Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Обичам приятеля си, но чувствам вина заради бившия

Обичам приятеля си, но чувствам вина заради бившия

Обичам приятеля си, но чувствам вина заради бившия
Здравейте. На 18 съм и живея в малко градче.

В началото всичко беше хубаво. Бях на 13 когато си хванах първото гадже:"Д". Три години всичко беше уникално. Излизахме в една компания-бяхме неразделни, но един ден той дойде при мен и ми каза, че не е щастлив с мен и иска да се разделим. Когато чух тези думи се разплаках и си тръгнах.

Най-добрият ми приятел и двете момичета, с които излизах бяха до мен, но аз бях много тъжна, затворих се в себе си. Излизах с приятелите си и се правех, че всичко е ок. . но то не беше. След 2 месеца, приятелките ми ми споделиха , че "Д" заминава за Италия и не се знае за колко време.

Аз бях съкрушена, обичах го, нямах сили да стана от леглото, нямах апетит и започнах да отслабвам, не ходех на тренировки: нямах желание за нищо.

Минаха се месеци и аз малко по-малко започнах да правя нещата, които правех с "Д". Започнах да ходя на тренировка, излизах повече. Момче от компанията имаше рожден ден и вечерта всички отидохме на партито. Случайно погледът ми се спря върху едно момче.

Разпознах го-това беше "Д". Не можех да повярвам. Реших, че не искам той да вижда, че страдам за него. Сложих си една усмивка на лицето и започнах да копунясвам. Цялата вечер "Д"не сваляше очи от мен, а аз се правех, че не го забелязвам. Той излизаше в моята компания: събирахме се около 20-25 човека, от които само 4 бяхме момичета.

Два дни след рожденият ден, "Д" дойде при мен и ми каза, че не иска да ме вижда с компанията, защото ревнува от момчетата. Аз категорично отказах да го послушам като му казах, че той ме е зарязал, че сега съм сама и ще правя каквото пожелая. След седмица той замина за Италия.

Минаха 7 месеца от както не бяхме заедно. Започнах да го забравям. Братовчед ми, който е от друг град беше в града ми по работа. Звънна ми да се видим. Когато отидох при него той беше с приятелката му и най-добрия му приятел, който ще нарека "H". Аз останах с "Н" докато братовчед ми дойде да го вземе.

Три часа бяхме заедно, но се държах с него все едно го познавам от много време. Той ме попита какво ми е и аз реших да му разкажа. Никога до сега не се бях доверявала на човек, когото познавам само от няколко часа. Братовчед ми дойде да го вземе и си тръгнаха. След няколко дена се чух по телефона с братовчед ми. Той ми обясни, че "Н" е питал за мен.

За по-малко от 2 седмици аз започнах да харесвам "Н". Започнахме да се виждаме през ден. С него бях себе си и забравих за "Д". Запознах го с приятелите ми. Те се сприятелиха. Той беше страхотен. Излизахме от месец. Това, че живеехме в различни радове не ни беше проблем. Виждахме се в седмицата 5-6 пъти. Разбирахме се отлично и аз напълно забравих за първото си гадже.

Бяха минали 9 месеца от както се разделих с първото ми гадже. Той отново се беше върнал от Италия. Дойде при мен с молбата да се върна при него, но аз отказах. "Д" разбра, че е заради друг и ме заплаши, че ако не го зарежа ще го пребие. Бях уплашена от думите му. Каза ми ужасни неща.

Каза, че през тези 3 години, които бяхме заедно аз съм го лъгала, че никога не съм го обичала. Телефона ми звънна и аз си тръгнах. Трябваше да се видя с "Н". Когато се видяхме, той ме успокои и ми каза да не мисля за това. Същият ден отидох на гости на братовчед ми. Той държеше хотел и аз останах при него за 2 дена. През тези 2 дена аз бях с "Н". Ходихме на питник, на кино, на плаж.

Прекарахме чудесно. С него бях щастлива. Той ме правеше щастлива. Но когато се прибрах отново започнах да мисля за "Д". Той беше разпитал къде съм била тези 2 дни. Когато се видяхме "Д" посегна да ме удари, но беше забравил, че тренирам ММА от 12 годишна.

Аз се помръднах за да не ме удари, ударих го (вкарах му круше ) и си тръгнах. Имах чъвството, че ме преследва. Един ден ме заговори, като ми каза, че ме обича, че е влюбен в мен. Аз не отвърнах на думите му и си тръгнах. Той вече нямаше да ходи в Италия.

С "Н" бяхме заедно от 3 месеца. Бях щастлива с него. Той беше студент. Работеше в хотела на братовчед ми и учеше математика. Аз също започнах училище в родния си град, в гимназията с математика. Всичко беше перфектно.

Станах на 18 и ходехме от година и няколко месеца. Той се разбираше със семейството ми и с приятелите ми. Майка ми му помагаше по математика (тя е учителка по математика.
"Д" отново се появи и отново опита да ме обеди да съм с него, но аз отново го отрязах.

Обичах "Н" и нищо не можеше да ме раздели с него. Но след срещата ми с първото момче, което обичах ми стана нещо. . започнах да чувствам вина, че аз съм го превъзмогнала, а той мен не. Каза ми че не може да е с друга, че постоянно мисли за мен и че ме обича.

Какво да правя? ? Обичам "Н" , но ме мъчи съвестта, заради "Д". Моля ви помогнете ми как да постъпя, не ме критикувайт, защото не знаете как се чувствам. Благодаря ви предварително
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
н.
н.
07.09.2013 22:30
само си помисли ,онзи тъпанар се е опитал да те удари ,явно и с други връзки не му се е получило , затова иска да се върне при теб.Вдигне ли ти някой ръка ,винаги ще го прави ,такива хора са комплексари ,не се връщай назад ,а продължи напред.
2
0
Mupo
Mupo
07.09.2013 21:33
Послушай сърцето си а не мозъка си :)Има един лаф , че войната м/у сърцето и разума е много силна и е постоянна :) Ако можеш да я оравновесиш и послушаш сърцето си , повярвай ми няма да сбъркаш :) И аз съм на това дередже като теб :) Пожелавам ти успех и знай , че сърцето никога не лъже !!!
0
0
Краси
Краси
07.09.2013 20:14
Бъди щастлива с твоето момче.
Не ти ли става странно, че "Д" не те е молел да се върнеш при него и не ти е говорил, че не може да те забрави преди да разбере, че си с друг? Прави ми впечатление колко властно ти е заповядал да не излизаш в компанията от момчета, но не ти е казал, че му липсваш или иска да се върнеш при него. Него го боли, че вече не си негова собственост, не за друго. Като малките деца - "Аз тая играчка не я искам, но си е моя и друг няма да играе с нея". При това се е опитал и да те удари като вече нищо друго не е могъл да направи. Опичай си акъла и не му се връзвай! Този човек не те обича. Не общувай дори с него, за да не си навлечеш неприятности с другия.
1
0
An
An
06.09.2013 10:19
Скъпа Ели, според мен изобщо не трябва да изпитваш вина, тъй като ти не си изоставила бившия си приятел, а той теб. Опитай се да не мислиш изобщо за него, след време и той ще превъзмогне всичко. Не трябва да се чувстваш гузна, че си щастлива!!!
0
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: