Моята вътрешна борба – образованието или детето

Моята вътрешна борба – образованието или детето
Студентка съм във втори курс на Пловдивския университет. Изправена съм пред решаването на един жизнено важен въпрос. Трудно ми е, защото не знам кое е по- важно за мен, образованието или едно дете.

Имам сериозен приятел, с който почти живеем заедно. Не зная, за радост или за мое нещастие преди седмица разбрах, че съм бременна. Приятелят ми не посрещна с особен ентусиазъм новината, тъй като и той е студент, трети курс.

Не искам да разочаровам родителите си и да зарежа следването си, защото раждането на едно дете ще ме откъсне от обучението. А нямаме и достатъчно финансови средства, за да се издържаме сами.

На ясно съм, че ако пък направя аборт, може да дойде момент, в който да съжалявам. И сега съм пред тази сериозна дилема – какво да предпочета, образованието или детето.

Моля ви, посъветвайте ме, какво да направя. Мисля, че повече мнения ще ме ориентират да взема най – правилното решение.

Коментари (5)

Изпрати
wifter1
wifter1
30.12.2013 00:18
Тъй... Проблемът ти е малко деликатен, затова нека да ти дам моя съвет - ако искаш детето го задръж,но повярвай ми, огромна отговорност е това. Мислиш ли, че си готова да преминеш в този етап, и че мъжът до теб ще е и тогава?
Ако да - задръж го! Ако не - виж в кой месец си. Ако е до месец месец и половина, спокойно можеш да направиш химически аборт. Не излиза кой знае колко скъпо и не наврежда на организма ти (после пак можеш да си забременееш, когато му дойде времето). Или... Обикновен аборт
0
0
МК
МК
04.10.2013 12:45
Аборт. Ама гледай да побързаш, за да няма усложнения. Имаш още яйцеклетки, приятелят ти има още сперматозоиди, ще си направите друга купчинка клетки. То няма да усети нищо (главно защото е маса бързоделящи се клетки, а не самостоятелен организъм), но, ако се роди и живее в кофти семейство, ще усети.
1
1
мама
мама
12.11.2010 15:16
Това решение трябва да взете вие двамата. Не очаквай хората да ти повлият за вземане на такова важно решение. Не хората ще ти гледат детето или ще ти вземат изпитите. Значи колкото повече мнения чуеш, толкова по - объркана ще бъдеш. Това са неща, които се случват с помощта на вас двамата. Вие сте тези, които ще поемете отговорността за детето, а не хората. Така, че сами преценете и вземете решение. Аз има две деца. На 23 г. се омъжих. И трябва да ти кажа, че най - щастливите мигове, бяха когато родих децата си през 7 г. А най - хубавите моменти, са моментите прекарани с тях, техните усмивки, гласчета, прегръдки. просто е невероятно. Сега вече са по - големи, 15 г. и 7 г. Но всичко - от раждането до отглеждането, е страхотно, естествено с любимия човек до тебе. Пак ти казвам - вие двамата ще го гледате, вие ще го възпитавате, така че вие решете дали сте готови за всичко това. Защото повярвай, раждането е лесно, но от там нататък започва трудното и отговорното. Не е нужно само да е нахрането и облечено. Изисква много внимание и отговорно отношение. Аз например на 23 г. бях готова да стана майка. А ти ? Ако го искате, прекъсни учението и роди. Начин има. Просто трябва да го намерите.
Но ако чакаш да си стъпиш на крака, да завършиш, да започнеш работа, да градиш кариера, просто знай, че си пропуснала много от живота. Той просто е минал покрай тебе и ти нищо не си разбрала.
Каквото и да решите, пожелавам ви успех и силна воля.
0
1
Nel4ee
Nel4ee
10.11.2010 18:51
Нищо не мога да твърдя със сигурност, но моята стринка беше така. Тя беше студентка и забременя. Запази детето и премина задочно - нямаха средства и се преместиха в баба ми, само временно. Братовчедка ми се роди, стринка ми имаше изпити и когато трябваше да ходи до университета, тя оставяше детето на баба. Днес са много богати, има страхотна кариера, две прекрасни деца и як апартамент, а и са страшно щастливи. Според мен ти трябва да решиш да положиш усилия и за двете, но ако не си готова тогава или ставаш просто домакиня без образование или жена с работа, но нищо повече. Това е само моят съвет.
0
0
Маюми
Маюми
09.11.2010 23:12
Младо момиче - за тези неща трябва да мислите винаги предварително, а не при свършен факт. Щом като има секс без предпазване - ясно е, че може да се стигне до нежелана бременност, а също и до нежелани болести. Най-добре вземайте и хапчета за предпазване от бременност и същевременно ползвайте и кондоми. По законите на Мърфи обикновено винаги се стига до бременност точно тогава, когато най-малко желаеш това. Според мен споделете факта за Вашата бременност с първо с момчето, след това с Вашите родители, а и с неговите родители. Дано да се намери някоя по-усърдна и по-млада баба да изкара нещо като майчинство заради Вас и да Ви помогне, за да не прекъсвате следването си. Мисля, че все още има такива добри баби по нашите георафски ширини. А за в бъдеще си направете ясно и точно сметката предварително - никакъв секс без предпазване, защото така бебчетата могат да станат 2-3-4-5 и т.н.
0
0

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: