Образованието на дъщеря ми или мъжа, когото обичам

Образованието на дъщеря ми или мъжа, когото обичам
Здравейте, пиша тук за първи път, и се надявам някой да ми даде съвет. Аз съм на 32 години от малък град, имам връзка с момче на моята възраст от 3 години - голяма любов, познаваме се от много години, но както и да е. Реши да замина за чужбина при майка ми, имам и дъщеря от предишен брак.

И така реших да замина при майка ми не заради пари, а за по добро образование за дъщеря ми. Тя не искаше да тръгва, но е малка и няма как тръгна с мен. Оставих голямата си любов за по добро за дъщеря ми. Тя не иска да стои тук всеки ден ме моли да се пребираме, а и аз страшно много се измъчвам за човека, когото оставих, той също много се измъчва всеки ден си говорим с часове.

И с майка ми не се разбираме тя иска да сме при нея да работя, да се устроим, но аз не мога да свикна без този мъж, обичам го страшно много. Моля дайте ми съвет как да постъпя, кое е по важно образованието на дъщеря ми или това да съм с човека който обичам.

Коментари (24)

Изпрати
сииииис
сииииис
01.12.2015 11:11
да детето е най важно но аз до колкото разбрах то изка да си дойде.Послушай детето и си ела.А това че в БГ намало бъдеще са глупости на хора които не им стиска да пробват.Аз съм на 27 и имам много успешен бизнес който изградих сама работих като луда да сабера пари и да го създам.Нямах нито богато семейство нито богат мъж но ето че успях.
2
1
Мери Желязкова
С риск да прозвучи като критика, ми е много интересно как основа собствен бизнес и го развиваш успешно като ти една дума не си написала безгрешно.
Ако приема, че хора като теб създават и управляват фирми, не ми се мисли какво биха сторили грамотните хора в България. Така като гледам едва ли имаш поне една прочетена книга, най-малкото пък и специалност в дадена област.
Най-вероятно си мечтаеш да имаш собствен бизнес, отколкото да имаш такъв.
Съжалявам, но авторката не би трябвало да приема съвет за образованието на дъщеря си, от човек, който 2 изписани правилно думи няма в едно изречение.
1
0
Ч
Ч
01.07.2015 15:38
Боже господи...
0
0
Емил
Емил
18.06.2015 13:50
Аз все си мисля, че децата трябва да са на първо място, но жените нали умеете да мислите ирационално... Може пък за теб друго да е по-важно - знае ли те човек каква си.
Без да мигна избирам детето.
4
0
анонимна
анонимна
20.05.2015 23:21
Няма нещо по-ценно от образованието и нищо по-силно от връзката на майка и дъщеря. Мъжът " който обичам " може да се замени , но дъщерята "която обичаш "- не!
7
0
titi
titi
05.05.2014 10:08
Детено ти е по важно и ти си направила много добър избор.За съжаление и България няма бъдеще за нашите деца.В началото винаги е трудно, но ти вече си направила голяма крачка.Не се отказвай, детето ще свикне, то сега неможе да прецени кое е добро за него.Казвам ти го отличен опит.Аз след средното си образувание бях приета да уча университет във Франция, но лапешка работа на 6 месец се прибрах като си мислех , че тук в България ми е по добре.Сега когато имам дете немисля така, въпреки че и аз и мъжа ми имаме хубава работа и добре платена според мен средата на нашите деца е ужасна и при първа върможност бих изпратила детето си навън.А относно мъжа който обичаш, ако и той ви обича ще ви последва.Пожелавам ти късмет във взимането на решение.
11
0
July
July
06.09.2015 02:13
Абсолютно точен съвет, titi! Възрастта на детето не е спомената, но колкото е по-малко толкова по-добре, в конкретния случай. И това е перфектната ситуация за проверка на чувствата на любимия Мъж! Когато губиш нещо не знаеш какво печелиш, казват мъдрите хора.
0
0
Дора
Дора
09.06.2015 19:58
Ох, titi, като ти гледам правописа, спечелил е университетът във Франция от твоя "лапешки акъл"... Добро образОвание човек може да получи и у нас, стига да има мозък и мотивация за учене. На тъпите и мързеливите им е виновна държавата, системата и всичко останало.
6
2
Ели
Ели
01.11.2013 11:51
Който казва че тормозиш детето е лъжа,нали е дете те първа ще свиква със ситуацията.Вие правите всичко за по до добро бъдеще а любимия ако ви обича ще ви последва.
7
1
рррр
рррр
25.10.2013 20:57
От 9 години живея в чужбина. Моят съвет е остани в чужбина, детето ще свикне, след като научи езика. Така и аз преди 5 години доведох сина си и първата година му беше трудно да се адаптира, искаше да си ходи на България. Сега казва, че въобще не се чувства българин и не потдържа контакти с българи нито тук, нито в България, не иска да си ходи, да не кажа, че изпитва някакъв страх. А що се отнася до мъжа, с когото се обичате, намери му работа и го вземи при вас. За детето ще ти буде по-спокойно в чужбина.
6
1
христов
христов
01.11.2015 09:22
ще ти го рекна в прав текст,не си постъпила добре,след като си позволила на детето си да се отрече от корените си.може да живееш на луната,но не забравяй от къде си.това,че политиците ни са скапани и продажни,не означава,че родината ни е лоша.
2
0
Дени
Дени
24.10.2013 21:12
Мъчно ми е за теб,но си е геройство.Направила си крачка за едно по-добро бъдеще на детенцето.Ай всички дето те съветват да се върнеш да сложат ръка на сърце и да кажат толкова ли е хубаво в нашата държава,не в страната България А в държавата.Колко семейства издържат да са нормални в тая дивотия,а щастливи?Нека любимият ти дойде някак.Все пак любовта освен гади гуди е и изпитание.Мечтайте,мислете за общото бъдеще и нещата ще се наредят дано е скоро!Успех от мен!
1
0
Една жена на 30
Една жена на 30
17.10.2013 17:53
А аз не мога да повярвам, че има хора, които с лека ръка се изказват толкова негативно: "Що за майка си да тормозиш собственото си дете?". Според мен е нормално едно дете, което е привързано към училището, което е посещавало и своите другарчета. Това същото дете, отива в една непозната, различна по манталитет държава и в един момент спира да вижда познатите лица. Нормално е в такава ситуация, да изпитва страх или паника, и да поиска да се върне на "старото" място. Отделно майката със своите емоции, които не са на 100% положителни и дълги часове разговор по скайп, сори, но няма как това дете да се почувства добре. Къде е така обичаният/обичащият мъж? Може би и аз съм крайна в мнението си, но средното образование в Б-я не е добро, нито висшето, в Б-я няма подход към децата и методите на обучение. Отскоро живея в чужбина и чистосърдечно с доза егоизъм казвам, защо родителите ми са не са емигрирали преди 10-15 години. Същият въпрос си го задават и те! За да не се чудиш и ти след 5 години, мисли сега.
2
0
гост
гост
17.10.2013 17:32
А защо си накарала дъщеря си да замине против волята си? И продължаваш да я държиш насила някъде, където не и харесва! Що за майка си да тормозиш така собственото си дете!? Нямам думи за такива родители. Поискай прошка на дъщеря си и я върни в България преди да е станало късно. Иначе може никога да не ти прости и да не те погледне повече.
1
10

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: