми опит ще бъде предимство в отглеждането на малкия човек. Дано всеки от вас успее да се поучи от грешките си, но не се отричайте от тях- те градят човека.
1
0
Нина
Нина
06.09.2013 09:14
Историите, публикувани тук, са опити на прохождащи писатели или журналисти. В живота не се случват такива неща.
3
0
Илейн
Илейн
05.09.2013 19:59
Хубава история, но измислена. Няма бивши наркомани, особено след 10 години друсане. Няма и начин един наркоман да заеме престижна и отговорна длъжност, при положение, че много хора с образование, ценз и амбиция не успяват.Само със секс не става, както беше предположил някой преди мен. Трябва и акъл.
2
1
ot lichen opit
ot lichen opit
23.03.2015 08:35
Коя си ти, че да кажеш че няма бивши наркомани, има разбира се
не изказвайте мнения просто ей така без дори да знаете за какво говорите, още по - малко да изказвате глупави наизустени неща за който нямате и най - малка представа като "Няма бивши наркомани" Омъжена съм от осем години за един такъв бивш наркоман, който заема супер длъжност заплатата му е 3000 лв, ти като не си бивша наркоманка колко взимаш по 400 лв като сервитьорка
3
0
tsss
tsss
04.09.2013 09:04
как се заема отговорно място без образование и опит.... много просто ... с много секс и ерота на всяка жена и се отварят всички врати и особено и а малко е красива. никакво образование не и трябва за да постигне това което иска
0
1
аз
аз
03.09.2013 14:02
Аз пък не мога да си обясня,как един наркоман,без образование опит и трудов стаж започва работа на отговорна длъжност?
1
0
Svetla Stoqnova
Svetla Stoqnova
03.09.2013 09:37
Хареса ми историята ти. Преминала си през много перипетии и трудности, за да оцениш, разбереш и да откриеш кое е важно за теб, а в крайна сметка си попаднала и на добър човек, с който си изградила семейство... Браво! Пожелавам ти всичко най-хубаво в живота
1
1
Dell
Dell
03.09.2013 09:21
Прекрасна история!И поздравления за правилните избори!Чарът на "онзи" е в неизживяното, а истинското е до теб и в теб. Пожелавам ти много щастие!
1
1
ЮЛИЯ
ЮЛИЯ
29.08.2013 16:08
ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ В ЖИВОТА. РАДВАМ СЕ ЗА ВАС
0
0

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 12
52
46
33
21
10
Дай твоята оценка: