Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Колегиалност срещу приятелство или нещо повече

Колегиалност срещу приятелство или нещо повече

Колегиалност срещу приятелство или нещо повече
Ще ви разкажа една история и проблем, които може би е доста често срещан в нашето ежедневие и взаимоотношенията. Да, взаимоотношенията на едно момиче и момче. Момичето - нормално, симпатично, весело, честно, точно, открита с различни и нетипични интереси - намиращи я много хора за странна, но в това и е чара. Момчето - красив, амбициозен, отговорен, принципен, странен понякога, леко затворен и отдаден в начинанията си младеж.

До преди 5 месеца, никой не е предполагал, че ще се срещнат, но уви. Запознават се в университета. В началото започват излизанията насам-натам, разменянето на материали и лекции, нищо по-конкретно и нищо повече. Двамата трудно установяват първоначално контакт, накрая намират оттук оттам някоя друга обща приказка. Започват заедно да ходят до университета, да се чуват всеки ден и чат-пат някое друго излизане с колегите.

Идва ред и за дискотеки, момчето в рамките на един ден и прави 3 комплимента, а в близките няколко дена, още няколко. Момичето прави отчаяни опити да се сближи приятелски с него, но все още е трудно установяването на разговор. И до там.

Минава се известно време, двамата вече са намерили общ език и своите теми на разговор-зодии, автомобили, ценността на семейството, злополучни връзки, важността на приятелствата и прочие. . . Той спира с комплиментите, държи се колегиално и може би приятелски. Момичето си хваща гадже и се оказва, че те двамата се познават.

Идва ред на студентския празник, пиршество, забавление и драми. Момичето решава, че ще спи в стая с гаджето си, а младежът 3 дни подред яхнал метлата по незнайно каква причина. Тиха стачка с въртене на очи и фасони, когато ги погледне и избягване на колектива. Минава се и този кошмар. .

Идва ред студената зима и предпразничното настроение, лекциите свършват. Двамата спират да се виждат известно време, но поддържат контакт. Момичето има нужда от професионалната му помощ (защото работи) и той се отзовава, помага и не иска нищо в замяна. След дълги преговори и откази за пари, момичето го извежда да го почерпи (типично българската ни работа).

Започват лични разговори и двамата изглеждат щастливи, за това, че споделят един на друг. На следващия ден момчето, звъни на нея и я кани да пият кафе. Тя отива и кафето последствие се оказва половин денонощие изкарано с колегата си, с какви ли не приказки и споделяния. Вече минават на етап с прегръдки и целувки по бузите.

Ето дойдоха и празниците. Той я търси и честити Коледата, тя също отвръща. По-късно я търси пак и я изкарва навън. Отново половин денонощие заедно и накрая той започва да я пита, как си изкарва и искал да знае само, че е добре. След ден-два пак се срещат и говорят за нова година, момчето се притеснява да е сред нейни приятели и я кара да обещае, че ще отиде при него за да изкарат новата година заедно. Момичето се съгласява.

Изкарват новата година заедно, вече леко подпили, започват искрени разговори - тя казва 1 милион врели некипели, че той не е длъжен да и прави услуги, а той отвръща, че я харесва като човек, че било важното присъствието и и това му било предостатъчно. Минава се и нова година, след известно време пак се събират и той я пита дали е лъжец? Тя отговаря не, а той отвръща, че никога не би я излъгал и не искал да я лъже.

Тя иска съвет от него за гаджето и което не иска, извинява се, че го затормозява, а той и казва, че му е интересно и иска да знае тя как и какво мисли и казва, че не е уместно той да дава съвет. Известен проблем е, че когато са в даскаларницата, избягват контактуването, тя говори с мъже, той с жени, но се търсят с погледи. . .

Всичко до тук, сега се виждат, колеги са, излизат, споделят, но начина по които се гледат и по които правят услуги един на друг и говорят, май не е само приятелство и колегиалност нали? Може би между тях има страх за сериозен разговор за да не изгубят "приятелските си отношения".

Когато един човек има сериозни възгледи над нещата в живота си, не избързва в избора и вземането на решения, защото един човек първо трябва да бъде опознат в хуманния си вид, преди да бъде избран. И хубавите неща стават бавно нали? Защото аз мисля, че между тях се крие точно тръпката и ключа за една истинска любов. Ами вие какво мислите?

ПП. чакам вашите мнения Историята е истинска и много сбита
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
Купидон
Купидон
18.11.2015 16:42
Взимай го / Взимай я. Яно авторът е единият учатсник и мисля, смятам че е време за една крачна напред, в крайна сметка или ще стане или не а и ако сте такива добри приятели във вариантът в който не стане нищо ще си останете проятели. Любовта преди всичко , Действай
0
0
Манианна
Манианна
26.04.2014 18:13
Според мен няма нужда от никакъв разговор..нещата за ясни. Момчето и Момичето даже няма да усетят как ще се получат нещата между тях :) Търпение, и мисля, че ще е нещо истинско :)
0
0
Thegirlwiththegreenscarf
Thegirlwiththegreenscarf
20.01.2014 03:10
Това малко като Буут и Др Бренан от Кости...пък виж те докъде го докараха :D

Между другото, от тази история може да се получи доста симпатична книга/филм. Стискам палци за щастливия завършек! ;)
1
0
Але
Але
12.01.2014 10:39
Сериозно стигнах само до средата, това говорене за себе си в трето лице е досадно и объркващо... момчето, момичето, гаджето, приятеля, честно обърках се. Като искаш да разбереш истинските намерения и чувства на някой просто го попитай директно в очите подяволите... какво толкова ви е страх от директен разговор.
1
1
тя
тя
11.01.2014 05:10
Трябва да си поговорят сериозно
1
1
ihtianderrr
ihtianderrr
11.01.2014 05:04
По безмислено дългия ти разказ става ясно, че не те интересува ничие мнение защото едва ли очакваш някой да чете толкова дълго излияние и то да го направи с интерес.
Просто искаш да се "изпразниш" някъде и да ти олекне или пък да получиш оценки за това дали добре се изразяваш :)
1
5
Елияна
Елияна
10.01.2014 13:42
По разказа си личи, че и двамата не са безразлични, не знам какво ги спира, но според мен е време за един сериозен и открит разговор, за да не съжаляват после цял живот, че не са го провели. Няма значение, кои ще го започне този разговор, според мен трябва да е по - смелия, защото ако не рискуват никога няма да усетят какво са могли да спечелят.
4
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: